Hvor mye koster bunad for menn?

Prisen på bunader vil ligge mellom kr 5.000 –22.000 og skjorte på om lag kr 2.500. – 3.000.

Hva er den fineste bunaden?

Gjentakende vinner. Nordlandsbunaden har gjentatte år blitt kåret til den fineste av Norges befolkning. Mønsteret til bunaden er er utarbeidet etter modell av en brudekjole fra Ravassåsen i Vefsn, og broderiet ble funnet på to stoffbiter fra Røyten i Vefsn. Disse har form som en bringeklut, skriver Husfliden.

Hva koster nordlandsbunad til herre?

36.200,-* *Inkl. jakke, bukse og vest med stoffet svartisen. Skjorte, strømper, hosebånd, halssløyfe og sølv kommer i tillegg.

Hvor mye koster bunad for menn? – Related Questions

Hvorfor er bunad så dyrt?

Noe av årsaken til at bunader blir så dyre, er kvaliteten på materialene og håndbroderiene, i tillegg til sølvet. Før du går til innkjøp av bunad, bør du se bunaden og sjekke kvaliteten.

Hva er forskjell på klede og Toskaft?

Toskaft er det enkleste stoffet, med fin spenst og er forholdsvis enkel å vedlikeholde. Klede er tovet etter veving, noe som gjør at stoffet blir valka og mykere.

Hvor mye koster en nordlandsbunad?

38.450,- * *Inkl. stakk, vest, veske i klede, forkle og sjal. Skjorte, cape, hodeplagg og sølv kommer i tillegg.

Hva koster skjorte til nordlandsbunad?

NOK4 999,00 Førpris:5 999,00 inkl. mva.

Hva koster cape til nordlandsbunad?

Cape ferdig kr 11 247. Capen passer til høyde 1,64-1,72. Vi har også X-lengde til høyde 172-182. Ønsker du egen lengde på capen så skriv hvilken lengde du ønsker i kommentarfeltet.

Hva er forskjellen på blå og grønn nordlandsbunad?

– Bunaden var tiltenkt i grønt stoff, men på 1920-tallet var det ikke lett å få tak i farger. Så når bunaden skulle presenteres for årsmøtet hadde de kun tilgang på blå farge, og dermed ble prototypen sydd på blått stoff. Derfor finnes bunaden i to farger. Karin-Johanne Ness er bunadsnemnda for Nordlandsbunaden.

Hva er den eldste bunaden?

Den kvinnelige folkedrakta fra Hardanger ble løftet fram, og kvinner over hele landet begynte å ikle seg hardangerbunader for å vise sin sympati for løsrivelsen fra Sverige. Norges første bunad ser dagens lys.

Hvor mye koster Kystdrakt?

Kr. 29.900,- * * Inkl. skjørt, brodert skjorte, veske, sjal og belte.

Hvordan skal sjalet på Nordlandsbunaden være?

Du er kanskje usikker på hvordan du skal brette sjalet til Nordlandsbunaden, Karin Signe har oppskriften: Brett sjalet først i en trekant, også finner du midtpunktet på sjalet. Deretter tar du 5 cm og bretter det innover, også 5 cm utover. Til slutt legger du sjalet godt opp på skuldrene.

Hvilken farge på strømper til Nordlandsbunad?

Strømpebuksa skal være enten hvit eller sort, i enten bomull eller ull. I tillegg til søljene er det også tilhørende øredobber og ring i lik stil.

Hvilken side skal Bunadsvesken være på?

– Til de fleste bunader hører det en veske til, som skal henge på venstre side av bunaden. Om du skal bære med deg mer enn bare leppestift og mobil, så kan det være fint å bruke en tøypose. Bunadvesken skal henge på venstre side.

Hvor skal bunadsølvet sitte nordlandsbunad?

Bunadsølvet til Nordlandsbunaden tar utgangspunkt i de vakre nellikblomstene som er brodert på bunaden, og man kan velge mellom hvitt og forgylt sølv eller oksidert sølv. Til Nordlandsbunaden er det vanlig å ha to søljer, en stor halssølje øverst og en mindre sølje nederst.

Hvor lang tid tar det å ta på bunad?

Hvor lang tid tar det å sy bunad? Det tar tid å sy en bunad men tidsbruken varierer veldig alt etter hvilken bunad en skal ha. Vi anbefaler at du planlegger i god tid, mellom 6 mnd til ett år, før en skal ta bunaden i bruk.

Leave a Comment