Hvor lang tid tar det før erteblomster blomstrer?

For erteblomst og blomkarse tar det ca. 50 døgn fra såing til blomstring iflg. sortslisten. Blomkarsen lager fortere knopper hvis du holder temperaturen under 12 grader i oppalingstiden.

Hvordan få kraftige erteblomster?

Når de små spirene har fått to–tre blader, kan du knipe toppen slik at planten forgreiner seg og danner flere stengler, og dermed flere blomster. Når faren for nattefrost er over, kan erteblomstene plantes ut i bedet. Pass på å herde plantene først hvis du ikke satte dem ut rett etter spiring.

Hvorfor blomstrer ikke Erteblomstene?

Får planten lov å sette frø stopper nemlig blomstringen opp. De første erteblomstene på en stilk begynner gjerne å utvikle belgen før siste blomst er ferdig avblomstret.

Hvor lang tid tar det før erteblomster blomstrer? – Related Questions

Skal erteblomster ha mye sol?

For å begynne med forutsetningene, erteblomster trenger plass, jord som drenerer bra men allikevel holder på fuktighet, full sol og god tilgang på vann og næring.

Hvordan plante erteblomst i krukke?

I en krukke man du gjerne sette ned 3-4 pinner som bindes sammen i toppen. Frøene vi får kjøpt er tørre og bør legges et døgn i vann og kan gjerne fordriver i potte. Lys og ikke for varmt er nøkkel til å lykkes. En vanlig vinduskarm blir gjerne for varm i forhold til lysmengden.

Hvorfor blomstrer ikke Georginen?

I tørre perioder kan det bli nødvendig å vanne plantene, fordi for lite vann kan resultere i at blomstene blir misdannet. På grunn av den voldsomme veksten og blomstringen så skal du huske på å gjødsle georginen din nok. Hvis du bruker naturgjødsel, så er det best hvis den blir brukt før knollen plantes.

Når kan man så erteblomster ute?

Ringblomst, solsikker, blomkarse, kornblomst, erteblomst og pyntekorg er sommerblomster som du kan så selv i april og mai.

Hvordan sette erteblomster?

Erteblomstene kan sås inne, men tidligst seks uker før de flyttes ut. Det er rett og slett ikke smart å så tidligere enn det, da får du bare tynne svake planter som snurrer seg i hverandre. Når du kan plante ut vil avhenge av hvor i landet du bor, men erteblomst tåler ikke frost og vil helst ikke ha under fem grader.

Er erteblomster giftig?

Arten er meget populær som sommerblomst i hager, men det er bare gjort ti funn i norsk natur, alle sammen i Sør-Norge. Alle funn er trolig forvillede hageplanter. Blomstene har en sterk og søt, men ikke tung duft. Belger og frø (“erter”) er giftige og bør ikke spises.

Hva heter Norges giftigste plante?

Selsnepe (også kalt sprengrot) regnes som den giftigste planten vi har her til lands. Det som gjør selsnepe spesielt farlig, er at det ikke finnes motgift. Hele planten er svært giftig, men det er spesielt mye giftstoffer i rot og nedre del av stilk. Selv en liten smak kan føre til en alvorlig forgiftning.

Hva heter verdens giftigste plante?

Supergiftig. Det er to aktive giftstoffer – ricin og RCA – i planten som har det latinske navnet Ricinus communis. Man regner med at bare ett milligram ricin, som finnes i frøene, er nok til å drepe et menneske.

Kan man spise ertene på erteblomster?

Erteblomster

Blomstene kommer først, sukkerertene etterpå. Husk å ikke spis alle blomstene på planten – da kommer det ingen erter!

Hvordan få erter til å spire?

Legg ett tynt lag med jord over ertene, slik at ertene ligger 1 cm under jorden – spray på godt med vann!
  1. Dekk til med plastikkfolie og sett i vinduskarmen i godt dagslys! Ta av plastikkfolien etter 2-3 dager når ertene har begynt å spire over jorden.
  2. Spray litt vann på jorden hver dag slik at jorden holdes fuktig.

Hvordan oppbevare frø fra erteblomster?

Frø skal oppbevares tørt, mørkt og kjølig.

eks binders eller gummistrikk og plasser dem i en eske med lokk (papp eller plast).

Kan man så tørkede erter?

Hvis du har en eske tørkede gule eller grønne erter liggende i skuffen, tar du ganske enkelt noen av ertene og legger i vann over natten (12-24 timer). Etter en natt liggende i bløt, har ertene svellet opp og er klare til at du kan så dem.

Er det sunt å spise erter?

Rik på protein og fiber

Erter er dessuten topp mat for å holde blodsukkeret stabilt. I tillegg til dette er erter en svært god kilde til vitamin A, C, K og B1, folat og mangan. Du får også i deg en god del fosfor, sink og jern om du spiser erter.

Hvor mange timer må erter ligge i vann?

Husk å bløtlegge ertene 6-8 timer før koking.

Kan man spise rå erter?

Den førstnevnte spise ofte i salater eller som tilbehør etter et raskt oppkok, mens gule erter ikke kan spises .

Har glemt å legge erter i bløt?

Ertene skal ligge i vann fra kvelden før, men har du glemt det kan du småkoke dem 30 minutter om morgenen, og la de ligge i kokevannet til du skal lage middagen. Så koker du dem ferdig mens resten også koker.

Leave a Comment