Hvor lang tid tar det før huden trekker seg sammen?

Etter et vekttap vil huden raskt respondere med sammentrekning, men etter 1-2 år vil man ikke kunne forvente videre spontan hudoppstramming. Kroppsformende kirurgi i disse tilfellene handler om å eliminere hudoverskuddet. Et godt resultat krever mye av plastikkirurgen som skal gjennomføre operasjonen.

Hvor mye koster det å fjerne overflødig hud?

Konsultasjonen koster som regel mellom 500 og 1.500 kr. Nedre / delvis bukplastikk: 30.000 – 40.000 kr. Full bukplastikk: 40.000 – 70.000 kr. Fettsuging av magen: 18.500 – 30.000 kr.

Hva skal til for å få dekket mageplastikk?

Plastisk kirurgi dekket av staten

Bukplastikk og brystreduksjon er eksempler på plastisk kirurgi som kan bli dekket av staten. Dersom inngrepet er medisinsk begrunnet, kan det bli dekket av det offentlige. Dersom inngrepet er medisinsk begrunnet, så betaler du kun egenandel for konsultasjon, operasjon og kontroll.

Hvor lang tid tar det før huden trekker seg sammen? – Related Questions

Hvor lenge vondt etter bukplastikk?

Det er normalt at du kjenner hevelse, ømhet, stramming i arrene og ubehag når du bruker magemusklene opp til 12 uker etter operasjonen. Det er vanlig at det avtar gradvis uker etter operasjonen. Du må være oppmerksom på at det er vanlig at huden får blåmerker som vil ta noe tid før blir helt borte igjen.

Hvor tungt kan man løfte etter bukplastikk?

Du må ikke løfte tungt eller gjøre kraftige anstrengelser de første 6 ukene etter operasjonen. De fleste er tilbake til arbeid etter ca 2 uker, mens andre trenger 3 eller 4 uker med hvile og restitusjon.

Har du fått dekket mageplastikk?

Mange private sykehus og klinikker har avtaler med det offentlige som betyr at pasienten får operasjonen dekket. Det eneste man da må betale er en egenandel for selve operasjonen og konsultasjonen. For å komme i betraktning for operasjon dekket av det offentlige trenger du en henvisning fra lege.

Hvor mye koster mageplastikk?

Pris full mageplastikk / Pris liten mageplastikk (nedre): Kr. 63 900,-/ Kr 51 900,- inkl mva. I tillegg kost for nødvendig fettsuging av mage/hofte midje.

Hvor mye koster fettsuging av mage?

fra 39100,- Pasienter med god hudelastisitet kan egne seg for fettsuging av mage. Vanligvis gjøres fettsuging i den nedre del av magen, dvs. under og rundt navlen.

Hvor lang sykemelding etter bukplastikk?

I Norge får man ikke sykemelding ved kosmetiske inngrep. Ved rene fettsuginger er det sjelden at det foreligger medisinsk indikasjon. Ved full bukplastikk foreligger oftere en medisinsk indikasjon som rettferdiggjør sykemelding. Vanlig sykemeldingsperiode er da tre til fire uker.

Hvorfor korsett etter bukplastikk?

Bruk av kompresjonstøy bidrar til bedre sirkulasjon i operasjonsområdet, og gir dermed en raskere tilheling. Ved store inngrep anbefales bruk av kompresjonstøy ca 6-8 uker etter operasjon.

Når kan jeg begynne å trene etter bukplastikk?

Tiden etter operasjon

Rolige spaserturer kan du ta like etter operasjonen, men vi anbefaler at du venter i opp til åtte uker før du begynner å trene for fullt igjen etter en bukplastikk.

Hvordan sove etter bukplastikk?

Svar: De første dagene etter inngrepet, dvs. ca. 4/5 dager. Det kan være lurt å sove med en pute under knærne også de første dagene for å unngå unødvendig strekk i såret.

Hvor lenge er man Hoven etter bukplastikk?

Det vil være noe stramming i såret og derfor kan det beste være å gå noe bøyd de første dagene etter operasjon. Hevelsen vil være maksimal noen døgn etter operasjonen, men vil deretter å gradvis ned. Etter noen måneder vil det meste av hevelsen være borte. Blåmerker kan forekomme.

Hva er tunge løft etter operasjon?

Sykmeldingingens lengde varierer mye med type arbeide. Personer med lett kontorarbeide kan begynne å arbeide etter 3-4 uker, mens kroppsarbeidere som skal løfte tungt må være sykmeldt opp mot 6 måneder. Tunge løft over 5–6 kg og samleie bør unngås den første tiden.

Kan man sitte etter bukplastikk?

Etter mageplastikk blir det stramt på magen slik at man må gå framoverbøyd første uken for å unngå strekk på arret. Man kan sitte som vanlig rett etter operasjon, men må være forsiktig når man står og går med å rette seg helt ut.

Hvordan bli kvitt overflødig hud på magen?

Ved en abdominalplastikk strammes huden opp både på den øvre og nedre delen av magen. Denne operasjonen anbefales til personer med løs hud på magen både over og under navlenivå. Denne typen operasjon er mer omfattende. Huden strammes opp på den øvre og nedre delen av magen, samt at man strammer opp bukveggen.

Hvor lenge er det normalt å være hoven etter operasjon?

Det er normalt at du kjenner hevelse, ømhet, stramming i arrene og ubehag opp til 12 uker etter større operasjoner. Det er vanlig at det avtar gradvis uker etter operasjonen.

Når kan man dusje etter bukplastikk?

Etter at Tensoplast-bandasjen er fjernet, skal du bruke en kraftig (dvs rei stram) “body” i minst 2 uker dag og natt, deretter minimum 2 uker på dagen. Dusjing kan gjøres etter at Tensoplasten er fjernet (dvs etter 6 dager).

Hvor fort gror sår etter operasjon?

Generelt kan plastikkirurg Christian Busch fortelle at det vanligvis tar tre uker for et operasjonssår å gro. Ved komplikasjoner som infeksjon og blødning, eller i områder med stort strekk kan sårtilhelingen ta enda lengre tid, gjerne mellom seks og ti uker.

Leave a Comment