Hvor mange dager er vanlig ved tannbleking?

Etter at tannblekingen er gjennomført, er det tid for å nyte resultatet. Det varierer hvor lang tid det tar før ønsket resultat oppnås. De fleste vil være fornøyd med effekten etter 10-12 dager.

Hva kan man ikke gjøre etter tannbleking?

I to dager etter blekingen anbefaler vi deg sterkt å unngå drikke kaffe, rødvin og inntak av mat/drikke med sterke fargestoffer. Dersom du ikke overdriver bruk av kaffe, te og røyk vil effekten av tannblekingen vare opp til ett år. Det er fullt mulig å kjøpe mer blekemiddel om du ønsker å bleke tennene mer.

Er bleking av tenner skadelig?

– Kan tannbleking være skadelig? – Hyppig bruk av blekemidler kan slite på emaljeoverflaten slik at den blir tynnere. Bleking på bare tannhalser kan gi vedvarende problemer med ising i tennene. Det er viktig at man rådfører seg med tannlege før man begynner å bleke tennene, forklarer Asmyhr.

Hvor mange dager er vanlig ved tannbleking? – Related Questions

Skal man pusse tenner etter bleking?

Misfarging av tennene

Syreholdig drikke som brus og juice gjør emaljen mykere, det er derfor viktig å ikke pusse tennene rett etterpå. Kaffe, te, rødvin og juice kan over tid sette farge på tennene.

Har veldig gule tenner?

Om du mener at tennene dine er unormalt gule, har hvite flekker eller misfarging som plager deg, bør du snakke med tannlegen eller tannpleieren din om det. For de fleste vil god rens på tannklinikken og tannpuss hjemme være nok til å holde tennene pene.

Hvor mye koster det å bleke tennene?

I noen tilfeller ved spesielle tannemalje sykdommer gjør man tannbleking i 16-18 års alderen. All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege. Det er fordi blekestoffene er sterke saker, og bør derfor brukes med stor forsiktighet. Det koster ca 2000 kr per kjeve for tannbleking.

Hvordan få hvite tenner uten bleking?

Det beste tipset jeg har for å unngå misfarging av tennene er puss morgen og kveld, samt at du bruker tanntråd. En årlig sjekk hos tannpleier eller tannlege er også lurt. Han/hun kan fjerne belegg som fester seg til tennene, for eksempel misfarging av røyk, kaffe, te, etc.

Kan alle bleke tennene?

De fleste tenner kan i prinsippet blekes. Naturlig gule tenner blekes som regel raskere enn tenner som er grå-blå. Det er viktig med en utredning av den bakenforliggende årsaken for å kunne behandle misfargingen på riktig måte.

Hvordan unngå gule tenner?

Hvordan unngå misfarging:
  1. Puss tennene grundig to ganger daglig.
  2. Bruk tanntråd, tannpirker eller mellomromsbørste daglig, for å unngå at rester av matvarer setter seg mellom tennene.
  3. Avslutt hvert måltid med et glass vann, for å rense munnen for matrester.
  4. Unngå store mengder av mat og drikke med sterkt fargestoff.

Hvordan få hvite tenner med bakepulver?

Vil du ha hvite tenner med bakepulver, så kan du mikse sammen en halv ts med hydrogenperoksid (3% oppløsning), som er veldig effektivt når du skal bleke tenner, med 1 ts bakepulver. Bland dette sammen til en fin og jevn blanding. Puss tennene dine i ca 20 sekunder, og la det ligge på i 1-2 minutter.

Er det farlig å pusse tennene med bakepulver?

Bakepulver er ikke farlig for tennene, men man bør ikke pusse for ofte med dette. Du kan kanskje pusse vekk litt ujevnheter, men tennene blekes ikke i særlig grad.

Hvordan få hvite tenner på 1 2 3?

Slik gjør du det:
  1. Dypp en våt tannbørste i bakepulveret.
  2. Børst tennene som normalt.
  3. Spytt ut restene og smil – du har nå hvitere tenner.
  4. Ikke gjenta dette for ofte da det kan skade tennene dine.
  5. Hør med tannlegen din hvor ofte du kan bruke bakepulver.

Hvordan få hvite tenner raskt?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Kan man få hvitere tenner naturlig?

Natron og hydrogenperoksid

LES OGSÅ  Hvilket serum skal jeg velge?

Kombinert med natron er resultatet en god hjemmelaget tannkrem med blekings effekt. Du kan også lage munnskyll ved å bruke halvblande vann og hydrogenperoksid. Peroksid blandet med natron, fjerner mer plakk fra tennene dine.

Leave a Comment