Hvor lenge har man vondt etter trukket visdomstann?

Det er normalt å ha smerter i 48 timer etter en visdomstann operasjon. Kjeven kan føles øm i opptil en uke etter operasjonen. I de første par dagene kan smertestillende ibux og paracet benyttes for å lindre smertene når bedøvelsen har gått ut. Det er også vanlig å bli hovent i ansiktet etter trekking av visdomstann.

Hvor lang tid tar det å gro etter visdomstann?

Den første uken etter operasjonen, er det akkurat slik som du beskriver; maten setter seg nedi hullet, og det lukter av og til litt ekkelt. Dette går imidlertid ganske fort over. Etter 2-3 uker, er den første gro prosessen over.

Når kan man spise etter å ha trukket visdomstann?

Spise: Du kan spise og drikke hva du ønsker 3 timer etter operasjon. Unngå å tygge direkte mot operasjonsområdet. Ikke bruk sugerør, drikk fra vanlig glass. Munnhygiene: Du kan børste tenner samme kveld, eller påfølgende morgen, men unngå operasjonsområdet de første 5 dager.

Hvor lenge har man vondt etter trukket visdomstann? – Related Questions

Kan man få dekket fjerning av visdomstann?

Helfo-refusjon for kirurgisk fjerning av visdomstenner

Helfo gir ca 40% refusjon for kirurgisk fjerning av visdomstenner. Dette behøver du ikke å tenke på selv. Vi sender inn søknad og ordner alt det praktiske for deg. Du betaler bare 60% av kostnadene.

Kan man drikke brus etter visdomstann?

Man bør vente 2-3 timer med mat og drikke rett etter tanntrekking, men nå kan du trygt spise sjokolade og drikke brus.

Hvor lenge etter visdomstann spise?

For å oppnå god sårtilheling uten komplikasjoner anbefaler vi følgende: Ikke spis, drikk eller skyll de første 2-3 timene etter operasjonen. Myk mat og ikke overdreven gaping. Unngå å røyke de første dagene.

Kan man snuse etter trukket visdomstann?

Vent helst 48 timer for å snuse etter tanntrekking. Tobakk i snus kan forsinke tilheling.

Hva kan man drikke etter visdomstann?

Er du tørst kan du drikke vann, men ikke bruk sugerør – det gir et uheldig vakuum. De første dagene kan det være utfordrende å spise normal mat. Myk kost kan være en god hjelp, men det er ikke så viktig hva du spiser, du har trolig lyst til å unngå tygging mot sårområdet likevel.

Kan man kjøre bil etter å ha trukket visdomstann?

​Av sikkerhetsmessige grunner skal ingen selv kjøre bil etter en operasjon og narkose. Gjør derfor avtale med noen som kan hente deg. Eventuelt kan sykehuset bestille drosje som du må betale egenandel for.

Hvor mye koster det å operere ut visdomstann?

Hva koster det å trekke en visdomstann? Fjerning av en visdomstann kan koste mellom 600 – 3.000 kroner avhengig av røttene på tannen, eller om tannen ikke er brutt helt frem. Ved kirurgisk tanntrekking er prisen høyere enn ved vanlig trekking.

Hva er best å spise etter fjerning av visdomstann?

Du kan spise som normalt, men mange foretrekker supper og myk mat i dagene etter. Mange opplever at såret blør en stund etterpå. Er det plagsomt kan du bite på en steril bomullsdott eller et gasbind en liten stund av gangen. Får du hevelser kan du pakke inn en ispose og holde mot kinnet i 15 minutter av gangen.

Hva kan man spise etter fjerning av visdomstenner?

Mat/drikke: Spis myk mat (moset mat, supper e.l.) de første dagene etter inngrepet og unngå å tygge på den siden som er operert. Man kan ta et halvt glass vann sammen med smertestillende tabletter rett etter operasjonen, men man skal ikke spise eller drikke utover dette de første 2-3 timene etter inngrepet.

Kan visdomstann gi vondt i halsen?

De vanligste problemene er: Infeksjon i tannkjøttet rundt tannen. Dette kan noen ganger føre til infeksjon i kinnet, halsen, eller kjevebeinet. Infeksjoner behandles med antibiotika, men kan komme tilbake.

Blir man hoven av å trekke visdomstann?

De fleste som opererer eller trekker visdomstenner trenger ikke sykemelding. – Det er helt vanlig at man blir hoven og kjenner litt smerter i dagene etter inngrepet, men med nok smertestillende oppleves det uproblematisk for de fleste.

Når går bedøvelse i munnen ut?

Når går bedøvelsen ut? Den går ut etter cirka 2-4 timer. I denne tidsperioden skal man være forsiktig med inntak av mat og drikke, da man ikke vil kjenne om man kan brenne seg eller bite seg.

Hvor lenge er man hoven etter fjerning av visdomstann?

Det er helt normalt å være hoven eller ha litt vondt i opptil to uker etter at du har trukket visdomstann. Men dersom du opplever feber, at lymfekjertlene blir hovne eller at du får nedsatt allmenntilstand er det lurt å kontakte tannlegen. Dette kan tyde på en infeksjon i såret, og at du må behandles med antibiotika.

Hva kan man spise etter tanntrekking?

Spis myk mat (most mat, supper, o.l.) de første dagene etter inngrepet, og unngå å tygge på siden der hvor tannen er trukket. Du kan ta et halvt glass vann sammen med tabletter rett etter operasojnen, men man skal ikke spise eller drikke utover dette de første 2-3 timene etter inngrepet.

Kan man spise med bedøvelse i munnen?

Bedøvelser som settes i munnhulen med en sprøyte er vanligvis kortvarige. Det er fullt mulig å drikke og spise etter behandling siden bedøvelsen går fort bort. Men hvis tungen har blitt bedøvet bør man være forsiktig, da man ikke klarer å kjenne tungen og risikerer å bite seg selv.

Kan tannlegen se at jeg har sugd noen?

Hei! Ved påført, hard oral sex kan man se skader/tegn til dette i ganen. Det vil kunne være synlig i 1-2 uker. Normal oral sex synes ikke.

Kan man ta paracet før bedøvelse?

Det vanlig å tillate inntak av smertestillende tabletter inntil 1 – 2 time(r) før inngrep som skal utføres i full narkose (hos pasienter som ellers er fastende), men ikke tettere inntil da dette øker risiko for aspirasjon (6).

Leave a Comment