Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal. Kjernejournalen samler viktige opplysninger om deg og gjør dem tilgjengelig både for deg og for helsepersonell i hele landet.
Hvor finner jeg min legejournal?
Pasientjournalen din på Helsenorge
Ved å logge inn i tjenesten Pasientjournal på Helsenorge vil du få tilgang til pasientjournalen din fra noen sykehus. Pasientjournalen din vil kun vises når du har logget deg inn. Du må være over 16 år for å få tilgang til pasientjournalen din på Helsenorge.
Hvorfor kan jeg ikke se pasientjournalen min?
Det kan hende at behandleren din ikke har godkjent (signert) dokumentet enda, eller at dokumentet er i et format som ikke kan vises. Av og til kan du være nektet innsyn i enkelte opplysninger av lege eller behandler. Da kan du motta dokumentene på papir, ved å ta kontakt med sykehuset.
Kan helsepersonell lese sin egen journal?
Rettigheter til helse- og omsorgstjenester. Du har rett til å gjøre deg kjent med og lese det som helsepersonell har skrevet om deg i journalen. Du har også rett til å få en kopi av dette.
Hvor kan jeg se hvilke diagnoser jeg har? – Related Questions
Har alle leger innsyn i min journal?
Leger og sykepleiere i spesialisthelsetjenesten har tilgang til kjernejournal uten å innhente samtykke fra pasienten. Alt helsepersonell ved legevakt og AMK, samt pasientens fastlege har også tilgang uten å innhente pasientens samtykke.
Kan legesekretær lese journal?
Helsepersonell kan alltid gå inn i en journal dersom pasienten gir samtykke.
Hvem kan lese journalen min?
Alle har rett til å se journalen sin og alle har rett til å se hvem som har lest journalen sin. Du kan derfor be om dette hvis du ønsker det. Du kan også be om at deler av journalen din kan bli sperret for enkelte helsepersonell. Du kan lese litt mer om innsyn i pasientjournalen din her.
Hvem har rett til innsyn i journal?
Pasienten og brukeren har rett til innsyn i journalen sin med bilag og har etter særskilt forespørsel rett til kopi, jf. personvernforordningen artikkel 15. Pasienten og brukeren har etter forespørsel rett til en enkel og kortfattet forklaring av faguttrykk eller lignende.
Skal pasienter lese det du skriver i journal?
Plikt til å gi pasienter innsyn i journal. Den som yter helsehjelp, skal gi innsyn i journalen til den som har krav på det etter reglene i pasient– og brukerrettighetsloven § 5-1. I helseinstitusjoner skal den som har det overordnede ansvaret for journalen etter § 39, sørge for at det gis innsyn etter første ledd.
Skal helsepersonell dele taushetsbelagt informasjon med politiet?
4 og § 31. Se også rundskriv IS-9-2015 Helsepersonellets taushetsplikt– rett og plikt til å utlevere pasientopplysninger til politiet. Rundskrivet presiserer reglene for når helsepersonell har taushetsplikt, når de har plikt til å varsle politiet og når de har adgang til å utlevere pasientopplysninger til politiet.
Er taushetsplikt alltid positivt?
Viktige begrensninger. Taushetsplikten stanser kommunikasjon av opplysninger om pasienter. Dette er ikke alltid bare positivt, noen ganger må man dele informasjon hvis flere instanser skal samarbeide eller hvis man ønsker å forhindre farlige situasjoner.
Er navn taushetsbelagt?
Navn, fødselsdato, fødselsnummer og d-nummer, adresse og dødsdato er opplysninger som etter gjeldende rett ikke er taushetsbelagt, og det er dermed en videreføring av gjeldende rett når det foreslås at dette ikke skal være taushetsbelagte opplysninger.
Har vektere taushetsplikt?
Ifølge Vekteroverskomsten mellom LO og NHO for 2016-2018 har vektere taushetsplikt, se punkt 6.4. Det betyr at man plikter å hindre at andre får adgang eller kjennskap til det han i forbindelse med tjenesten eller arbeidet får vite om noens personlige forhold.
Hva er straffen for å bryte taushetsplikten?
Brudd på taushetsplikt. Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som krenker taushetsplikt som han eller hun har i henhold til lovbestemmelse eller forskrift, eller utnytter en opplysning han eller hun har taushetsplikt om med forsett om å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning.
Har man taushetsplikt om kollegaer?
Ikke alle er klar over at man har taushetsplikt overfor kollegaer, det er en misforstått sannhet at de som jobber på samme sykehjem eller samme bofellesskap fritt kan dele opplysninger. Slik er det ikke. Taushetsbelagte opplysninger kan kun deles når det er nødvendig for å gi helsehjelp.
Hva kan skje dersom du bryter taushetsplikten?
Den som har taushetsplikt i henhold til lov eller forskrift og som røper opplysning eller utnytter en slik opplysning, dømmes til bot eller inntil 1 års fengsel. Dette gjelder f. eks. ved brudd på taushetsplikt som følger av gyldig instruks for tjeneste eller arbeid for statlig eller kommunalt organ.
Har taxi sjåfører taushetsplikt?
Drosjesjåfører har taushetsplikt, det er det ikke alle som vet. Drosjen er et fristed.
Hvor går grensen for taushetsplikt?
Taushetsplikten er begrenset til å gjelde opplysninger man har fått kjennskap til i egenskap av å være helsepersonell. Taushetsplikten omfatter også opplysninger man får tilgang til utenfor tjenesteforholdet, så lenge helsepersonellet mottar disse i egenskap av å være helsepersonell.
Har fastlegen taushetsplikt?
Helsepersonell har taushetsplikt. De kan kun formidle helseopplysninger om deg til andre hvis du har gitt samtykke til det, eller det er bestemt i lov at de skal eller kan.
Kan sykehuset anmelde?
Helsepersonell har i taushetsplikt, og kan som hovedregel ikke anmelde straffbare forhold som de blir kjent med gjennom jobben sin. For å hindre at en straffbar handling skjer, kan likevel helsepersonell anmelde det aktuelle forholdet til politiet eller på annen måte søke å hindre at handlingen blir begått.