Hvor lang tid tar det å bore et hull?

Det tar som regel 30-60 minutter hver gang man er hos tannlegen. Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta totalt, ofte reparerer man en eller to tenner om gangen.

Hva koster en fylling hos tannlegen?

Tannlege
Behandling Pris
Tannfarget fylling 1 flate, avhengig av tid og materialbruk 720-799-880
Tannfarget fylling 2 flater, avhengig av tid og materialbruk 950-1100-1200
Tannfarget fylling 3 flater, avhengig av tid og materialbruk 1240-1300-1420
Tannfarget fylling 4 flater, avhengig av tid og materialbruk 1530

Hva koster det å rotfylle ei tann?

Priser på forskjellige typer tannbehandling
Type behandling Billigst Dyrest
Rotfyllinger:
Rotfylling av tann med 1 rotkanal 1 000 5 350
Rotfylling av tann med 2 rotkanaler 1 300 6 050
Rotfylling av tann med 3 til 4 rotkanaler 1 800 7 050

Hvor lang tid tar det å bore et hull? – Related Questions

Kan man få dekket tannlege av NAV?

Utgifter til lege, psykolog, tannlege og viktige legemidler regnes som nødvendig for å leve, såkalt livsopphold, og du kan søke om å få dekket slike utgifter.

Hvem kan få gratis tannbehandling?

Hvem får gratis tannbehandling av tannklinikkene?
 • Barn og ungdom fra fødsel til og med det året de fyller 18 år.
 • Personer med en utviklingshemming.
 • Eldre, langtidssyke og uføre.
 • Rusmiddelavhengige.
 • Personer med sterk tannlegeangst.

Kan man få avbetaling hos tannlege?

Tannlegekonto hos Resurs Bank er løsningen for deg som ønsker faktura eller delbetaling hos tannlegen. Ved valg av faktura mottar du regningen måneden etter tannlegebesøket, og betaler du innen forfall påløper ingen ekstra kostnader. Da har du fra 30-60 dager etter tannlegebesøket på å betale regningen.

Kan man bruke frikort hos tannlegen?

Tannleger og tannpleiere er ikke bundet av de fastsatte refusjonstakstene, og bestemmer selv sine priser. Selv om du har frikort, må du derfor betale mellomlegget mellom det tannlegen/tannpleieren krever og det beløp folketrygden dekker.

Når slutter tannlege å være gratis?

Det er gratis i den offentlige tannhelsetjenesten ut året du fyller 18 år, og du får 75% rabatt fra 19 år og ut året du fyller 20 år.

Når kan man få dekket tannlege?

Hovedreglene om dekning av utgifter til tannbehandling står i folketrygdloven § 5-6 med forskrift og rundskriv. Du kan få dekket utgifter til behandling av karies (tannråte) dersom munntørrhet (hyposalivasjon) som følge av medisinbruk eller sykdom har medvirket til tannråten.

Hvor mye koster å rense tenner?

Alle som har egne tenner har behov for regelmessig kontroll og rengjøring av tennene. En vanlig årlig time hos tannlegen med undersøkelse 2 røntgenbilder, rens og puss koster fra 750- 1000,-.

Er offentlig tannlege billigere?

Barn (0-18 år) får all behandling, bortsett fra tannregulering, er gratis. Ungdom som fyller 19 eller 20 år i behandlingsåret, har rett til billigere tannbehandling. Dersom du går til den offentlige tannhelsetjenesten, betaler du 25 prosent av utgiftene selv, mens det offentlige betaler de resterende 75 prosentene.

Hva vil gratis tannbehandling koste?

– Jeg har stor respekt for at det er mange som ønsker at alle skal få gratis tannbehandling. Men det er beregnet til å koste rundt 12 milliarder kroner. Det er et stort beløp, også i statsbudsjettsammenheng, sier han til ABC Nyheter.

Når tannlegen gjør feil?

Klage på feil og skader

Er du misfornøyd med resultatet etter å ha fått behandling, kan du kontakte Den norske tannlegeforening (NTF). De skal bidra til å løse konflikter mellom pasienter og tannleger som er medlemmer av NTF. Klagenemnda kan ikke hjelpe deg om du vil ha pengene tilbake, eller erstatning.

Hva dekker Helfo av tannbehandling?

Tilstander som kan gi rett til stønad
 • Sjelden medisinsk tilstand.
 • Leppe-kjeve-ganespalte.
 • Svulster i munnhulen, tilgrensende vev eller i hoderegionen for øvrig.
 • Infeksjonsforebyggende tannbehandling ved særlige medisinske tilstander.
 • Sykdommer og anomalier i munn og kjeve.
 • Periodontitt.

Hvorfor er tannlege så dyrt i Norge?

Etter at avdrag og renter på lån er betalt, og midler er satt av til nye investeringer, skal også tannlegen ha sin lønn. I dag er denne bare en mindre del av de totale driftskostnadene på et tannlegekontor. Utgiftene til å drive et moderne tannlegekontor er i dag formidable. Derfor kan tannbehandling oppleves som dyrt.

Hvilket land har billig tannlege?

Aller billigst er tannbehandlingen i Thailand. Regningen fra Silom Dental i Bangkok blir på 19.000 kroner. Nest billigst er de polske tannlegene ved klinikken Miladent i Gdansk. De tilbyr seks tannkroner og et implantat for 20.000 kroner.

Hvor mye tjener en tannlege i måneden?

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket? – Jobber man som tannlege i det offentlige, ligger nok lønnen mellom 600 000–700 000 kroner i året. På privat klinikk kan man forvente kanskje 100 000 kroner mer enn det igjen.

Hvor mange går ikke til tannlege?

9 prosent av de spurte oppgir at de ikke har vært hos tannlege de siste to årene. Men andelen varierer sterkt etter inntekt: Blant personer med inntekt under 250.000 kroner har 14 prosent ikke vært hos tannlege på mer enn to år. Blant personer med inntekt mellom 250.000 og 500.000 kroner er andelen på 7 prosent.

Hvor lenge kan man gå med hull i tennene?

Utvikling av et begynnende hull går svært sakte. Noen ganger stopper det opp, og utvikles ikke til hull. Derfor vil man ikke bore det. Dersom det utvikler seg videre til hull, går det normalt så sakte som flere år.

Leave a Comment