Hvor kommer SALMA laks fra?

SALMA® produseres på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg i havgapet utenfor Bømlo. Her har man ikke bare vært pionérer innenfor lakseoppdrett, men også innenfor fiskekvalitet. For å lykkes med det, må laksen ha det bra.

Kan man spise fryst salmalaks?

Ja, den skal ha like god kvalitet etter den har vært fryst, så den skal du absolutt kunne lage sushi av.

Er salmalaks norsk?

SALMA blir produsert på Bømlo i Hordaland, og er en laksefilet av ypperste kvalitet.

Hvor kommer SALMA laks fra? – Related Questions

Hvor mange kalorier er det i salmalaks?

Salma
Energi 869 kJ / 209 kcal
hvorav mettede fettsyrer 2,60 g
Karbohydrater 0 g
Protein 20,90 g
Salt 0,10 g

1 more row

Hvor mye koster salmalaks?

Salma laks loin til 249,- fra Rema 1000 | Allematpriser.no.

Hvem eier Salma laks?

Salmon Brands

Svendsen-familien på Bømlo er hovedeier i konsernet.

Hvilken laks kan man bruke til sushi?

Husk at fisk som skal spises rå må fryses i minst ett døgn. Unntaket er norsk laks og ørret. Dette er for å drepe evtentuelle parasitter og kveis som kan forekomme i fisk. Vi anbefaler Salma og Frøya lakseloin til sushi.

Er salmalaks røkt?

Vår Røkelaks er laks som er konservert ved kaldrøyking. SALMA® SMOKED røkelaks er den ferske, førsteklasses lakseloin du kjenner oss for – som vi nå kaldrøker hjemme på Bømlo med vår unike SALMA®-metode. Røyking av laks er en gammel og godt bevart metode som øker holdbarheten på laksen.

Hva er Lakseloin?

Hver enkelt laks benyttet av Frøyalaks er håndplukket, og kun de beste benfrie stykkene av loinen (ryggfileten) blir benyttet. Etter beskjæring blir fileten pakket innen 1-4 timer for å sikre maksimal friskhet og smak.

Hvilken del av SALMA er best?

SALMA® hel loin

har litt mer fett og egner seg derfor svært godt til varmebehandling som steking, baking i ovn eller på grillen. Når det kommer til størrelse, så veier Back loinen fra 300 g til 550 g og belly loinen har en vekt fra 700 g til 1150 g.

Hvilken del av laksen er best?

– Du må velge den delen av laksen som passer best til det du skal lage av mat. Skal du ha veldig fine skiver eller utnytte formen på fisken, rulle den til en pølse for eksempel, bør du velge ryggstykket. For eksempel passer ryggdelen, eller såkalt back loin, best til sashimi og retter med rå fisk.

Hvor lenge holder salmalaks seg?

SALMA er holdbar i ti dager i kjøleskap (0-4 grader celsius). SALMA-pakken er merket med både slaktedato og siste forbruksdag.

Er Salma laks oppdrettslaks?

Salmalaks er standard, forferdelig oppdrettslaks. Det er ingen forskjell, bortsett fra at den er firkantet, pakket «pent» inn og priset høyere. Folk tror det er et luksusprodukt, men det er en ren og skjær bløff.

Kan små barn spise rå laks?

Før barnet er 2 år skal det ikke spise rå fisk, skalldyr og rått kjøtt, upasteurisert melk og produkter laget av upasteurisert melk. Barn kan spise det meste av det vi selv lager til middag fra 6 måneders alder, men unngå salt og kumelk.

Kan man fryse fisk to ganger?

fisk som har vært frosset kan fryses på nytt etter at den er stekt eller kokt. Tilberedt fisk som har vært frosset og tint, bør derimot ikke fryses på nytt. Ny forskning viser at tining av frossen fisk bør skje raskt og gjerne i kaldt vann for å hindre væsketap (Nofima).

Hvorfor ikke fryse tint mat?

Å legge frosset kjøtt som har vært tint opp tilbake i fryseren, er noe du ikke bør gjøre, råder Atle Wold, seksjon for hygiene og virksomhetskrav i Mattilsynet. Det kan føre til en økning i bakterieaktiviteten og gi et dårlig – og i noen tilfeller et utrygt produkt på middagsbordet.

Kan laks ligge i kjøleskapet?

Artikkelen fortsetter under bildet. Derfor oppbevares fisken uten tvil best i kjølig temperatur, enten det er i kjøleskapet eller nedfryst i fryseren. – Ved å oppbevare fersk fisk ved lav temperatur eller fryse den ned kan holdbarheten forlenges med henholdsvis flere dager, eller måneder, sier seniorrådgiveren.

Skal laksen bløgges?

– Når det er sagt, er det jo en gang slik at for å få fisken på land, blir det enkelte ganger lengre kamper, og da er det enda viktigere å ta godt vare på fisken når den er landet. Laksefiskere som fiskeavisen har vært i kontakt med, forteller at de alltid bløgger og henger laksen når den er landet.

Hva er forskjellen på å bløgge en fisk og sløye en fisk?

Bløgging – kutte hovedpulsåren og tappe fisken for blod. Sløying – fjerne innmat og slo.

Leave a Comment