Hvor høy BMI må man ha for å få dekket slankeoperasjon?

Alle med BMI over 40 eller BMI over 35, og med fedmerelaterte komplikasjoner har rett til utredning og eventuell behandling. En slankeoperasjon kan være et alternativ for de som gjentatte ganger har forsøkt å gå ned i vekt ved hjelp av diett og mosjon.

Hvor mye koster en slankeoperasjon?

Prisen på en slankeoperasjon varierer fra rundt 98000 kroner og opp mot 140000 kroner, men man kan også finne priser ned i 80000 kroner om man er heldig og noen averterer med et godt tilbud. Dette kommer imidlertid (og naturlig nok) an på typen operasjon man skal ha utført.

Hvor lenge er man sykemeldt etter slankeoperasjon?

Man er sykemeldt i 6 uker. Noen er i form etter en uke, mens andre kanskje får komplikasjoner og blir sykemeldt lengre. Det er veldig individuelt.

Hvor høy BMI må man ha for å få dekket slankeoperasjon? – Related Questions

Hvor fort går man ned i vekt etter gastric bypass?

Pasientene som får en slik operasjon, går som regel ned 30 til 50 kilo. Selv om disse pasientene går ned mange kilo, er det ikke gitt at de skal klare å holde vekten nede.

Hva spiser en slankeoperert?

En uke etter operasjonen går du over til moset kost. Denne kosten skal du spise i 2-3 uker. All mat skal ha moset/puré- konsistens. Maten bør bestå av magre, proteinrike måltider som eks: fettfattige melkeprodukter, eggerøre, magerost, fisk, mørt kjøtt, kokte belgfrukter).

Kan man gå opp i vekt etter slankeoperasjon?

Hvert år utføres omkring 3000 slankeoperasjoner i Norge. Selv om det hjelper de fleste, er det flere som går mye opp i vekt igjen. Mange slankeopererte går opp i vekt igjen og ser seg nødt til å søke ny hjelp for å ned i vekt.

Kan man drikke alkohol etter slankeoperasjon?

De første tre månedene etter operasjon skal alle typer alkohol unngås. Dette er fordi alkohol er hardt for slimhinnene i magesekken og øker risiko for at det oppstår magesår. Det betyr ikke at man aldri kan nyte alkohol igjen.

Hvordan er livet etter slankeoperasjon?

De første månedene etter en slankeoperasjon vil de fleste gå raskt ned i vekt. Dette virker gjerne veldig motiverende, og mange havner i en lykkerus. Da gjelder det å bruke det første året til å legge gode vaner for kosthold og aktivitet for fremtiden.

Hvor mange kalorier etter slankeoperasjon?

Det var mangel på hjelp, rett og slett. Livet etter en gastric sleeve-operasjon dreier seg også om å måtte tenke på hva du får i deg. Kaloriinntaket til Ida i løpet av en dag skal ligge på 1000-1500 kcal, som er cirka 500 kalorier mindre enn det som er anbefalt for kvinner.

Hva skal man spise etter slankeoperasjon?

Spis mat med høy proteinkvalitet til hvert måltid: Rent kjøtt, fisk, fugl, egg, skummet eller ekstra lettmelk, Styrk, Biola, Cultura, lettyoghurt, Skyr, Cottage cheese, ost eller belgfrukter. (Vær litt forsiktig med belgfrukter de første månedene fordi belgfrukter gir mye fiber som igjen kan gi mye luft i magen).

Hva kan man spise etter gastric bypass?

Du kan spise egg, fiskepålegg, leverpostei, det meste av kjøttpålegg som har < 10% fett og ost med < 20% fett. Godt kokte grønnsaker, frukt og bær som er lettfordøyelig kan prøves i små mengder. Eplemos eller banan kan være fin frukt å starte med. Fisk tåles som regel bedre enn kjøtt.

Kan man kaste opp etter gastric bypass?

Den første tiden etter operasjonen kan det oppstå komplikasjoner som er av en “teknisk” art. Komplikasjoner som skyldes selve inngrepet. Ta kontakt med fastlegen din eller sykehuset som utførte operasjonen, dersom du får noen av følgende symptomer: Vedvarende kvalme og brekninger.

Hvilken type slankeoperasjon er best?

Gastric bypass er et inngrep som gjør magesekken mindre og leder maten forbi den øvre delen av tynntarmen. Dette kalles gastric bypass og begrenser både opptak og inntak av mat. Metoden egner seg ofte best til de aller tyngste pasientene. Ved gastric sleeve fjernes cirka 85 prosent av magesekken.

Hva er forskjellen på gastric bypass og gastric sleeve?

Ved en gastric bypass vil store deler av magesekken og deler av tynntarmen kobles av for å endre næringsopptaket ditt. Ved en gastric sleeve fjernes 85 % av magesekken, og pasientene går dermed raskt ned i vekt.

Hvor mye går man ned i vekt med gastric sleeve?

Ekspertene anser sleeve som et forebyggende inngrep for å hindre ytterligere vektøkning. Man kan regne med et vekttap på 50-80 prosent av overvekten i løpet av 1 år etter operasjonen. Ved BMI over 40 er metoden vanligvis ikke god nok.

Kan magesekken utvide seg etter gastric sleeve?

Over tid vil magesekken utvide seg noe og det blir plass til mer mat. Pass da på at du ikke fristes til å spise for store porsjoner slik at magesekken strekkes. Vi anbefaler at du spiser 5-6 små måltider pr. dag slik at du får dekket behovet ditt for næring.

Hva er knekkebrød dietten?

Det er jo en ganske norsk måte å spise på, enkelt og krever ikke mange forberedelser. Dette er knekkebrød dietten: Frokost, lunsj og kveldsmat består av 2 knekkebrød med pålegg, eventuelt med en frukt eller liten yoghurt til.

Hva er gastrisk sleeve operasjon?

Gastric sleeve (gastrisk sleeve) er en operasjonsmetode hvor 85% av magesekken fjernes, og den nye magesekken blir som et rør. Dette gir et mye mindre volum i magesekken og metthetsfølelse oppnås raskere.

Hvor lang tid tar en gastric sleeve?

Operasjonen tar normalt en til to timer. Under operasjonen fjerner vi cirka 80 prosent av magesekken slik at den får mer form av et rør (“sleeve” = et erme). Magesekken som er igjen stiftes sammen med avanserte kirurgiske instrumenter og huden lukkes med stifter.

Leave a Comment