Hvor høy vannsøyle er vanntett?

En vannsøyle på over 3000mm regnes normalt som vanntett. Dette varierer også mellom hvilke typer produkter det gjelder. En jakke vil ikke regnes som vanntett før den har en vannsøyle på 10 000mm, mens et telt vil kunne holde vannet ute med en vannsøyle på kun 1500mm.

Hvilket regntøy er best?

Hvilket regntøy er best? Vi har testet regntøy og kårer Gneis Turmalin Allværssett til best i test. Dette er skallklær av høy kvalitet som gir mye for pengene, og som tåler både vind og vann svært godt. Turmalin har vannsøyle 10 000 mm og holder barnet tørt selv når det plasker i vannpytter.

Hva er en regnjakke laget av?

Regntøy ble tidligere fremstilt ved å impregnere bomullsstoff med rå eller kokt linolje, senere med kautsjuk. I 1950-årene kom regntøy av plastbelagte tekstiler, hovedsakelig basert på polyvinylklorid og polyuretan. Også plastfolier er blitt brukt.

Er 15000 vannsøyle vanntett?

10000 regnes for å være svært vanntett og er du ute i kraftig regn må vannsøylen være minimum dette for å holde deg tørr. 15000 er minimum for lengre opphold ute med kraftig nedbør og krevende bruk (for eksempel at du sitter på regntøyet, det krever mye av stoffet i forhold til vanntetthet).

Hvor høy vannsøyle er vanntett? – Related Questions

Kan man vaske regnjakke i vaskemaskin?

Trikset for å holde impregneringen god er å ta en lett vask. En god løsning er å vaske den på 30 eller 40 grader. Velg gjerne hurtigprogram uten forvask, og et program uten sentrifugering. Programmet for finvask fungerer fint på de fleste vaskemaskiner.

Hva er vannsøylen på gore-tex?

Pusteevne verdi for GORETEX® produktene er ca 15’000mm og vanntetthet er vannsøyle på hele 45’000mm.

Er Gore-Tex vanntett?

GORETEX SURROUND

Membranen er 100% vanntett, så vann sperres ute, mens svetten enkelt fordamper ut i fra hele foten. Denne teknologien egner seg best til bruk under varme forhold og/eller høy aktivitet.

Hva er PU regntøy?

Regntøy til små barn er som regel i PU-tekstiler (plast/gummi), som i utgangspunktet er tett. Vannsøylen på PUregntøy ligger vanligvis på 3000-8000 mm. Et PUregntøy på 8000 vil være helt vanntett, dersom regntøyet har teipede sømmer og innsnevring på arm og ben.

Hva er boblejakke laget av?

Dunjakke, også kjent som «boblejakke», er en vattert jakke som er fylt med enten ande- eller gåsedun, eller syntetisk dun. Luftlommene som dannes mellom dunene gjør at jakken kan holde på varm luft.

Hva er varmest dun eller polyester?

Selv om det finnes syntetisk fiber som greier å imitere deler av dunets egenskaper, vil dun alltid være varmere, lettere og mer komfortabelt. Dunprodukter greier også å regulere temperaturen bedre enn syntetiske fibrer. I tillegg har dun lengre levetid.

Hvordan fjerne svettelukt fra boblejakke?

Er det snakk om vond lukt, så kan det ofte være nok å gi jakken en skikkelig luftesekvens utendørs. Heng den opp i tørt vær, og la den friske luften gjøre jobben. Dette er ofte nok til å fjerne både røyklukt og kroppslukt. Flekkr løsner ofte fra de fleste jakkematerialer kun ved hjelp av vann.

Hva er forskjellen mellom dunjakker og vatterte jakker?

– Når det gjelder fukt og vann er dunjakker er som regel bare kraftig vannavstøtende, mens jakker med vattering i syntet gjerne også har membran med tapede sømmer og vannavstøtende glidelåser.

Når bruker man softshell jakke?

Softshell er et materiale som passer til alle årstider og norges gråvær. Det handler rett og slett bare om hva og hvordan du kombinerer softshellen. Dette materiale er noe du kan bruke på barnet ditt om våren, sommeren og høsten. En softshelldress gir barnet god bevegelighet og derfor helt perfekt å leke i!

Hva er forskjell på skalljakke og softshelljakke?

Softshelljakke. En softshelljakke er et teknisk plagg som beskytter godt mot vind, og har veldig gode pusteegenskaper. I motsetning til skalljakken er den ikke vanntett – men vannavvisende. Det betyr at den tåler lett regn i kortere perioder, men at vannet etter hvert vil trenge gjennom.

Hva er forskjell på 2 og 3 lags jakke?

En 3lags skalljakke, eller bukse for den del, består av tre lag. Ytterstoff, membran og innerstoff, som beskytter membranen. Disse er laminert sammen og oppleves som ETT stoff. I en 2lags skalljakke er membran og ytterstoff laminert sammen til ett stoff.

Når bruker man skalljakke?

Skalljakke: Bruksområdet for en skalljakke er uendelig, men den viktigste funksjonen er å holde både vind og vann ute. Den er ofte mer slitesterk enn en softshelljakke, og du kan derfor bruke den når det er litt dårligere vær. Dermed oppleves stoffet som litt hardere.

Leave a Comment