Sosialt
Poteter |
200 g
|
Spagetti, tagliatelle mm |
60-100 g tørr pasta
|
Makaroni og annen liten pasta
|
1 ½ dl (60 g) |
Ris, bulgur, couscous, perlegryn og quinoa |
1 dl (ca 60 g) |
Erter, bønner og linser |
Tørre ca 1 dl (8o g) Bløtlagte/kokte ca 2 dl (150 g) |
Hvor mange gram ukokt pasta pr person?
Hvis du er usikker på hvor mye pasta du skal beregne per person, bruk følgende huskeregel: 100 gram ukokt pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 gram tørr pasta veier litt over 200 gram når den er ferdig kokt.
Hvor mange dl er 100 gram pasta?
1 Mel, gryn og ris
Mel – gram til dl
|
1 dl
|
1 US cup |
Pasta (rå) |
35 g
|
125 g
|
Pasta (kokt) |
60 g
|
200 g
|
Perlebygg |
70 g
|
211 g
|
Rasp |
47 g
|
119 g
|
Hvor mange gram fersk pasta per person?
Så mye pasta bør du beregne. Beregn ca. 100 g tørr pasta eller 150 g fersk pasta per person. Litt mindre til små barn, og litt mer til ekstra sultne voksne.
Hvor mange gram tørr pasta per person? – Related Questions
Hvor mye er 1 porsjon?
Ifølge Helsedirektoratet tilsvarer én porsjon 100 gram og dette kan for eksempel være en liten bolle med salat, en gulrot eller en middels stor frukt.
Hvor mye kokt pasta per person?
Et tips er å beregne cirka 100 gram pasta per person, bruke en stor kjele, koke opp rikelig med vann, og tilsette cirka en til to te-skjeer salt per liter vann.
Hvor mye pasta til 400 g kjøttdeig?
Ingredienser
Du trenger |
Tomatpurè |
2 ss |
Vann |
3 dl |
Buljongterning |
1 stk |
Pasta, tørr |
400 g |
Hvor mange kalorier er det i 100 g kokt pasta?
Næringsinnhold per 100 gram poteter, pasta og ris
|
Kcal |
Kostfiber g
|
Potet, lagringspotet, kokt med skall |
80 |
1,6 |
Ris, Jasmin, kokt
|
124 |
0 |
Pasta, naturell, fersk, kokt
|
150 |
1,1 |
Kilde:Matvaretabellen 2015 |
|
|
Hvor mye pasta bør man spise?
Hvor mye mat skal du beregne?
Råvare |
Menge per porsjon |
Erter, bønner og linser |
Tørre ca 1 dl (8o g), bløtlagte/kokte ca 2 dl (150 g) |
Spagetti, tagliatelle mm |
60-100 g tørr pasta
|
Makaroni og annen liten pasta
|
1 dl (ca 60 g) |
Suppe til forrett |
2 dl |
Hvor mye mat beregnes pr person?
Det er vanlig å beregne ca. 500–600 gram mat per person inkludert tilbehør, og da bør ca. halvparten være fisk eller kjøtt.
Hvor mange gram er en porsjon middag?
De nye Kostrådene for å fremme folkehelsen og forbygge kroniske sykdommer fra Nasjonalt råd for ernæring (2011) anbefaler følgende porsjonsstørrelser: 1 middagsporsjon (spiseferdig) fisk eller kjøtt defineres 150-200 gram. 1 porsjon kokt ris eller pasta defineres som 150 gram.
Hvor mye poteter til 10 personer?
Så mye tilbehør trenger du
|
Voksen |
Storspist |
Poteter |
150 g |
300 g |
Grønnsaker |
150 g |
300 g |
Saus |
1 dl |
1,5 dl |
Medisterkaker |
100 g |
150 g |
Hvor mye mat per person koldtbord?
Bruk ulike typer spekemat som spekeskinke, fenalår og pølsevarianter. Legg det pent opp på et fat og pynt det med for eksempel melonbåter, jordbær og fiken. Når spekemat er en del av koldtbordet kan du beregne ca. 80 g per porsjon.
Kan man lage koldtbord dagen før?
Du trenger ikke høye skuldre for å få et godt dekket koldtbord. Mye av maten kan lages dagen i forveien eller kjøpes ferdig i butikken. Pynt gjerne rettene med fargerike bær, urter eller oppskåret frukt og grønnsaker – det både ser lekkert ut og gjør det enkelt å få i seg sunne næringsstoffer til festmåltidet.
Hva er vanlig å ha på koldtbord?
Ett
vanlig standard norsk
koldtbord inneholder ofte disse ingrediensene: Røkt laks med eggerøre.
Velg 1 eller flere:
- Reker med majones.
- Kabaret av feks reker.
- Kalkun i skiver. Krydret eller marinert kalkun skinke.
- Gravlaks.
- Pasta og kyllingsalat.
- Kokt laks eller ørret. Gjerne hel.
- Remulade, rømme, sennepssaus.