Hvor lang kjole i bryllup?

– Man bør aldri komme i et bryllup iført en lårkort kjole. Kjolelengden bør nærme seg knærne for at man skal se noenlunde tekkelig ut, mener hun. Tradisjonelt har rødt og sort vært farger man skal holde seg unna.

Hvilke sko passer til lang kjole?

Lange kjoler
  • Sandaler med litt høyde, hvis du ikke liker hæler.
  • Hvis kjolen din er mønstret, bør skoene helst være ensfarget.
  • Hælene bør være så tynne som mulige.
  • Hvis du har veldig brede legger, anbefales ikke hæler eller sandaler med stropper som knyttes rundt ankelen eller benet.
  • Ingen flate sko.

Hva kan man ikke ha på seg i bryllup?

HVITT. Med mindre du selv er bruden, bør du ikke kle deg i hvitt. Du bør også styre unna en kremfarget kjole, og lys beigetone. Det er ikke alltid at bruden selv stiller i kritthvitt.

Hvor lang kjole i bryllup? – Related Questions

Kan man ha knelang kjole i bryllup?

Pent antrekk er en pyntet, men samtidig den mest uformelle kleskoden som brukes i bryllup. Er du invitert i bryllup der dette er kleskoden, kan damene bære en knelang eller ankellang kjole, men også en fotsid variant.

Hvilke farger unngår man i bryllup?

Unngå hvitt, det er brudens farge. Velg gjerne farger som passer årstiden. Kjoler i farger som rødt og svart bør også brukes med varsomhet selv om mange ikke er nøye på dette lenger. Har du bunad kan denne brukes uansett!

Kan man gå i bryllup uten slips?

Hvit skjorte er safe. Slips, sko og tilbehør er mer valgfritt. Det minst formelle antrekket. Det betyr ikke at du kan komme i jeans og skjorte, men heller at det ikke er et krav om dress og slips.

Er det vanlig å gå med bunad i bryllup?

Om det står «Galla» på invitasjonen bør du være påpasselig med at du kler deg riktig. Det betyr livkjole og hvitt for menn og fotsid kjole for kvinner. Som mann kan du også bruke militær gallauniform eller bunad. Bunaden kan også damer bruke.

Kan man gå i svart kjole i bryllup?

Sort redder oss ofte fra en kleskrise, men fargen er litt for dyster til en fest i kjærlighetens navn. Bryllupsgjestene bør derfor styre unna sort – det gjelder selvfølgelig ikke for dem som kler seg i dress eller smoking.

Kan man ha svarte sko i bryllup?

Du kan bruke hvit skjorte, men dette gjør du gjerne hvis det er en litt mer høytidelig setting. Bruk gjerne en lys dress på formiddagen, mens du til middag og kvelds bør skifte til en mørkere dress og svarte sko. Dersom du går for en lys dress på dagtid gjør det seg oftest bedre med brune dressko.

Hvor mye penger er vanlig å gi i bryllupsgave?

Summen er ofte mellom kr 500-1.000 per gjest, og oppover. Er man i nær relasjon med brudeparet, så kan det være naturlig å gi mer, mens fjernere relasjoner naturlig nok gir en rimeligere gave. En god ide er å gå sammen med venner, og spleise på noe brudeparet ønsker seg.

Hvem skal betale for bryllupet?

Tidligere het det at brudens far skulle bekoste bryllupet på grunn av medgiften. I våre dager deler man gjerne på utgiftene slik at det blir mer en mer rettferdig fordeling av kostnadene. For eksempel at brudens foreldre betaler maten, mens brudgommens foreldre betaler drikkevarene.

Kan man ha blomstrete kjole i bryllup?

Invitert i bryllup denne våren eller sommeren, men lurer på hvordan kjole du skal ha? Løsningen er enkel: blomstrete kjoler passer ypperlig til de fleste bryllup, og kan i tillegg spares og brukes året rundt!

Kan man gå i hvite sko i bryllup?

Og toppen må gjerne matche underdelen, i tråd med årets mønster-på-mønster-trend. Og bytt for all del ut de svarte pumpsene med et par i sølv hvis du virkelig vil skinne og stråle. Hvite sko er også helt riktig.

Hva betyr pent antrekk i bryllup?

Står det pent antrekk i invitasjonen du har fått, står du svært fritt sammenlignet med de mer formelle kleskodene. Det betyr likevel ikke at du bør møte opp i utvaskede dongeribukser og en collegegenser, men at du kan pynte deg med for eksempel en chinos til skjorte og blazer, eller for kvinner med en kul kjole.

Hvilken farge på dress i bryllup?

Den sorte dressen ofte blir brukt i begravelser – og et bryllup er jo en gledens dag. Den mørke dressen bør etter vår mening være marineblå eller mørk grå – gjerne med sorte eller brune sko. I et mer formelt bryllup er det derimot sorte sko som gjelder.

Hvem er vert i bryllup?

Mor og far

Som brudepar er det dere som bestemmer hvem dere vil gi de ulike ærefulle oppdragene til. Foreldrene kan agere som vertskap og invitere til bryllup (oftest brudens foreldre) eller dere kan stå som vertskap, men overlate et visst ansvar til dem.

Kan man bruke blazer i bryllup?

Når dette er kleskoden for et bryllup, fordrer det som oftest dress eller skjorte, men du kan også velge å kjøre kun blazer.

Hva betyr kleskodene?

Kleskode er en angivelse om ønsket antrekk hos gjestene ved fester og andre sammenkomster. Hvis det i en innbydelse er angitt et bestemt antrekk, bør dette bæres av vertskap og gjester. Innleide underholdere eller serveringspersonale på festen omfattes derimot ikke av kleskoden.

Hva er galla antrekk?

Gallaantrekk er ei drakt som kan nyttast i store høve, slik som slottsmiddagar, bryllaup, ball eller liknande. På innbydninga står det då oftast: «Antrekk: Galla», eller «Antrekk: Kjole og kvitt». Formelt er dette det finaste antrekket ein kan ha.

Hva betyr black tie?

Som nummer to kommer smoking eller «black tie», det er den nest fineste graden antrekk. Man bruker ikke smoking før etter klokken 17.00. Smokingen kan være svart eller mørkeblå, med silkeslag på jakken samt bukser med beiser.

Leave a Comment