Hvor høy blir brudespirea?

Brudespirea eller Grefsheimspirea blomstrer på lange buede greiner i mai. Blomstringen kan være ekstrem – hele busken blir helt hvit i en til to uker. Bruespirea blir mye brukt til hekk, og bør klippes like etter blomstring for optimal blomstring året etter. Planten blir ca 1,5-2 meter høy.

Kan brudespirea klippes helt ned?

Da går det an å beskjære den ved å klippe vekk de eldste greinene, da får du forynget den. Men siden brudespirea oftest har veldig mange og veldig tynne greiner, ville vi heller gått for «motorsagmetoden». Altså at du kutter busken helt ned til cirka 30 cm, slik at hele busken kan komme med nye greiner.

Hvor tett skal brudespirea plantes?

Brudespirea er mye brukt som frittstående, i buskgrupper og til fri hekk. Busken dekker godt og holder ugras nede, Planteavstand i gruppe: 0,8-2 m og til hekk: 0,3-0,5 m. Planten anbefales også sterkt i veganlegg i en avstand av minst 2-4 m fra vegbanen.

Er brudespirea vintergrønn?

Informasjon. Landsdeler hvor denne sort kan plantes. Bemerk at dette er et anslag, det kan være lokale forskjeller. Vintergrønne planter beholder de grønne bladene over vinteren, men feller dem i forbindelse med løvspring neste vår.

Hvor høy blir brudespirea? – Related Questions

Skal brudespirea klippes?

Vårblomstrende busker som brudespirea, syrin og gullbusk (Forsythia) skal beskjæres etter blomstring. Dette gjelder alle busker som blomstrer før sankthans. Med andre ord går det fint å klippe nå i sommer.

Hvor hurtig vokser spirea?

Bjørkebladspirea – Spirea betulifolia «Tor» E (H7/8) har hvite blomster på forsommeren, og et flott, mørkegrønt bladverk. Den får også veldig flotte høstfarger. Hvis du planter med 70-80 cm planteavstand vil de i løpet to-tre år vokse helt sammen.

Er spirea vintergrønn?

Spirea av slekten spirea i rosefamilien er en stor gruppe planter som inkluderer både delvis vintergrønne og løvfellende busker. Det finnes mange sorter av spirea som kan ha hvite, rosa, lilla eller røde blomster.

Er einer vintergrønn?

Einer er en fin vintergrønn busk og pynte ute med. Einer holder seg grønn og fin gjennom vinteren.

Hvorfor blomstrer ikke brudespirea?

Blomstrende busker

Her skiller man mellom de som blomstrer på årets kvist og de som blomstrer på fjorårets kvist. Brudespirea og Forsythia er eksempler på busker som blomstrer på fjorårets kvist. Hvis man tynner ut i disse nå, så blir det redusert blomstring. Disse er det en fordel å stusse etter blomstring.

Hvordan klipper jeg en spirea?

Spirea blomstrer på fjorårets skudd, så hvis du vil ha blomstring neste år, bør du klippe like etter blomstringen i år. Spirea tåler både formklipping og at man fjerner greinene helt nede ved bakken, men ved formklipping blir det nok litt vanskelig å både holde fasongen i sjakkog få blomster.

Hvordan dele brudespirea?

Du kan klippe noen grener lenger ned, og dele dem i 10-15cm lange biter. Det eneste du må huske på er å stikke dem i jorda rett vei, ikke opp ned. Sommerstiklinger er vanskelige, de pleier tørke ut før de får satt røtter, spesielt om de har mange blader.

Hvordan flytte brudespirea?

Brudespirea er veldig lett både å flytte og dele, uansett alder. Det skal ikke store rotbiten til for at en ny plante vokser opp ganske raskt, det har jeg erfart. Den bør skjæres ned ved flytting slik at du skjærer gamle grener helt ned og lar noen nye stå igjen, eller den kan skjæres helt ned.

Når skal man klippe ned hekken?

De fleste løvhekker har godt av å klippes både om våren, sommeren og tidlig høst. Dersom du klipper gjennom sommeren frem til september vil veksten holdes i full gang. På den måten vil sår etter beskjæringen leges raskt. Barhekker som tuja, barlind og gran bør klippes senere på høsten når de ikke er i vekst.

Hvor ofte skal hekken gjødsles?

Gjødsle plantene med Helgjødsel eller vanlig hagegjødsel. Fordel en håndfull på 4 planter fordelt mellom og på siden av plantene. Gjødsle første gang i april når snøen er borte og så 1. mai og hver måned frem til 1/9 ikke gjødsle etter 1/9 da det er viktig at nye skudd modnes før vinteren.

Hvorfor er tujaen brun?

Med en gang sola begynner å varme, trenger nemlig tuja-baret vann fra røttene for å holde seg saftspent. Når rota er frossen, får ikke plantene vann, og da oppstår tørkeskader. Og disse tørkeskadene er det du ser som brune greiner senere på sesongen.

Er det lov å klippe naboens hekk?

Ja, du kan klippe av grener og røtter fra nabohekken, hvis disse er til skade eller ulempe på din eiendom. Dette gjelder imidlertid ikke hvis hekken fungerer som nabogjerde.

Hvor høy kan en hekk være mot nabo?

Hekk høyde mot nabo

Høydehekker som ikke fungerer som hekkegjerder er derimot regulert i naboloven, som sier at man lovlig kan sette opp hekker på opp til 2 meters høyde. Dersom det blir særlig vanskelig eller dyrt å oppføre grensehekken på delelinjen, kan hekken settes lengre inn på naboeiendommen mot et vederlag.

Hva er maks høyde på hekk mot nabo?

Hovedregelen står i naboloven § 3, hvor det fremkommer at en hekk som er lavere enn 2 meter er lovlig. NB! Hekker og hekkegjerder under to meter kan likevel rammes av den generelle urimelighetsregelen i nabolovens § 2.

Leave a Comment