Hvor mange NM på drill?

En enkel skrutrekker er vanligvis rundt 5 Nm, en vanlig 18V maskin er rundt 60 Nm mens en kraftig slagdrill kan ha et dreiemoment på over 200 Nm.

Er DeWalt kvalitet?

DeWalt er vår generalist og har produkter i både proff kvalitet og noe rimeligere modeller for forbrukeren.

Hvilken drill skal jeg kjøpe?

Velg gjerne en av de mer kompakte drillene som fysisk er litt mindre. Reparasjoner og snekring: Kjøp en drill med minst 10 Volt – du vil trenge kraften. Du bør kanskje vurdere om du trenger to batterier. Ellers er det viktig med en drill med to hastigheter, og justerbar momentinnstilling.

Hvor mange NM på drill? – Related Questions

Hvor kraftig drill trenger jeg?

– Med 18 V får du en typisk allround-drill. Den er kraftig og får jobben gjort, både ute og inne. Samtidig er den nokså tung å jobbe med i lengden og det kan være vanskelig å komme til enkelte steder. En 12 V-drill er super til innendørs prosjekter.

Er bor og drill det samme?

1. Hva er forskjellen på en drill og en bormaskin? Ingenting. Ordet drill stammer fra engelsk, og er en generell betegnelse på det vi mer presist kaller enten bormaskin, skru-/bormaskin eller slagbormaskin.

Hva betyr tallene på en drill?

Jo høyere moment (tallet på momentringen), desto mer “kraft” genererer drillen og skruen kan skrus dypere inn i arbeidsstykket. Det er i tillegg en spesialinnstilling for boring. Noen driller/skrutrekkere er i tillegg utstyrt med en slagfunksjon som kan velges med denne borinnstillingen.

Hvor stor drill til isbor?

Etter vår erfaring bør du ha en drill på 18 volt, og et batteri på helst 3 Ah eller mer for å kunne bruke den på et isbor av litt størrelse – og ikke minst klare å borre nok hull når du først er ute på isen og fisker.

Kan man bore i betong med vanlig drill?

Slagboring. Når man skal bore i stein og betong, må man benytte et hardmetallbor med en tange som passer til maskinen. På vanlige bormaskiner med rasterslagverk benytter man vanlige sylindriske bor som spennes inn med chucken. Akkurat på slike bor er utvalget stort.

Hva er forskjell på slagdrill og borhammer?

Kort fortalt egner slagbor seg til mindre jobber hvor du skal bore hull i harde materialer – litt som en kraftig drill – mens borhammer er for større jobber ved boring og meisling i stein og betong.

Hva er forskjellen på SDS+ og SDS Max?

Hva er forskjellen på SDS-Plus og SDSMax? Størrelsen på enden av boret / innfestningen til bormaskinen. SDSPlus har en diameter på 10mm, og SDSMAX har en diameter på 18mm på borskaftet.

Kan man bore med drill?

Ulike bormaskiner har forskjellige bruksområder, og det er viktig at du forstår hvilken du skal bruke til hvilken tid. En enkel drillskrutrekker fungerer ofte bra for tre, gips eller plast, men hvis du skal bore i betong, trenger du en slagbor eller borhammer (med slagfunksjon).

Hvordan feste SDS bor?

Til forskjell fra tradisjonelle, sylindriske bor, har alle SDS+-bor og meisler samme størrelse på innfestningen og de festes i maskinen ved å entre dem og vri rundt. Det er ikke mulig å bruke tradisjonelle bor med sylindrisk innfesting i en maskin med SDS+ uten å bruke en borchuck med SDS+-feste.

Hva er HSS bor?

Dette er valset bor i HSS (high speed stål) kvalitet. Disse boren egner seg meget godt til myke materialer som f. eks. kobber, aluminium, kan også brukes til ulegert stål som f.

Hvordan se forskjell på trebor og metallbor?

Det mest vanlige boret til tre, er det klassiske spiralboret. Et trebor kan ikke brukes til andre materialer enn treverk. Metallbor er normalt svarte, og de er slipt slik at skjærene danner en spiss. Det betyr at boret, i motsetning til trebor, starter med å skjære i sentrum.

Hva står SDS for?

Gjennom sikkerhetsdatablad (SDS) vil brukerne skaffe seg den informasjonen de trenger for å kunne arbeide forsvarlig uten å bli utsatt for helsefare. SDS skal også sikre riktig lagring og avfallshåndtering av kjemikalie.

Leave a Comment