Hvor mange dl saus per person?

Porsjonsberegning til selskap
Type rett Mengde pr. person
Suppe til hovedrett 4 dl
Saus, tynn (sjysaus og lignende) 0,5 dl
Saus, tykk (fløtesaus og lignende) 1 dl
Dressing 0,5 dl

1 more row

Hvor mange gram saus pr person?

Porsjonsberegning
HVA GRAM PR. PERSON
Kjøttdeig 100-150
Poteter 150
Grønnsaker 150
Saus ¾–1 dl pr person

Hvordan beregne kjøtt?

Så mye kjøtt trenger du per person
  1. Beinfri kjøtt (for eksempel biff): 150 gram per person.
  2. Kjøtt med bein: 300 gram per person.
  3. Kjøtt med mye bein (fårikål, lammekoteletter): 400 gram per person.
  4. Kjøttdeig og karbonadedeig: 150 gram person person.
  5. Kjøttdeig til gryterett: 200 gram per person.

Hvor mange gram kjøtt beregnes pr person?

Sosialt
Råvare Mengde per porsjon
Kjøtt uten ben 150 – 200 g
Kjøtt med ben 250 g
Koteletter 250 g
Kjøttdeig og karbonadedeig 100-150 g

Hvor mye pasta til 400 g kjøttdeig?

Ingredienser
Du trenger
Tomatpurè 2 ss
Vann 3 dl
Buljongterning 1 stk
Pasta, tørr 400 g

Hvor mye er 1 porsjon?

Ifølge Helsedirektoratet tilsvarer én porsjon 100 gram og dette kan for eksempel være en liten bolle med salat, en gulrot eller en middels stor frukt.

Hvor mye kjøtt pr person i Norge?

Forbruk av kjøtt i Norge fordelt på dyreslag

I 2020 var beregnet kjøttforbruk 51,7 kilo per person i året. Av dette var 39,9 kilo rødt kjøtt (kjøtt fra storfe, sau/lam og svin), hvitt kjøtt utgjorde 10,5 kilo av kjøttforbruket, og viltkjøtt 0,9 kilo.

Hvor mye oksestek pr person?

Kjøtt med ben, gryteretter 250 g. Fileter og biffer 200 g. Stek uten ben 200 g. Stek med ben 250-300 g.

Hvor mye mat beregnes pr person?

Det er vanlig å beregne ca. 500–600 gram mat per person inkludert tilbehør, og da bør ca. halvparten være fisk eller kjøtt.

Hvor mye per person til koldtbord?

Mengdeberegning avhenger av hvor stort koldtbord du har og mengde kjøtt og fisk avhenger av tilbehøret. Beregn ca 500-600 g mat per person inkludert tilbehør, ca. halvparten bør være fisk/kjøtt.

Kan man lage koldtbord dagen før?

Du trenger ikke høye skuldre for å få et godt dekket koldtbord. Mye av maten kan lages dagen i forveien eller kjøpes ferdig i butikken. Pynt gjerne rettene med fargerike bær, urter eller oppskåret frukt og grønnsaker – det både ser lekkert ut og gjør det enkelt å få i seg sunne næringsstoffer til festmåltidet.

Hva skal man ha på koldtbordet?

Til det store koldtbordet hører det med desserter og kaker etterpå. Ha i alle tilfeller nok ferskt brød og ett utvalg av de vanligste påleggssorter som røkelaks, gravlaks, skinke, okserull, sylte, andre ruller, leverpostei og pateer, eggerøre, 2-3 sorter sild, potetsalat, fruktsalat, waldorfsalat osv.

Hvor mye spekemat til 6 personer?

Beregn ca. 150 g per person når du har enkelt tilbehør som salat, flatbrød og rømme. Har du tyngre tilbehør som potetsalat og eggerøre, eller at spekematen er en del av en rett, kan du beregne mindre. Som regel går det mest spekeskinke, så det kan være lurt å beregne halvparten av denne.

Hvor mye spekemat til 10 personer?

Dette trenger du til et klassikt spekefat til 10 personer:
  1. 750 gram ulike typer spekeskinke i skiver.
  2. 750 gram ulik type spekemat, som morrpølse, salami og fenalår.
  3. Eggerøre: 1 egg per pers.
  4. 400 g grønn salat (40 g per pers)
  5. 400 g potetsalat (40 g per pers)
  6. 400 g waldorfsalat (40 g per pers)

Hvordan beregne spekemat?

Beregn ca. 150 g per person når du har enkelt tilbehør som salat, flatbrød og rømme. Har du tyngre tilbehør som potetsalat og eggerøre, eller at spekematen er en del av en rett, kan du beregne mindre. Som regel går det mest spekeskinke, så det kan være lurt å beregne halvparten av denne.

Leave a Comment