Hvor kan jeg veksle gamle sedler i Trondheim?

Hvor har Norges Bank kontorer?

Publikum kan henvende seg til Norges Bank i Oslo eller Norsk Kontanthåndtering AS (NOKAS) i Bergen, Stavanger, Tromsø og Trondheim.

Hvor kan jeg veksle inn gamle sedler?

Norges Bank er deretter pliktig til å veksle inn de utgåtte sedlene og myntene i ytterligere 10 år. Publikum oppfordres til å henvende seg til Norges Bank eller sin bankforbindelse dersom man ønsker å veksle inn sedler og mynter i løpet av 10-årsperioden.

Hva gjør man med gamle 500 lapper?

– De gamle 50- og 500lappene er ikke gyldige som betalingsmiddel lenger. Imidlertid kan våre kunder sette de inn på konto via våre innskuddsautomater frem til 1. juni 2020. Etter det vil de gamle sedlene måtte sendes inn til Norges Bank, sier Siv Stenseth, konserndirektør for kommunikasjon i SpareBank 1 Østlandet.

Hvor kan jeg veksle gamle sedler i Trondheim? – Related Questions

Hvordan sende inn gamle sedler til Norges Bank?

For overføring til konto må du sende penger og skjema i posten eller levere dette til Norges Banks hovedkontor i Oslo. Postsendinger må adresseres til: Norges Bank, K&D, Postboks 1179 Sentrum, 0107 Oslo. Vekslingsbeløpet utbetales til oppgitt bankkonto, normalt innen 2 uker. Beløp over 8 000 kroner kan ta lengre tid.

Er 500 lappen fortsatt gyldig?

Etter den 18. oktober 2019 vil de gamle sedlene være ugyldige som betalingsmiddel i Norge. Det betyr ikke at de blir verdiløse. Det vil være mulig å veksle inn de gamle sedlene i Norges Bank i ytterligere 10 år.

Hva skal jeg gjøre med gamle sedler?

Fra midten av oktober må du levere eller sende dem inn til Norges Bank, slik du allerede må med de andre sedlene som er byttet ut, 100-og 200-lappen. Norges Bank tar imot og veksler gamle sedler gebyrfritt 10 år etter et de er ble ugyldige som betalingsmiddel.

Hvor lenge kan man bruke 500 lappen?

Det betyr at banker, butikker og utsalgssteder ikke lenger er forpliktet til å akseptere gamle 50- og 500-kronesedler etter 18. oktober 2019. – Norges Bank oppfordrer publikum til å bruke eller sette gamle 50- og 500-kronesedler inn på konto før denne fristen.

Hvor lenge kan man bytte inn gamle sedler?

Nå er det gått ett år siden den nye 1000-kroneseddelen ble satt i sirkulasjon. Den gamle utgaven av 1000-kronesedlene utgår 14. november 2020. At en seddel er utgått innebærer at den ikke lenger er tvungent betalingsmiddel.

Kan man bruke gamle euro sedler?

Både den nye seddelen og den gamle er nå i omløp. Begge er gyldige. – Tidspunktet for når den gamle ikke lenger vil være gyldig, vil bli offentliggjort i god tid før det skjer. Så langt er det ikke satt noe tidsbegrensing for hvor lenge den vil være gyldig, sier hun.

Hvor mye penger kan man ta ut i kontanter?

Person- og bedriftskunder sette inn og ta ut kontanter i dagligvarebutikkenes bankterminaler. Du må identifisere deg med bankkort (BankAxept) og PIN-kode. Maksbeløp per transaksjon er 20.000 kroner for innskudd og 10.000 kroner for uttak.

Hvor lenge varer den gamle 1000 lappen?

november 2020 et det nøyaktig ett år siden ny 1000-lapp ble lansert. Etter 14. november blir de gamle tusenlappene ugyldige som betalingsmiddel. Gamle sedler er normalt gyldige som betalingsmiddel i ett år etter at nye er lansert.

Hvor kan man veksle inn euro?

Hvis du googler vekslingskontor kan du se hvor de finnes. FOREX bank på Oslo S er et alternativ. I tillegg kan du veksle valuta i sedler i de fleste banker som har publikumsmottak.

Hvor kan man veksle penger i Trondheim?

Danske Bank, SpareBank 1 SMN, BN Bank, og DnB er blant de norske bankene med filialer i Trondheim sentrum.

Kan man sette inn euro på Kiwi?

Visste du at du både kan ta ut kontanter og gjøre kontantinnskudd i din KIWI-butikk – uten å handle? Med “kontanttjenester i butikk” er det både trygt og enkelt!

Hvor mye koster det å ta ut euro i Norge?

1 euro koster i dag 10,21 kroner ved uttak hos DNB. Samtidig koster 1 euro 9,89 kroner med VISAs vekslingskurs og 9,86 kroner med Mastercards kurs, og da er også valutapåslag på 1,75 % lagt til i prisen. Dette gjelder salg av euro, som er en av de mest populære valutaene.

Hvor mye penger er det lov å ha hjemme?

Bankenes sikringsfond er et fond som garanterer for innskudd inntil to millioner kroner, inklusive renter, i alle norske banker. – Det betyr at du som bankkunde får igjen inntil to millioner selv om det skulle skje noe med banken.

Er det billigere å ta ut euro i Norge?

Tar du ut i Norge er det gjerne høyere valutakurs, men i utlandet risikerer du høyere gebyrer, sier hun. – Skal du feriere i land som bruker euro, dollar eller pund er kursen ganske lik uavhengig av om du tar ut i Norge eller utlandet.

Kan man bruke norsk bankkort i utlandet?

Regionsperre er en sikkerhetsløsning som forhindrer at kortet ditt kan bli brukt i en region du ikke befinner deg i. Det er ikke regionsperre på kortene dine fra DNB, men vi har gode sikkerhetsløsninger som gjør det trygt å bruke kortet ditt både i butikker og på nettet i inn- og utland.

Hvorfor fungerer ikke kortet mitt i utlandet?

Er du i utlandet, kan det være regionsperren som gjør at du ikke får brukt kortet ditt. Hvis dette er tilfelle skal du ha mottatt en SMS om at kortet er forsøkt brukt i utlandet. Regionsperren kan du oppheve i mobilbanken.

Leave a Comment