Hvor mye bør en 9 åring trene?

Hvor mye trening anbefales? Vi vet at fysisk aktivitet er viktig for en god helse. Helsedirektoratet gir disse anbefalingene: De anbefaler at barn og unge 6–17 år er fysisk aktive i gjennomsnitt minst 60 minutter per dag i moderat til høy intensitet.

Hvordan bør man varme opp til fotball?

Løp – springhopp 2 ganger
 1. Utfør springhopp med høye kneløft, annethvert ben, land mykt på forfoten.
 2. Bruk armsving aktivt under hoppene (motsatt arm og bein)
 3. Hold kne over tå
 4. 20-30 meter.
 5. 2 ganger.

Hvordan trene utholdenhet i fotball?

Intervalltrening er den mest tidseffektive kondisjonstreningen. Intensiteten må være høy, slik til at du blir skikkelig andpusten. Har man en pulsklokke anbefales det å ligge over 80% av maxpuls, gjerne litt høyere på korte intervaller. Høyere intensitet, krever lengre restitusjonstid.

Hvor mye bør en 9 åring trene? – Related Questions

Hvordan få bedre fotball kondis?

God utholdenhet er viktig og en av de mest effektive måtene å trene kondisjon på er å løpe 4×4 intervaller. Det vil si at man skal løpe i 4 minutter på 80-90% av maks yteevne fire ganger på rad. Her gjelder det å ikke starte for hardt slik at man ikke klarer å fullføre. Løp i motbakke kan også være effektivt.

Hvordan trene hurtighet i fotball?

Du bør legge opp hurtighetstreningen sånn at den ligner mest mulig på situasjoner på fotballbanen og du kan bruke kjegler og hurtighetsstige. To viktige faktorer for din hurtighet er steglengde og stegfrekvens. Det er også viktig å kunne forutse/ lese spillet for å utnytte din hurtighet best mulig.

Hvilken utholdenhet er viktig i fotball?

I fotball er aerob energiproduksjon den primære kilden til energi, og et godt utviklet nivå av aerob utholdenhet bidrar til at en fotballspiller kan opprettholde intensiteten i perioder med høy-intensitet, og samtidig restituere hurtigere mellom disse periodene.

Hva slags former for utholdenhetstrening har vi?

Utholdenhet er definert som organismens evne til å jobbe med relativt høy intensitet over lengre tid. Vi bruker også ofte uttrykket kondisjon. Typiske kondisjonsidretter er sykling, løping, langrenn, orientering og roing.

Hvordan bli raskere på fotballbanen?

Du ønsker å få raskere reaksjonsevne, så da bør du trene på situasjoner der dette er vitkig. Fokuser hurtighetstreningen på de mest aktuelle fasene når du spiller fotball: reaksjonshurtighet og akselerasjonshurtighet. Hurtighetstrening krever svært god oppvarming og bør komme tidlig i treningsøkten.

Hvordan trene for å bli raskere?

Ønsker du å bli en raskere løper er det flere ting du må ta grep i.
 1. Løpeteknikk. Vær avslappet i overkroppen med en liten helling fremover, uten at hoften slippes bakover.
 2. Intervalltrening. Varier intervalltreningen mellom lange og korte intervalløkter.
 3. Tren spenst.
 4. Tren styrke.
 5. Varier intensiteten.

Hvordan bli bedre på 60 meter?

Korte bakkeintervaller for å bli raskere på 60 meter
 1. 10×60 sekunder intervall, i 5 km tempo.
 2. 8×45 sekunders intervall, i 3 km tempo.
 3. Synkende intervall: 3×60 sekunder, 3×45 sekunder, 3×30 sekunder, i 10 km tempo. Øk farten jo kortere intervallet er.

Hvordan orke å løpe lengre?

4 tips – Slik løper du lengre
 1. Ro deg ned. Et lavere tempo sparer energi slik at du kan løpe flere kilometer.
 2. Øk gradvis. For å unngå skader, øk langturene med 1,5 til maks 2 kilometer per uke.
 3. Fyll tanken.
 4. Ta pauser.

Hvor fort bør man jogge?

Hva som kan være joggetempo for den enkelte løper, vil variere mye, avhengig av formnivå. For en som er utrent kan joggetempo være 6-8 minutter per km, mens en eliteutøver kan definere joggetempoet sitt til 3:40-4:00 per km.

Hva er forskjell på jogging og løping?

En definisjon må ta hensyn til ulik pulskapasitet hos de enkelte. Derfor: Med jogging mener vi at du ikke løper fortere enn at du klarer å prate (forståelig) samtidig. Med løping mener vi at du tar i litt mer, ikke så fort som overhodet mulig, men nok til at du blir andpusten og ikke klarer å prate avslappet samtidig.

Hva er en god tid på 5 km?

Tiden man bruker på 5 km vil variere med tanke på formnivå. Det kan variere på alt fra 20 minutter eller bedre til 35 minutter eller mer. «Normalt» for en som har løpt litt vil nok være nærmere 35 min enn 45 min, men siden du ikke har løpt på en stund er det ikke rart at du tar litt lenger tid.

Hvor lenge bør man jogge hver dag?

Bare fem til ti minutter med jogging hver dag skal redusere risikoen for dødsfall med 30 prosent. 60 minutter i uka gir deg i snitt tre ekstra leveår.

Kan man gå ned i vekt av å jogge?

Jogging er utmerket trening for økt fettforbrenning og vektreduksjon. Når du trener løping med svært lav intensitet vil det øke din aerobe kapasitet og forbrenning, ved at hjertefrekvensen din går opp over en gitt periode.

Kan man jogge for mye?

Det er et godt etablert faktum at det å jogge har positive innvirkninger både på fysisk og mental helse. Men kan man jogge for mye? Ja, det kan man absolutt, og nyere studier viser faktisk at det å trene for mye kan være nesten like ille som å ikke trene i det hele tatt.

Hvorfor varme opp med å jogge?

En oppvarming på rundt ti minutter før styrketrening, løping eller andre fysiske aktiviteter bidrar til å forberede kroppen mentalt og fysisk på treningen som skal gjøres. Det fører til økt sirkulasjon og temperatur i kroppen, sansene skjerpes og muskler og ledd mykes opp.

Hvorfor jogge ned etter løping?

Å jogge ned gjør at en starter en mer effektiv restitusjonsprosess, og jo tidligere en starter med den vil restitusjonstiden gå raskere. Altså du vil være klar til en ny treningsøkt raskere enn om du kutter ut disse siste minuttene nedjogg.

Leave a Comment