Hvor mange år holder en vaskemaskin?

Hvem lager best vaskemaskin?

De beste vaskemaskin merkene? Det finnes ingen offisiell liste over hvem som produserer de beste vaskemaskinene i Norge, men vi mener at de fem beste er Miele, Asko, Electrolux (AEG), og Bosch (Siemens).

Er LG bra vaskemaskin?

Basert på våre testkriterier er denne vaskemaskinen fra anerkjente LG, soleklar testvinner. Her får du en funksjonsrik modell med enorm kapasitet, og som er effektiv, i tillegg til at den er av ypperste kvalitet. Maskinen er altså perfekt for storfamilien som har et stort forbruk av klær.

Hva bør man tenke på ved kjøp av vaskemaskin?

En annen faktor som påvirker valget av vaskemaskin er hvor mange dere er i husholdningen, og hvor ofte du vasker tøy. Våre maskiner kommer med kapasitet på inntil 12 kg. Hvis du ofte overfyller trommelen slites motoren fortere ut og levetiden reduseres. Det vil derfor være smart å velge rett kapasitet fra starten av.

Hvor mange år holder en vaskemaskin? – Related Questions

Hvor ofte bør man bytte vaskemaskin?

– For alle vaskemaskiner, inkludert der Miele er med på å trekke opp snittet, er levealderen på en maskin 13 år.

Er AEG og Electrolux det samme?

Electrolux eier blant annet AEG, Husqvarna, Volta og Zanussi.

Hvor stor kurs til vaskemaskin?

De fleste vaskemaskiner er laget for å kunne bruke en 10A kurs, da har du 6A igjen når vaskemaskinen går.

Hva følger med vaskemaskin?

Både slange for vanntilførsel og avløpsvann følger med, og begge er enkle å montere. Det er likevel verdt å tenke gjennom sikkerheten i forbindelse med vanntilførselen. – De aller fleste har vaskemaskinen i et rom med sluk i gulvet.

Hva er garanti på vaskemaskin?

En avtale mellom kjøper og selger som gir deg rettigheter til å klage hvis det oppstår feil på varen. Som oftest er den 1 år. I noen tilfeller kan den være bedre enn loven. Du kan for eksempel få ti års garanti på en vaskemaskin, mens du etter loven har fem år.

Kan Elkjøp ta med gammel vaskemaskin?

Vi tar også imot alt av elektrisk avfall i varehusene våre – og det helt gratis! Ta med deg den gamle vaskemaskinen, kjøleskapet eller TV-en, så sørger vi for korrekt og miljøvennlig gjenvinning. NB!

Hvor mye koster det å kaste vaskemaskin?

Ingen av de elektroniske og elektriske produktene i hjemmet ditt skal kastes i restavfallet. EE-produkter vil kvitte deg med skal leveres inn til kildesortering. Alle kommunale gjenvinningsstasjoner tar imot EE-avfall. Dette er helt gratis for deg som forbruker.

Hvor levere ødelagt vaskemaskin?

Dette betyr at du kan levere din gamle vaskemaskin til hvilken som helst Elkjøp-butikk, selv om du ikke skal kjøpe en ny. Alle Elkjøp-varehus har returstasjoner med tilpassede containere, bur, bokser og låser, hvor du kan returnere dine gamle produkter – fra vaskemaskiner til batterier, i butikkens åpningstid.

Kan man bruke Oppvasktabletter i vaskemaskin?

Du tror kanskje oppvasktabletter også fungerer i vaskemaskinen? Det er ikke lurt å rengjøre vaskemaskinen med oppvasktabletter, og vi fraråder dette på det sterkeste. Bruk heller Bosch vaskemaskinrens. Den er testet i Bosch vaskemaskiner og gir optimale rengjøringsresultater.

Hvor putter man eddik i vaskemaskinen?

Få tilbake fargen på klærne med hvit eddik

For å oppnå dette, trenger du bare å fylle rommet i vaskemaskinen din som er ment for tøymykner med litt hvit eddik. Ikke vær redd for at eddiklukt vil vedvare i klærne etterpå. Generelt sett, vil vaskesyklusen og vaskemidlet fjerne alle hint av eddikens karakteristiske lukt.

Hvordan få god lukt i vaskemaskin?

Bakteriene dør først hvis du vasker på over 60 grader. Høye anbefaler at man vasker undertøy, håndklær, kluter og sengetøy på over 60 grader, og at man setter på kokvask minst en gang i måneden. Prøv eventuelt eddiktrikset: Ha en desiliter eddik i kammeret, kjør maskinen på 95 grader. La den stå åpen etterpå for tørk.

Hvorfor lukter det vondt av klærne etter vask?

Den kommer av at det bygger seg opp rester av såpe, tøymykner, fett og skitt i maskinen. Dette skjer særlig om du bruker et ikke-biologisk vaskemiddel (vaskemidler uten enzymer), noe som er vanlig for blant annet ull og silke.

Kan man bruke eddik i vaskemaskin?

Eddik fjerner dårlig lukt og fungerer også som tøymykner. Det er dessuten mye snillere mot miljøet enn vanlig tøymykner, som kan være en ekte kjemisk bombe. Det aller beste er at eddiken renser vaskemaskinen samtidig som den renser klærne som vaskes. 1-2 ss eddik i skyllemiddelskuffen vil være nok til en full maskin.

Hvordan få god lukt i klær?

Natron – dette er flott for å bli kvitt lukt, og det vil også klarne fargen på klærne dine. Hvis en mengde tøy lukter spesielt vondt, sleng inn ca. 90 g natron sammen med klærne i vaskemaskinen, og tilsett deretter vaskemiddel som vanlig. Klærne dine bør lukte mye friskere.

Leave a Comment