Hvor kan jeg kjøpe vannliljer?

Tropex forsøker å skaffe alle typer hardføre vannliljer, i nettbutikken er det stor variasjon på hva som et tilgjengelig og hva som står merket Utsolgt . Utsolgt kan og bety at disse er i selve butikken, men at planten ikke er kraftig nok til å sendes i post , eller at bladene er fraværende pga årstid.

Hvilke planter kan stå i vann?

 • Jasmine.
 • Victoria.
 • Ipomoea batatas.
 • Lotus blomst.
 • Spider Plant.
 • Begonia.
 • Hedera helix.
 • Ficus lyrata.

Hvordan plante vannliljer?

Vannliljer skal plantes i en ren type leire, alternativt kan du plante rett i ren elvegrus. Tilsett uansett noen gjødselskuler da leiren ikke inneholder noe særlig næring fra før. Hell vannliljeleiren i planteposen eller plantekurven og plasser et par gjødselskuler under planten.

Hvor kan jeg kjøpe vannliljer? – Related Questions

Er lotus og vannlilje det samme?

I motsetning til vannliljer som har flyteblad, har lotus-blomsten (Nelumbo nucifera) blader som står opp fra vannoverflaten, ofte med urent vann. Overflaten på blad (epidermis) er vanligvis dekket av en vannskyende kutikula og et lag med voks, som gjør at vann på blader blir liggende som dråper.

Hvordan overvintre vannliljer?

Planter i dammen:

Ønsker man alikevel å ta inn Vannliljene, skal de stå svalt, bare noen pluss grader. De kan oppbevares der enten i en bøtte med vann, eller tørt som poteter. Andre planter bør stå igjen i dammen hvis de er herdige.

Hvordan ta stikling av en plante?

Da gjør du slik:
 1. Kutt av en av plantens grener og fjern de nederste bladene.
 2. Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann.
 3. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys.
 4. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter.
 5. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Hvordan knipe planter?

Topping av planter

Når du topper, kniper du av toppen på planten, og ettersom planten ikke lenger kan vokse i høyden, vil den sette sideskudd ut fra stammen, normalt fra over hvert gjenværende blad, og om du gjentar toppingen senere, vil du få enda flere nye stammer.

Hvordan vanne frø?

Trykk lett, og vann slik at jorden blir lett fuktig. Overflødig vann helles av. Bruk Så- og kaktusjord som er tilpasset behovet for små spirer. Noen frø er veldig små.

Hvordan formere planter?

Mange planter, og større alger, har generasjonsveksling mellom en ukjønnet generasjon, som produserer sporer, og en kjønnet generasjon, som formerer seg ved kjønnsceller. Som regel dannes sporene ved reduksjonsdeling, som fører til en ny sammensetning av arvematerialet, mens kjønnscellene dannes ved vanlig celledeling.

Hva er lettest å dyrke?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Hvor lenge skal Monstera stikling stå i vann?

Jeg lar den stå i vann i 2-3 måneder som regel, og bytter vann 2-4 ganger i måneden. Det er ingen fasit på når planten er klar for å plantes i jord, bare pass på at du har godt med røtter. Plant gjerne sammen flere stiklinger for en fyldigere plante.

Hvordan vanne Elefantøre?

Denne planten trives best med en lys plassering, uten direkte sollys. Den liker stuetemperatur fra 15 grader og oppover. Den liker normal vanning, dvs at den bør holdes jevnt fuktig; ikke for mye, ikke for lite vann!

Hvorfor dør Pilea?

Hvis elefantøre planten mistrives

Det er nøkkelord: lys, vann og temperatur. Du skal sørge for at elefantøre planten din ikke står i direkte sollys som kan gjøre bladene gule. Flytt derfor planten over i et nordvendt vindu, hvor den får masse indirekte sollys. Det er også en god ide å revurdere din vanning av planten.

Hvor ofte skal man vanne Monstera?

Monstera trenger ikke nødvendigvis mye vann. Vann planten et par ganger i uken og la den tørke lett opp mellom hver gang. Dusj bladene med sprayflaske noen ganger i måneden.

Hvordan få Pilea stor?

Pleieråd for elefantøre

For at elefantøre skal trives kan du godt plassere den et halvlyst sted, med en temperatur på minst 5 °C, uten at den står i direkte sollys. Med mindre lys får den nemlig større blader.

Kan man plante i eggekartong?

Plante frø i eggekartonger

En eggekartong kan tjene som en potte for frø når du prøver å dyrke blomster eller planter. Alt du trenger å gjøre er å legge litt jord og frø som du ønsker å dyrke i hvert rom i kartongen. Du vil ende opp med et dusin planter som er organiserte og merket så snart de spirer.

Hvordan vanne kinesisk Pengeplante?

De liker stuetemperatur fra 15 grader og oppover. De liker normal vanning, kan gjerne tørke lett ut. Vann gjerne fra bunnen. Dette er hardføre planter som klarer seg godt i vanlig blomsterjord.

Hvorfor blir bladene gule på Monstera?

Gule blader kan komme hvis du vanner Monstera for mye. Husk å la jorden tørke ut mellom vanningene. Bleke blader kan være et tegn på at planten din mangler næring.

Hva gjør man med røttene på monstera?

Hvis monsteraen din er veldig stor, kan det være lurt å få hjelp av en venn (eller til og med to) til å hjelpe deg. For store planter fungerer det best hvis en person holder i potten mens den andre støtter røttene når de kommer ut. Om nødvendig kan en tredje person støtte den øverste delen av planten.

Leave a Comment