Hvor mye koster det å bleke tennene?

I noen tilfeller ved spesielle tannemalje sykdommer gjør man tannbleking i 16-18 års alderen. All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege. Det er fordi blekestoffene er sterke saker, og bør derfor brukes med stor forsiktighet. Det koster ca 2000 kr per kjeve for tannbleking.

Er tannbleking gratis?

Det er 18 års aldersgrense for tannbleking. Dersom det er spesielle årsaker som for eksempel medfødte emaljeskader som gjør at tannbleking er nødvendig vil man kunne få tannbleking gratis i den offentlige tannhelsetjenesten, selv om man er under 18 år.

Er det farlig å bleke tennene?

Tannbleking er ikke farlig, så lenge det gjøres riktig og i samråd med tannlege. Tannbleking er ikke farlig for kroppen din, og anbefales ikke for kvinner som er gravide eller ammer. Før du tyr til tannbleking, snakk uansett med tannlegen din, så dere får utelukket noen ting.

Hvor mye koster det å bleke tennene? – Related Questions

Hvordan få hvite tenner uten bleking?

Det beste tipset jeg har for å unngå misfarging av tennene er puss morgen og kveld, samt at du bruker tanntråd. En årlig sjekk hos tannpleier eller tannlege er også lurt. Han/hun kan fjerne belegg som fester seg til tennene, for eksempel misfarging av røyk, kaffe, te, etc.

Hvordan unngå gule tenner?

Hvordan unngå misfarging:
  1. Puss tennene grundig to ganger daglig.
  2. Bruk tanntråd, tannpirker eller mellomromsbørste daglig, for å unngå at rester av matvarer setter seg mellom tennene.
  3. Avslutt hvert måltid med et glass vann, for å rense munnen for matrester.
  4. Unngå store mengder av mat og drikke med sterkt fargestoff.

Hvordan få hvite tenner på 1 2 3?

Slik gjør du det:
  1. Dypp en våt tannbørste i bakepulveret.
  2. Børst tennene som normalt.
  3. Spytt ut restene og smil – du har nå hvitere tenner.
  4. Ikke gjenta dette for ofte da det kan skade tennene dine.
  5. Hør med tannlegen din hvor ofte du kan bruke bakepulver.

Kan jeg fjerne tannstein selv?

Det er veldig viktig at du ikke fjerner tannsteinen selv. Dette er tannlegen og tannpleierens jobb. De har lang erfaring med å fjerne tannstein, slik at det ikke skader emaljen på tennene. Dra ofte til tannpleier for å fjerne tannstein, dersom du opplever at det forekommer hyppig.

Er det normalt å ha litt gule tenner?

Tennene våre skal være litt gule, de er skapt slik. Så tennene dine er sannsynligvis helt friske og fine! Det beste tipset jeg har for å unngå misfarging av tennene er puss morgen og kveld, samt at du bruker tanntråd. En årlig sjekk hos tannpleier eller tannlege er også lurt.

Hvor ofte kan man ta tannbleking?

Tennene våre misfarges gjerne gradvis opp gjennom livet, og har vi fått gulere tenner over 20 eller 30 år, vil det ta like lang tid før denne gulfargen kommer tilbake etter bleking. Mange velger å friske opp fargen med en dag eller to med bleking en gang i året.

Hvem kan ikke bleke tennene?

Man skal ikke bleke tenner dersom man har utette fyllinger, hull eller mye syreskader. All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege. Det er fordi blekestoffene er sterke saker, og bør derfor brukes med stor forsiktighet.

Hva er aldersgrensen på å bleke tennene?

– Det er ingen nedre aldersgrense på tannbleking, men barn under 18 år må ha samtykke fra foreldre for å bleke fordi det er et “varig” inngrep, sier hun. Den norske tannlegeforeningen fraråder all tannbleking som man kan kjøpe på parfymerier, tv-shop, på nettet og i andre butikker.

Hvor mange dager skal man bleke tennene?

Resultat av å bleke tennene

De fleste vil være fornøyd med effekten etter 10-12 dager. Hos andre vil blekingen gå litt raskere (5-7 dager), mens det for noen vil være nødvendig å bleke tennene over tid (opptil flere uker) for å oppnå ønsket resultat.

Skal man pusse tenner etter bleking?

Misfarging av tennene

Syreholdig drikke som brus og juice gjør emaljen mykere, det er derfor viktig å ikke pusse tennene rett etterpå. Kaffe, te, rødvin og juice kan over tid sette farge på tennene.

Kan man drikke kaffe når man bleker tennene?

I to dager etter blekingen anbefaler vi deg sterkt å unngå drikke kaffe, rødvin og inntak av mat/drikke med sterke fargestoffer. Dersom du ikke overdriver bruk av kaffe, te og røyk vil effekten av tannblekingen vare opp til ett år. Det er fullt mulig å kjøpe mer blekemiddel om du ønsker å bleke tennene mer.

Kan man spise rett etter tannbleking?

Hva er anbefalingene etter tannbleking? Drikk bare vann og begrens spising i noen få timer etter tannblekingen. Unngå å spise varm eller veldig kald mat i 24 timer etter behandlingen.

Kan man få dekket tannbleking?

– Har du for eksempel periodontitt, kan du få dekket dyprens av tannkjøttet. Men du får ikke dekket hull og bleking av tennene med det samme, sier Vollstad. Det er heller ikke slik at du automatisk har krav til støtte, dersom du tror du har en av disse diagnosene. – Mange mener for eksempel at de lider av munntørrhet.

Hva er den beste tannblekingen?

1. Dentaworks Tannbleking komplettpakke—Best i test. Denne pakken inneholder alle produkter du trenger for en hvitere tannlinje, og dette er Dentaworks mest populære pakke. Med denne kan du enkelt bleke tennene hjemme med gele og skinner, akkurat slik du gjør hos tannlegen.

Leave a Comment