Hvor kan jeg se Jul i Blåfjell?

Jul i Blåfjell – NRK Nett-TV.

Når sluttet Jul i Blåfjell å gå på tv?

«Jul i Blåfjell» ble sist sendt på tv i 2011, mens «Jul På Månetoppen» hadde sin siste oppvisning i 2014. Kalenderen var en stor favoritt hos seerne. I 2008 var det 651.000 seere som så på serien med «søskenparet» Turte og Tvilling i spissen.

Hvor lenge varer en episode av Jul i Blåfjell?

Serien ble filmet på Røros og ‘Veien til Blåfjell‘ gikk opp den vernede Sleggveien. Hver episode varte i omkring 25 minutter.

Hvor kan jeg se Jul i Blåfjell? – Related Questions

Hvorfor kan man ikke se Jul på Månetoppen?

Jul på Månetoppen” ble sist sendt på tv i 2014. Etter dette stoppet NRK å sende serien fordi de mente at fortellermåten var utdatert og at den tekniske kvaliteten var for lav. Da folk fant ut at seriene ikke lenger skulle vises på tv i 2015 var veldig mange sinte og irriterte.

LES OGSÅ  Hvilke Mummikopper utgår 2022?

Hvor er Blåfjell 2 spilt inn?

Blåfjell 2: Jakten på det magiske horn er en norsk eventyr- og familiefilm fra 2011. Filmen ble spilt inn på Blaafarveværket, og er en oppfølger til Julenatt i Blåfjell (2009). Dette er første norskproduserte 3D-film. Den hadde et samlet besøkstall på norske kinoer på 272 719.

Hvor lang tid er det til jul?

Normalt stenger skolene for juleferie rundt to uker i desember og januar. Siste skoledag før juleferien er vanligvis rundt tre dager før julaften og første skoledag etter ferien er rundt den første virkedagen etter nyttår, i den første uka i januar.

Hvor lenge varer Jul på Månetoppen?

Jul på Månetoppen
Lengde 30 min. (per episode)
Språk Norsk
Bak kamera
Manus Gudny Ingebjørg Hagen

Hvor lenge er jul?

Historikk. Kristi fødselsfest, julen, varer de fleste steder til 6. januar (trettende dag jul). I Norge, Sverige og Finland har jul tradisjonelt vært regnet til 13.

Hvor lenge kan man si god jul?

Både lenge før, like før og i jula, men selvfølgelig ikke i sommerferien. Det sier professor emeritus i sosialpsykologi ved NTNU, Arnulf Kolstad. Han mener det viktigste ikke er når man sier det, men om man mener det. – Hvis man mener andre skal ha det godt i juletidene, så bør man gi uttrykk for det.

Hvorfor feirer vi jul 24 og ikke 25?

Norden feirer jul en dag for tidlig

Men Norden skiller seg fra resten av verden ved å markere denne begivenheten 24. desember. Den nordiske skikken stammer fra før det mekaniske uret ble oppfunnet. En ny dag begynte den gangen ved solnedgang i stedet for som nå ved midnatt.

Hvilken religion feirer ikke jul?

Jehovas vitner

— Vi har fridag som alle andre, men feirer ikke jul fordi vi ikke finner grunnlag for julefeiringen i Bibelen, sier Aksnes. Han feiret jul da han var liten, men etter hvert kom han fram til at det var liten sammenheng mellom Bibelen og jul. — Kvelden blir derfor ganske vanlig for meg, sier Aksnes.

Hva nekter en ateist for?

Ateisme er antakelsen om at gud eller guder ikke finnes. Ateisme er følgelig en reaksjon på teismen, da det ikke ville ha vært noen ateisme dersom ingen trodde på guder. Vanligvis forstås ateisme også som det å avvise all slags religion.

Når ble Jesus født på året?

Den tradisjonelle oppfatningen har vært at Jesus fra Nasaret, den viktigste skikkelsen i Det nye testamentet i Bibelen og grunnleggeren av kristendommen, ble født i «år null», et punkt mellom 1 f.Kr. og 1 e.Kr.

Hva betyr ordet jul?

Selve navnet jul stammer fra norrønt jólablót, eller jól (ord fra proto-germansk jehwlą/feiring) fra den hedenske offerfeiringen av midtvinterdagen i Norden, som var lagt til 12. januar. Ordet jul forekommer også i andre germanske språk.

Når er det vanlig å ta ned julepynten?

En typisk tid å henge opp første julepynten er ved begynnelsen av adventstiden eller 1. desember, men mange butikker kan starte pyntingen tidligere. Man tar gjerne ned pynten like etter nyttår, trettendedag den 6. januar eller tyvendedag den 13.

Hvordan sier man god jul på svensk?

Oversettelse av »God jul og godt nytt år«
Hilsen
Svensk God jul och gott nytt år
Norsk God jul og godt nytt år
Finsk Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta
Tysk Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr!

Hva er god jul på samisk?

BUORIT JUOVLLAT – GOD JUL.

Leave a Comment