Hvor mye koster elvestein?

Prisliste
Elvestein Fraksjon KR inkl. mva
Elvestein 30 / 45 mm 1100 kr
Elvestein 45 / 60 mm 1200 kr
Elvestein 60 / 90 mm 1300 kr
Elvestein 90 ++ mm 1750 kr

Hvor finner man rullestein?

Rullestein dannes flere steder i Norge, blant annet på Jæren, Herdla, ved Tanafjorden og i Åna-Sira og Unstad.

Hvordan bruke dekorstein?

Dekorstein setter prikken over i’en. Bruk dem i bed, langs husveggen, rundt busker og trær eller for å mykne overgangen mellom steinheller og gressplen. Mulighetene er mange! Med utvalget fra Aaltvedt kan du enkelt sette ditt personlige preg på uterommet.

Hvor mye koster elvestein? – Related Questions

Hvor mye dekker elvestein?

“Tommelfingerregelen” sier ca. 15-20 cm og man kan da regne ca. 4 m² pr. sekk.

Hvordan legge kantstein i hagen?

Steinen monteres ideelt med en fugeavstand på ca. 20mm (omtrent en tommel bredde). Fugen fylles videre med jordfuktig betong- som deretter komprimeres godt sammen og glattes med en fugeskje. Mange velger også å montere kantstein knas (kant i kant).

Hvor mye dekorstein trenger jeg?

Hvor mye trenger jeg? Det er størrelsen på steinene som avgjør hvor stort område du kan dekke. Vi anbefaler at du legger en fiberduk under steinene. Tabellen under viser hvor stort område en sekk med 20 kg dekker.

Hva bruker man under belegningsstein?

Under belegningssteinen skal det være et ca 30 mm tykt settesandlag. I bunnen må det ligge et bærelag av 150-300 mm av pukk eller grus.

Hvordan legger man brostein?

Siden brostein ofte er litt ujevn på høyden vil det være enklere å justere underlaget ved leggingen i strøsingel enn settesand. Når settelaget er lagt ut bør en rette av massen og komprimere med platevibrator. Merk at det er viktig å legge fall på ca 1-2 cm pr meter i denne prosessen slik at vann renner bort.

Hvordan avslutte belegningsstein?

Bruk av kantstein

Kantstein lager en fin avslutning på området med belegningsstein. I en innkjørsel mot trafikkert vei kan du gjerne bruke kantstein og sette den i jordfuktig betong, men mot gressplen kan du sette kantstein i bærelaget dersom dette er bredere enn toppdekket.

Hvordan unngå mose i belegningsstein?

Alger og mose

For å hindre at det kommer tilbake, bør du prøve å bedre fallet eller beskjære eventuell vegetasjon som stenger ute sollyset. Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkopp-løsning. Husk alltid for- og ettervanning.

Kan man bruke høytrykkspyler på belegningsstein?

Det kan friste å gå til verks med høytrykksspyler for å fjerne alle flekker – særlig dersom de sitter godt. Det kan imidlertid gjøre vondt verre, da strålen fra en høytrykksspyler er såpass kraftig at du risikerer å skade belegningssteinene – som igjen vil gjøre de mer attraktive for alger og smuss.

Når kan man kjøre på belegningsstein?

Skal du kjøre bil her? Skal du kjøre eller parkere biler på dette underlaget, må du bruke belegningsstein eller kjøresterke heller på 10 cm tykkelse. Belegningsstein kommer i 5 eller 6 cm tykkelse, men er mindre enn hellene – og tåler dermed mer vekt.

Kan man legge belegningsstein selv?

Belegningsstein kan du legge selv.

En innkjørsel og parkeringsplass med belegningsstein gir et flott og ryddig førsteinntrykk av eiendommen, og riktig lagt kan dekket vare i flere tiår med minimalt vedlikehold.

Kan man legge asfalt på belegningsstein?

Husk også på at det ikke er noe i veien for å kombinere de ulike materialene. Eksempelvis kan du bruke asfalt som hovedmateriale og belegningsstein som kantavslutning, før du går over til en gangsti med grus/singel. Eventuelt asfalt med felter av belegningsstein innimellom.

Skal man vanne fugesand?

Det er fugesand som du skal vanne etter at du har lagt den – da herder den og blir hard, samtidig som den forblir fleksibel nok til at den ikke sprekker opp ved frost. Når det regner får den gummiaktig konsistens.

Hvordan fjerne ugress mellom steiner?

Du blander 35 % eddik med vann i blandingsforholdet 1:2, eller ufortynnet 7 % eddik. Dette vil ganske raskt gjøre at ugresset blir gult/brunt, og du kan plukke vekk det døde ugresset. Eddik-trikset er både billig og enkelt, men mange har erfart at heller ikke dette er evigvarende.

Hvordan unngå ugress mellom heller?

Her er trikset du trenger – fugesand! Heller og belegningsstein trenger fugesand som stabiliserende fyllmasse mellom hver stein. Over tid kan regnværet skylle bort sanden, slik at annet organisk materiale tar plass i stedet. Det gir fort grobunn for både ugress og maur, som du ikke vil ha der.

Leave a Comment