Fisk og skalldyr
Røkelaks eller gravlaks som forrett ca 50-100 g og skalldyr renset som forrett ca 50 g. Vanlig fisk som forrett litt mer enn røkelaks. Supper som forrett ca 2,5 dl og hovedrett ca 4,5 dl. Desserter ca 150-200 g pr person.
Hvor mye ren fisk pr person?
Fiskefilet 200 g. Fisk i skiver 300-400 g. Lever av skrei 80-100 g. Rogn av skrei 100-150 g.
Hvor mye er en porsjon fisk?
Hva er en normal porsjon?
Rent kjøtt |
ca. 150 gram rått kjøtt |
Fisk |
ca. 150 gram fet fisk, 200 gram mager fisk
|
Bearbeidet fisk
|
ca. 150 gram (tilsvarer tre små fiskekaker) |
Poteter, kokte/bakte |
ca. 200 gram (tilsvarer to store poteter, tre mandelpoteter, én middels bakt potet) |
Hvor mye fisk til 5 personer?
Avhengig av fisketype, bør du servere mellom 150 til 450 gram
fisk per person.
Hvor mye fisk pr person
- 340-450 gram er riktig serveringsstørrelse for en hel fisk.
- 227-340 gram er riktig serveringsstørrelse for renset fisk.
- 150-340 er riktig serveringsstørrelse på fileter.
Hvor mange gram fisk til forrett? – Related Questions
Hvor mange gram laks per person?
Generelt anses en vanlig serveringsstørrelse å være 85 til 100 gram laks per person. Andre igjen mener 100 til 113 gram er en passende serveringsstørrelse av laks per person.
Hvor mye er 100 gram fisk?
Sosialt
Fiskefilet |
200 g |
Fisk hel eller i skiver |
300-400 g |
Lever av skrei |
80-100 g |
Rogn av skrei |
100-150 g |
Reker |
400-500 g |
Hvor ofte skal man mate akvariefisk?
Så ofte bør man fôre vanlige akvariefisk
En veldig grei tommelfingerregel er å fôre to ganger om dagen. Ta et måltid på morgenen, for eksempel før jobb, og en ny runde med fôring omtrent 12 timer senere. Dette er ofte nok til at fisken aldri går sulten, og får i seg nok næring til å vokse i et greit tempo.
Hvor mye fisk per person ut av Norge?
Frå 1. januar 2021 er det berre mogleg å utføre fisk dersom du har fiska og opphalde deg hos ei registrert turistfiskebedrift. Utførselskvoten er 18 kilo fisk eller fiskeprodukt. Du kan ta med deg utførselskvoten inntil to gongar per år.
Hvor mye lettsaltet torsk per person?
Beregn 200-250 g torsk pr person.
Hvor mye poteter til hver person?
Porsjonsberegning
HVA |
GRAM PR. PERSON
|
Kjøttdeig |
100-150 |
Poteter |
150 |
Grønnsaker |
150 |
Saus |
¾–1 dl pr person
|
Hvor mye poteter til 10 pers?
Så mye tilbehør trenger du
|
Voksen |
Storspist |
Poteter |
150 g |
300 g |
Grønnsaker |
150 g |
300 g |
Saus |
1 dl |
1,5 dl |
Medisterkaker |
100 g |
150 g |
Hvor mye poteter til 12 personer?
Poteter kan veie alt fra 45-250 gram, avhengig av størrelsen.
Her er hvor mye du trenger, basert på at alle spiser 500 gram:
- 4 personer (4 store poteter)
- 6 personer (6 store poteter)
-
12 personer (12 store poteter)
Hvor mye er 1 porsjon?
Ifølge Helsedirektoratet tilsvarer én porsjon 100 gram og dette kan for eksempel være en liten bolle med salat, en gulrot eller en middels stor frukt.
Hvor mye fisk til middag?
Kostråd: Et fisk til middag to til tre gongar i veka. Bruk gjerne fisk som pålegg òg. Rådet svarar til totalt 300–450 gram rein fisk i veka. Minst 200 gram bør vere feit fisk som laks, aure, makrell eller sild.
Hvor mye mat beregnes pr person?
Det er vanlig å beregne ca. 500–600 gram mat per person inkludert tilbehør, og da bør ca. halvparten være fisk eller kjøtt.