Hvor lenge kan man bruke Pepcid?

Pepcid skal ikke brukes sammenhengende i mer enn 2 uker. Kontakt lege etter 2 ukers sammenhengende behandling dersom plagene har blitt verre eller ikke har blitt bedre. Kommer plagene ofte tilbake er det viktig at du kontakter lege.

Hva er pepcidduo?

Pepcidduo inneholder virkestoffene famotidin, magnesiumhydroksid og kalsiumkarbonat og brukes til korttidsbehandling og symptomlindring av halsbrann og sure oppstøt. Pepcidduo virker både syrenøytraliserende (antacida) og bidrar til å redusere syreproduksjonen i magen (H2-blokker).

Kan Pepcid knuses?

Ifølge den godkjente norske preparatomtalen skal famotidin (Pepcid) tablettene svelges hele (2). I Oslo universitetssykehus sin knuse/deleliste er det imidlertid oppgitt at tablettene om nødvendig kan knuses eller deles (3).

Hvor lenge kan man bruke Pepcid? – Related Questions

Hvor ofte kan jeg ta Pepcid?

1 tablett ved behov for lindring av symptomer, eller 1 tablett 1 time før måltid for symptomer vanligvis assosiert med mat og væskeinntak. Dosen skal ikke overstige 2 tabletter i døgnet. Lengste behandlingsperiode er 2 uker. Pasienten bør kontakte lege ved vedvarende plager utover 2 uker.

Hva er årsaken til halsbrann?

Halsbrann oppstår når syre kommer opp i spiserøret fra magesekken. Syren kan noen ganger komme opp i munn og svelg og også irritere luftveiene. En ring av muskler skal vanligvis stenge av øverst i magesekken og holde syren på plass. Dersom denne lukkemuskelen ikke fungerer godt nok, får du jevnlig halsbrann.

Når Somac ikke hjelper?

Du må kontakte lege dersom du ikke føler deg bedre eller hvis du føler deg verre etter 2 uker. Du skal ikke ta SOMAC Control i mer enn 4 uker uten at lege er konsultert.

Hva koster Pepcid?

Den billigste prisen for Johnson & Johnson Pepcid 10mg 24 Tabletter akkurat nå er 139 ,-. Det er et av de 100 mest populære produktene i kategorien Mage og tarm.

Hva er syrenøytraliserende midler?

Syrenøytraliserende midler er legemidler som nøytraliserer saltsyre i magesekken. Mest brukt er salter av aluminium og magnesium (hydroksider og karbonater). Syrenøytraliserende midler brukes mest ved halsbrann og sure oppstøt.

Hvordan virker protonpumpehemmere?

Protonpumpehemmere reduserer syresekresjonen ved å blokkere den pumpen som transporten hydrogenioner (H+-ioner) ut i magesekken (ventrikkelen) i bytte mot kaliumioner (K+-ioner). Denne pumpen kalles H+/K+-ATPase. Dette er det siste steget i kroppens produksjon av magesyre. Effekten kommer etter et par dager.

Er yoghurt bra mot halsbrann?

Drikke som inneholder kalsium, for eksempel melk og yoghurt, nøytraliserer magesyren. Kjerringråd omfatter alt fra mandler og kullsyrevann til banan – bare prøv deg frem. Unngå sterkt krydret,fet, fritert og stekt mat, og jus, kaffe og te.

Kan man bli kvitt refluks?

Legemidler mot refluks

Ved sporadiske syreplager vil mange klare seg med reseptfrie legemidler. Les mer om egenbehandling i vår sak om halsbrann og sure oppstøt. Dersom dette ikke er nok er det ofte aktuelt med reseptpliktig behandling som reduserer utskillelsen av syre i magesekken.

Kan refluks helbredes?

Refluks er ubehagelig, men ikke farlig. Hvis du har tilbøyelighet til refluks, er det en livsvarig lidelse, selv om de fleste har perioder uten symptomer. Mange må i perioder behandles med medisin for å unngå de plagsomme symptomene.

Hva bør man ikke spise ved refluks?

Alkohol, kaffe, krydret mat, sjokolade og peppermynte kan påvirke lukkemuskelen mellom magesekk og spiserør, forteller ernæringsfysiologen. Ost bør også unngås da det har høyt fettinnhold, i likhet med fritert mat. Mye og tung mat kan skape et press på mageinnholdet og gjøre at det lettere kommer opp i spiserøret.

Hvordan bli kvitt syre i magen?

Forebyggende råd mot halsbrann
 1. Spis små og regelmessige måltider.
 2. Vektreduksjon dersom du er overvektig.
 3. Unngå klær og belter som strammer.
 4. Unngå arbeidsstillinger der du må sitte foroverbøyd over lengre tid.
 5. Slutt å røyke.
 6. Begrens inntaket av alkohol, kaffe, juice, fettrik og sterkt krydret mat.

Hvordan bli kvitt syre i halsen?

Å drikke vanlig vann er bra for å skylle ned magesyre som har lekket opp i spiserøret. Dette kan kanskje hjelpe mot følelsene av ubehag. Dessuten trenger slimhinnene vann for å beskytte mot magesyren.

Hvilke matvarer gir økt magesyre?

Videre følger eksempler på matvarer som man kan prøve å være mer forsiktig med, da den kan bidra til halsbrann.
 • Fete matvarer.
 • Kaffe, te, og annen koffeinholdig drikke.
 • Kullsyreholdig drikke.
 • Syrlige drikker.
 • Tomatholdig mat og drikke.
 • Løk, kål, erter, bønner og andre luftdannende matvarer.
 • Peppermynte.
 • Sjokolade.

Hva trigger refluks?

Gravide er utsatt for å få refluks, når den stadig voksende livmoren presser på magesekken. De som er overvektige er også utsatt, og store måltider kan gi refluks. Fet og fritert mat trigger ofte sure oppstøt. Alkohol og kaffe kan også gi refluks.

Hvilken side skal man ligge på når man har halsbrann?

Det er noe som er spesielt ubehagelig for personer med tendens til halsbrann og magesyre. I vestlig medisin anbefales det faktisk at man ligger på venstre side hvis man har mye halsbrann.

Hvorfor skal man ikke sove på høyre side?

Man tror at det skyldes formen på magesekken, og at det å ligge på høyre side gjør at lukkemuskelen mellom spiserøret og magesekken slapper av slik at magesyre lettere slipper opp i spiserøret, sier hun. Valg av side har også betydning for deg som snorker mye.

Leave a Comment