Hvor lang tid fra blomst til jordbær?

BLOMSTRER: Årets jordbærplanter har begynt å blomstre. Da tar det ca. 35 dager før de blir bær.

Hva gjør jeg med jordbærplantene på våren?

Jordbærplanten bør vannes ofte, og gjødsles i små mengder og det er i plantingsåret du skal gjødsle mest. Hvis du planter om våren kan du gjødsle med ca 40-50 gram Helgjødsel per m2. Er du så uheldig å få gråskimmel (råte) på jordbærene dine, bør du straks fjerne de bær og blader som er angrepet.

Hvordan få jordbær til å vokse?

Jordbær trives i veldrenert og normalt næringsrik jord. Jorda kan godt inneholde en del sand og grus. Sandholdig leirjord går fint. Fjern alt ugress fra området og bland inn kompost før du lager små opphøyde rader som du dekker med plastduk eller fiberduk.

Hvor lang tid fra blomst til jordbær? – Related Questions

Skal jordbærplanter dekkes til om vinteren?

Mange sorter jordbærplanter er følsomme for frost, spesielt ved kalde vintrer med lite snø. Jordbærfeltet kan beskyttes mot frosten med et lag av halm eller fiberduk. Dette skaper et mer stabilt vinterklima for plantene. Ved dyrking i blomsterkasser eller potter er faren for vinterskade enda større.

Når spirer jordbær?

Dekk med plast. Plasser de et sted hvor det er lyst og rundt 16 grader, da spirer de best. Når bladene har fått fire til fem blader planter du om til en plante per potte, dette skjer etter ca. seks uker.

Hva slags gjødsel til jordbær?

Jordbær
 • Jordbær skal gjødsles med granulert NPK-gjødsel supplert med Kalksalpeter.
 • YaraMila FULLGJØDSEL 12-4-18 mikro/YaraMila FULLGJØDSEL 8-5-19 mikro tilføres med 15-35 kg/daa om våren og med 25 kg/daa umiddelbart etter høsting.

Hvordan få store jordbær?

Plant med god avstand

Store kraftig planter gir stor avling av store bær, mens små, innestengte planter i tøff konkurranse om lys, vann og næring gir mange små og tørre bær.

Hvordan redde Jordbærplante?

1. Når jordbærplanten har problemer med å ta opp vann
 1. Det kan også oppstå meldugg hvis du planter for tett eller overdriver gjødslingen.
 2. Hvis du først har fått meldugg på jordbærplanten din, kan du redde den ved en blanding av bakepulver, olje og vann.

Hvor ofte skal man vanne jordbær?

Vann godt til riktig tid.

Vanner du mye før blomstring vil planten bare produsere masse blader som går på bekostning av blomster og bær. Vann godt før eventuell utplanting av nye planter, og gi gjerne jordbærene litt tørke mot høsten, det er bare positivt for overvintringen.

Er jordbær flerårig?

Jordbær er flerårige

De kan plantes i åker, i krukker eller blomsterkasser og det vil som regel gå veldig bra. Store og små elsker jordbær, i fjor kunne vi høste hver dag. Jordbærplanter setter du i jorda med 20-30 cm avstand mellom hver plante.

Kan man ha jordbær i drivhus?

Er du glad i jordbær, er det utmerket å dyrke disse i drivhus. La dem stå ute fra høsten til tidlig i mars og sett dem deretter inn. Da kan du nyte jordbær en hel måned tidligere enn om de dyrkes ute. Andre, mer eksotiske vekster er også mulig å dyrke.

Hvor mye jord går det i en pallekarm?

Husk god jord

— En pallekarm i dobbel høyde trenger rundt 400 liter jord, tilsvarende 6-7 sekker. I tillegg bør du ha i en sekk med kompost, anbefaler Gallis.

Hvordan lykkes med pallekarm?

Dekk bunnen på pallekarmen med fiberduk eller annen bunnduk, dette er viktig for deg som plasserer pallekarmen på gresset. Med fiberduk vil du unngå at ugress vokser opp nedenfra og ødelegger for plantene dine. Duken bør festes på innsiden av pallekarmen slik at ikke ugresset trenger gjennom.

Hvordan gjødsle pallekarmer?

De små spirene må ikke få for mye næring i begynnelsen. Grav derfor ut de øverste 20 cm av jordlaget i pallekarmen. Fyll på med et lag hestemøkk eller annen organisk gjødsel, vann godt og legg jorden tilbake. Når de små planterøttene vokser vil de etter hvert nå ned til næringen.

Hva er enklest å dyrke?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Når kan man gjødsle med hønsegjødsel?

Våren: Vi anbefaler å gjødsel med en organisk Pelletert hønsegjødsel, dette gjør du når plenen begynner å vokse. Vi anbefaler Helgjødsel. Helgjødsel er Norges mest kjøpte naturgjødsel grunnet den unike kombinasjonen med rask vekst og lang virkning.

Hvor mange pallekarmer til gulrot?

Passende avstand er 3-4 cm mellom hver plante. Står gulrøttene for tett kan de bli ganske små. En normal pallekarm får plass til 4-5 lange rekker med gulrot.

Hvilke grønnsaker kan stå i skygge?

Forresten fant jeg en artikkel på http://organicgardening.about.com som har en liste på 10 grønnsaker som kan dyrkes i halvskygge:
 • Salater.
 • Broccoli.
 • Blomkål.
 • Erter.
 • Bønnespirer.
 • Reddiker.
 • Spinat.
 • Grønnkål.

Hvilke grønnsaker trenger ikke mye sol?

Før du setter i gang med dyrkingen, bør du lage en skisse over hagen/dyrkingsområdet. Merk av hvor det er sol og skygge til ulike årstider. Vekster som trenger minst 3-4 timer sol per dag: Salat, ruccola, pak choi, mangold , mynte, persille , koriander, gressløk og solbær.

Leave a Comment