Hvor mye koster det å støpe såle?

Hva koster det å støpe grunnmur eller såle? Prisen på grunnmur avhenger av en rekke faktorer, men i gjennomsnitt koster det omtrent 130 000 kr å støpe grunnmur eller såle. Du kan få det så billig som 60 000 kr, men noen ganger kan det koste opp mot 200 000 kr.

Hvor mye isolasjon under såle?

Gulv på grunn: Isolasjonstykkelsen er avhengig av bygningens geometri (form), størrelse, fundament/ringmursutforming, grunnforhold og eventuell tilbakefylling. For en normal enebolig vil rundt 25 cm isolasjon være nødvendig (isolasjonsklasse 38). For større næringsbygg kan 15 cm isolasjon være tilstrekkelig.

Hva betyr det å støpe?

Støping er en prosess hvor et materiale helles i en form mens det er i flytende tilstand. Materialet størkner, eller herder, til fast tilstand og får en fasong som er bestemt av formen. Støping brukes både i industrien og innenfor kunstneriske fag for å lage en eller flere kopier av en gjenstand.

Hvor mye koster det å støpe såle? – Related Questions

Hva trenger man til å støpe?

Sement er et bindemiddel som brukes i alle former for støping og muring.

Til jobben trenger du:

 • Norcem Standardsement FA.
 • Støpesand.
 • Vann.
 • Pukk (maks 16 mm størrelse)
 • Armeringsjern.
 • Spade.
 • Blandebøtte eller blandemaskin.
 • Støpesylinder.

Hvor varmt må det være for å støpe?

VINTERSTØP KREVER SPESIELLE TILTAK

Bestill ferdigbetong med økt temperatur, opp mot +25 °C. Ingen støping mot flater kaldere enn +5 °C. Forskalingen skal være snø- og isfri.

Hvor lang tid tar det å støpe?

Et 6m3 betonglass tømmes normalt innen 30 minutter, men i vegger og søyler kan det ta lengre tid. Noen vegger må støpe etter 1 meter pr time grunnet forskalingen. Ved bruk av betongbil med lang hydraulisk renne og pumpe vil et betonglass leveres raskere og mer effektivt.

Hvordan støpe heller selv?

Slik gjør du det:
 1. Finn fram bøttene du skal støpe i.
 2. Kutt til en passende bit av armeringsjern.
 3. Hell matolje i bøttene.
 4. Bland sementen med vann ved å følge blandingsforholdet på pakken.
 5. Hell den ferdigblandede sementen i bøtta.
 6. Dunk litt på bøtta slik at flest mulig luftbobler blir borte.

Hvordan støpe i vann?

Ved støping under vann må forskaling være tett. Vær nøye med tetting mot bunn for å hindre lekkasje og utvasking. Forskaling må være forsvarlig sikret og dimensjonert for å hindre utgliding eller oppflyt ( forankret mot bunn ) samt tåle støpepresset fra betongen.

Hvor tynt kan man støpe?

Vår generelle anbefaling er å støpe gulv på grunn med minimum 10 cm tykkelse. Se forøvrig Norsk Betongforenings publikasjon nr. 15 “Gulv på grunn” for mer informasjon om gulvstøping.

Hvorfor armering i betong?

Betong tåler mye trykk, men ikke strekk. Derfor trenger vi nesten alltid armering i betongen. Det blir strekk i underkant av en bjelke, derfor må vi ha armering i underkant av bjelken. Det blir strekk i betongen på store flater av vegg eller gulv, derfor må vi ha armering i vegg og gulv.

Hvor lenge skal forskalingen stå?

Etter at forma er fylt med betong, den normalt stå i ett døgn før den kan rives. Dette gjelder støttende forskaling. Er det bærende forskaling, den stå lenger, avhengig av temperatur.

Når trenger man armering?

Når betongelementer støpes, legges armeringsnett, eller armeringsjern i stenger, inn i betongen for å forsterke den. Det samme prinsippet brukes hvis du støper et gulv. Her kan armeringsnettet for øvrig også brukes til å binde fast gulvvarmeslanger til.

Hvor mye tjener betongarbeider?

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket? – Som fagarbeider som jobber fra klokken 07.00–15.00 tjener du rundt 500 000 i året. Du kan tjene nærmere 7–800 000 kr om du jobber i et firma med akkord , men da er det også forventet ett annet tempo. Som ledere tjener vi fra 500 000 kr og opp til over 1 000 000 kr i året.

Hvor lenge skal støpen vannes?

Vanning under plasten etter at betongoverflaten har fått minimum 1 døgns modenhet. Hold gulvet fuktig og tildekket med plast i minimum 1 uke.

Hvorfor må betong vannes?

Det er viktig at det øverste laget ikke tørker ut når betongen skal herdes. Derfor bør du tilføre rikelig med vann i dagene etter støping. Sørg også for at plasten ligger godt inntil betongen, slik at det ikke kommer luftbobler som tørker ut deler av betongen.

Skal støperør fjernes?

Rørene må ikke utsettes for fuktighet før støpeprosessen. De skal fjernes 24 timer etter støping, fjernes enklest ved å finne viklekanten og skjære skrått nedover langs denne.

Når kan du gå på betong?

Man kan normalt ta av forskalingen på både gulv og vegger allerede et par dager etter støp, mens man må vente tre uker før man kan ta av forskalingen på taket. Hvis betongen ikke får herde lenge nok, kan det oppstå skjevheter og setningsskader.

Kan betong eksplodere?

Hovedårsaken til eksplosiv avskalling er at det bygges opp høye damptrykk nær betongoverflaten. Betongen vil til slutt ikke kunne motstå dette innvendige trykket som er bygget opp. Med andre ord så er betongens fuktighetsinnhold en avgjørende faktor.

Hvor lang levetid har betong?

Betong har en levetid på minst 100 år, og krever et minimum av vedlikehold.

Leave a Comment