Hvor mange kWh pr måned?

Tabell over gjennomsnittlig strømforbruk
Hustype Størrelse (BRA) Strømforbruk per måned
Enebolig 150 m² 1 750 kWh
Enebolig 180 m² 2 100 kWh
Enebolig 200 m² 2 335 kWh
Leilighet 45 m² 545 kWh

Hvor mye strøm bruker man om vinteren?

– En norsk husholdning bruker i gjennomsnitt 16 000 kilowattimer strøm i året, men det varierer selvsagt veldig, sier Hildegunn Skage Teinum i markedsavdelingen hos NorgesEnergi.

Hva krever mest strøm i en vanlig husholdning?

Oppvarming er helt klart den største strømtyven i de fleste husholdningene, og selv om enkelte strømsparetiltak kan være krevende er det ting du enkelt kan gjøre selv også. – Mellom 70-80 prosent av de totale strømkostnadene kommer fra oppvarming av bolig.

Hvor mange kWh pr måned? – Related Questions

Hva sluker mest strøm?

60 prosent går til oppvarming. 15-20 prosent til varmtvann. 15 prosent til elektriske apparater. 10 prosent til belysning.

Når på døgnet er det billigst å vaske klær?

Som hovedregel er strømmen billig om natten og om sommeren når du trenger den minst, og dyrest når det er kaldt og når alle andre skal lage middag, vaske klær, lade elbil og dusje. Den billigste strømmen får du i lavlastperiodene, altså når færrest bruker strøm, gjerne mellom 22-07.

Hva trekker strøm i huset?

Panelovner og dusjing er viktige stikkord. – Romoppvarming utgjør i gjennomsnitt 55 prosent av strømforbruket i en bolig, sier energirådgiver Trond Paasche i Enova. Varmtvann er synder nummer to og står for cirka 20 prosent av forbruket.

Hva bruker mest strøm av vaskemaskin og tørketrommel?

Slik fordeler det norske strømforbruket seg
Apparat Forbruk i året Årlig kostnad
Vaskemaskin 235 kWt 270,-
Tørketrommel 400kWt 460,-
Belysning 900 kWt 1035,-
Panelovn 2190 kWt 2518,-

Hva trekker et kjøleskap?

Denne effektene kan de forskjellige elektriske dingsene bruke
Til hele boligen kW
Varmtvann 2 000
Hvitevarer
Fryseboks 200
Kjøleskap 200

Hvor mye strøm bruker TV standby?

Visste du at en TV i standby-modus bruker nesten like mye strøm som når den er på? Unødvendig strømbruk med apparater som står i standby eller til konstant lading (tannbørsten?), sluker opptil 20% av ditt strømforbruk. Gjør noe med det!

Hvor mye strøm bruker wifi?

Har du bredbånd med et trådløst nettverk, da går det også litt strøm. Et ADSL-modem målte vi til et strømforbruk på 5-6 watt når den sto påkoblet, men nettlinjen ikke var i bruk. En trådløs router brukte 5 watt i påskrudd tilstand, men uten nettaktivitet.

Hvor mye koster det å vaske klær i dag?

Vaskemaskin: 1 krone

En 40 graders vask utgjør et strømforbruk på 0,5 kWh som medfører en strømkostnad på 1 krone per vask. En 60 graders vask utgjør et strømforbruk på 1 kWh, altså 2 kroner per vask.

Hvor mye strøm trekker en fryser?

Sted: El.utstyr: Forbruk: (kWh/år)
Kjøkken Kjøleskap 470
Fryseboks 640
Brødrister 10
Bad Vaskemaskin 520

Hvilke apparater trekker mest strøm?

Det er definitivt oppvarming av boligen som bruker mest strøm, fulgt av varmtvann og lading av elbiler. De elektriske apparatene, som vi stadig får flere av, utgjør en forholdsmessig liten del av forbruket.

Hvor mye koster en dusj i strøm?

En dusj koster deg én krone

Dusjer du i fem minutter, bruker du omtrent 80 liter vann. Det går med omkring 2,5 kWh for å varme opp vannet, så med dagens strømpriser koster dusjen deg litt over 1 krone.

Hvor mye strøm tar en klesvask?

– En ny vaskemaskin har normalt et energibruk på 0,5 kWh for en 40-gradersvask og dobbelt så mye, altså 1 kWh, for en vask på 60 grader. Vasker du på 90 grader, bruker maskinen omlag 1,8 kilowatt i timen, sier Paasche.

Hvor mye koster det å dusje i 10 minutter?

mye koster en dusj

En gavmild dusj serverer gjerne 16 liter i minuttet, så bruker du da 10 minutter i dusjen, vil det gå unna 160 liter vann. Hvis du liker en 35 grader behagelig, varm dusj og strømprisen ligger på rundt 1,50 øre/kWh, så koster en dusj rundt 8 kroner.

Hvor mye strøm bruker et gammelt kjøleskap?

Strømforbruk og matsvinn

Et gammelt kjøleskap bruker ekstremt mye mer strøm enn et nytt. Avhengig av hvor gammelt kjøleskapet er, ligger strømforbruket på mellom 1000 og 1500 kWh per år for kjøleskap som er 20-30 år gamle. Moderne kjøleskap bruker under 400 kWh per år.

Hvor mye koster det å lade opp telefonen?

“Mobillading koster så godt som ingenting.” Et regnestykke fra Enova Svarer viser for eksempel at det koster rundt 5 kroner å lade en Samsung Galaxy S10 Pluss i løpet av et helt år, dersom man tar utgangspunkt i at strømprisen er 1 kroner per kilowattime og man lader fullt opp hver halvannen dag.

Hvor mye strøm trengs for å lade en mobil?

Vi har undersøkt hva det koster! Å lade opp en smarttelefon fra 0-100 prosent bruker mellom 15 og 20 wattimer, og koster cirka 1,5 øre i strømutgifter. Det vil si at det ikke koster deg mer enn maks 5 kroner årlig hvis du lader opp mobilbatteriet på denne måten hver eneste dag!

Leave a Comment