Hvor lang tid tar det å dyrke agurk?

Et par måneder etter såing dukker de første agurkene opp, avhengig av sort og hvor godt du steller planten så klart. Med andre ord kan du gjerne så agurker i mai, og høste i juli.

Kan man plante frø fra agurk?

Agurker kan dyrkes i såbrett, et frø i hver rute, og de trenger ikke å plantes om. Plasser frøet så lyst som mulig og gi gjerne belysning 16 timer i døgnet for tidlig såing. Hvis du sår senere, kan du la frøet ligge i et varmt drivhus eller en glassert vinterhage.

Hvordan plante agurk frø?

Plant ett agurkfrø i hver av våre organiske nedbrytbare minipotter, såbriketter eller vanlige små plastpotter. Sett frøene 2 til 3 cm ned i jorda. Det praktiske med de organisk nedbrytbare pottene og såbrikettene er at disse kan settes rett ut i jorda. Røttene vil fortsette å gro ut av potten og ned i jorda.

Hvor lang tid tar det å dyrke agurk? – Related Questions

Når skal jeg så agurk?

Slik sår du fra frø

Forkultivering er passende i april-mai. Det betyr at du sår frø innendørs for senere å plante dem ut. Å forkultivere gjør at plantene får en liten tyvstart på sesongen. Bruk såjord i noen små potter.

Når skal man så agurk?

Slik sår og forkultiverer du agurk

Agurkfrø sås i vanlig såjord eller blomsterjord fra slutten av mars og fram til midten av sommeren. De vokser fort, så det er ingen fare om du starter litt senere, tre uker før du vil plante ut er som regel passe.

Kan man plante agurk og tomat sammen?

Agurk/sylteagurk:

Plant sammen med asparges, bønner, alle kåltyper, selleri, mais, solsikke, dill, kålrabi, salater, løk, erter, blomkarse, reddiker og tomater. Unngå å plante sammen med poteter og salvie.

Hvordan pollinere agurk?

(Pollinering). Alle agurksorter må pollineres dersom du vil ta egne frø av de. Da må pollen fra hannblomsten nå støvbærere til hunnblomsten. Agurkplantene, (ikke hybrider) produserer selv begge typer blomster.

Hvor stor potte trenger agurk?

Agurk som dyrkes i krukke trenger tilgang til cirka 10 liter jord. Om det er en drivhusagurk du har valgt, plasseres denne inne i drivhuset, mens frilandssortene kan settes på en varm og lun plass i hagen. I en krukke er tilgangen på næring begrenset, og du må tilsette næring i flytende form etter noen uker.

Skal agurker ha gjødsel?

Agurk er en plante som trenger god tilførsel av både gjødsel og vann. Så lenge de står innendørs er det mest praktisk å vanne med en eller annen form for flytende gjødsel.

Skal man fjerne blader fra Agurkplanter?

Friske blader er viktig for god avling og vekst. Alle vekster du ønsker å dyrke for matens skyld, slik som tomat, agurk og epler, bruker bladene for å danne sukker, gjennom fotosyntesen. Fjerner vi bladene får dermed planten ikke energi til å få søte frukter og velfungerende røtter og andre plantedeler.

Skal man knipe agurker?

Også vanlige agurkplanter bør du knipe. Her er det sideskuddene Lene anbefaler at du fjerner, i hvert fall opp til de første tre-fire bladparene. Vær oppmerksom på at det ikke er små agurker du fjerner – og vent eventuelt til du kan se om det er en ny stilk eller en liten agurk som er på vei.

Skal blomsten på agurk fjernes?

Tidligere kunne agurkene utvikle bitterhet dersom de ble pollinert. Derfor var det et vanlig tips å fjerne hann-blomstene på plantene for å unngå at de skulle bli bitre. Men hos moderne sorter er bitterheten avlet bort, så du trenger ikke fjerne hann-blomstene for å få bitterfrie frukter.

Skal man fjerne de nederste bladene på tomatplanter?

Det er også viktig å fjerne de nederste bladene på planten, slik at det er mest mulig luft nederst ved stengelen. For mye blader og tett vekst her, kan bli opphavet til sykdommer og råte. Det beste er å skape en barriere mellom jord og plante, ettersom det er fra jorda de fleste sykdommer oppstår.

Når kan man begynne å så grønnsaker?

Når bør du starte? Du kan så frø når som helst i løpet av året, men hvis du vil ha grønnsaker til sommeren er det best å i januar eller februar.

Skal man toppe Agurkeplanter?

Det kan være lurt å bare spare et skudd (kutte av etter første blad). Hvis en kutter etter to blader kan det føre til at fruktene blir dårlige. Det kan også være en fordel å toppe agurkplanten hvis en ikke vil at planten skal vokse ut over hele taket.

Hva slags gjødsel til agurk?

Agurk
  • Gjødsling ved planting. Ved planteoppal og de første ukene etter planting er det kun vegetativ vekst i plantene.
  • Kristalon™ – NPK gjødsel. Dyrkere som vil unngå å lage sin egen gjødselblanding kan med fordel anvende NPK-gjødsel kombinert med YaraLiva™ CalciNit.
  • Fordelene ved å benytte Kristalon™:
  • Ledningstallet.
  • pH.

Skal agurker bindes opp?

Med tiden vil planten gi snoren ganske mye vekt, og selve stammen blir også en del tykkere. Agurkplantene skal også bindes opp. Her kniper Lene sideskuddene med det samme, før hun setter snoren rundt planten etter samme prinsipp som med tomatene.

Hvor kaldt kan Agurkplanter stå?

Tomat og agurk er planter som er “frosne på føttene”, så minimumstemperaturen i veksthuset må være over 15 grader for tomat og minst 20 grader for agurk for at de skal trives og komme i gang med veksten.

Hvorfor visner agurkene?

Normalt skjer det ved at planten har for stor belastning til å kunne bære alle fruktanleggene fram, altså næringsmangel, men det kan umulig være tilfelle hos deg med den næringstilførselen.

Leave a Comment