Hvor mye får man i pant?

Myndighetene v/ Klima- og miljødepartementet har bestemt at panten skal økes fra kr 1 til kr 2 for flasker og bokser med opptil ½ liter innhold, og fra kr 2,50 til kr 3 for emballasje med over ½ liter innhold.

Hvordan tjener Tomra penger?

Tomra, som produserer panteautomater, hadde driftsinntekter på 716 millioner kroner. Det er 19 millioner kroner mer enn i tredje kvartal i fjor.

Hvem eier panteautomat?

Norsk Pantelotteri AS eies av Røde Kors (40 %) og Olav Thon Gruppen, som eies av Olav Thon Stiftelsen (60 %).

Hvor mye får man i pant? – Related Questions

Hvor mye må man pante for å vinne?

Pantelotteriet finnes nå på rundt 2 200 panteautomater over hele landet. Gevinster på 50, 100 og 1 000 kroner utbetales i kassen. Hvis du vinner mer enn 1000 kroner, du ta kontakt med Pantelotteriets kundeservice på telefon 815 52 222 eller via e-post [email protected] for å løse inn gevinsten din.

Hvor mye koster en Pantemaskin?

Det er ikke småpenger det er snakk om. Kortene holdes tett til brystet, men det har blitt antydet at panteautomater koster rundt 150.000-170.000 kroner per automat. Hvis Tomra selger mellom 50 og70 prosent av disse maskinene, gir det en salgsinntekt på mellom 2,5 og fem milliarder kroner.

Hvem fant opp panteautomaten?

TOMRA fant opp pantemaskinen i 1972 og har i dag 70 prosent av verdensmarkedet for slike maskiner! – Vi har klart å ligge i forkant av markedsutviklingen ved å lage svært relevante løsninger for to av verdens hovedutfordringer; forsøpling og utslipp av drivhusgasser.

Har noen vunnet i Pantelotteriet?

Våre vinnere

Siden starten har 134 personer blitt pantemillionær i Pantelotteriet. I tillegg er det betalt ut flere millioner mindre gevinster. Pantelotteriets nyeste vinner av én million kroner kom i slutten av november, da en person trykket på Røde Kors-knappen i en butikk i Oslo.

Hvilke land har panteautomat?

Per nå er det bare Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Litauen og Nederland i EU som har et pantesystem slik vi kjenner det i Norge. Krotia har også et pantesystem, men det har lite til felles med de andre systemene. – De aller fleste land har ikke pant i EU.

Hvem laget den første maskinen til og pante flasker i?

Brødrene Petter og Tore Planke ble med etableringen av flaskeautomatselskapet Tomra pionerer innenfor massehåndtering av returflasker.

Kan man pante svensk i Norge?

Flasker fra utlandet og bokser fra andre land enn Sverige kan du riktignok bare glemme å pante i Norge. Foreløpig er det nemlig bare svenske bokser som norske automater støtter. En svensk burk i en norsk panteautomat. Ja, det går an, men du kan glemme å få penger for den.

Hvilket land panter mest?

Mens i Sverige er gjennomsnittstallet på 177. Dette var også en rekord for svenskene, men ifølge Infinitum kan de ha fått drahjelp av nordmenn på «harryhandel» i Sverige. Strömstad er nemlig den kommunen hvor det blir pantet suverent mest i Sverige med hele 3492 flasker og bokser per innbygger.

Kan man pante flasker i USA?

Ti stater i USA har panteordninger i dag. California, Connecticut, Hawaii, Iowa, Maine, Massachusetts, Michigan, New York, Oregon og Vermont. Så det er stadig 40 igjen å ta av! Det er to hovedgrunner til at panteordninger nå rykker nærmere i flere stater.

Kan man pante i Danmark?

I Danmark finnes det tre forskjellige panttyper: Pant A – 1 kr i pant. Pant B – 1,5 kr i pant. Pant C – 3 kr i pant.

Kan en butikk nekte å ta imot pant?

SFT fastslår at det ikke er lov å nekte å ta imot pant.

Kan man pante norske bokser i Sverige?

Om du kjøper brus eller andre drikkevarer i Sverige, må du betale pant – på samme måte som du må i Norge. Men selv om du kan levere inn tomme bokser og flasker fra Sverige i norske panteautomater, får du som oftest ikke tilbake panten du betalte i Sverige.

Hvor mye er panten i Sverige?

I Sverige er det én krone pant på bokser/små PET-flasker, så nordmenn etterlater minimum 250 millioner kroner i pant de ikke tar ut i Sverige årlig = pantenetto.

Kan man pante uten strekkode?

Svar: Prøv å pante uansett. Det er mange automater som kan kjenne igjen emballasjen uten etikett.

Kan man pante på meny?

Visste du at MENY tilbyr å pante tomflaskene dine for deg når du bestiller levering av matvarer hjem? Panten går direkte til Kirkens Bymisjon og deres lokale arbeid med å inkludere mennesker som strever.

Er det pant på Breezer?

Alle glassflasker med lik form som f. eks julebrus og Tuborg glassflasker har pant. Alle andre typer glassflaske som f. eks Smirnoff Ice, Corona, Carlsberg, Breezer o.l har ikke pant, og skal kastes i glasscontainer på en miljøstasjon.

Leave a Comment