Hvor er det best å feriere på Kreta?

Hvor skal du reise

Om du skal til vestre Kreta kan du bo i populære badebyer som Platanias eller Agia Marina, eller så frister det kanskje mer med hippiebyen Paleochora på sydkysten. På østre Kreta er partybyen Hersonissos populær, men vil man ha luksus er Elounda det beste valget.

Hvor Blåser det mest på Kreta?

De fleste byene og badestedene ligger på nordsiden av øya Kreta i Hellas. Det finnes også noen spredte badebyer på sørsiden, men her har det en tendens til å blåse mer.

Hva gjør man i Chania?

Severdigheter i og omkring Chania by
  • Havna i Chania by. Den venetianske havna. Chania by kjennetegnes av den vakre, gamle venetianske havna som kan dateres tilbake til 1300-tallet.
  • Marked i Chania by. Det arkeologiske museet i Chania.
  • Klosteret Agia Triada. Monastery of Agia Triada.

Hvor lang er øya Kreta?

Kreta er fra vest til øst 250 km lang og opptil 56 km bred.

Hvor er det best å feriere på Kreta? – Related Questions

Er det giftige slanger på Kreta?

Kreta, som på andre feriemål i Middelhavet, er det noen farlige dyr. Fisk, krypdyr og insekter kan være farlige for mennesker. Den eneste giftige slangen som finnesKreta er katteormen.

Er det vulkaner på Kreta?

De østlige delene av Kreta ble dekket med 15 centimeter vulkansk aske. Utbruddet er kjent som det «minoiske utbruddet», og kan ha bidratt til at den minoiske kulturen til slutt forsvant. Det forteller forsker i geologi ved Senter for jordens utvikling og dynamikk ved Universitetet i Oslo, Henrik H. Svensen.

Hva bør oppleves på Kreta?

I det varierte landskapet på Kreta finner du vingårder, olivenlunder, munkeklostre, små, pittoreske landsbyer og hvite sandstrender. Lokal mat er det beste. Vi anbefaler derfor å gå på de familiedrevne tavernaene. Der får du servert nydelig mat av solmodne grønnsaker om ofte er dyrket selv.

Hvordan er temperaturen på Kreta i oktober?

Kreta. En av de mest populære greske øyene er Kreta som har temperaturer på 22 grader i oktober. Havet varmes opp til hele 24 grader, så oktober er en passende måned for lange deilige bad.

Hva er Kreta mest kjent for?

Kreta utgjør i dag en betydelig del av gresk økonomi og kulturarv samtidig som den beholder sine egne kulturelle trekk i blant annet poesi og musikk. Kreta var en gang sentrum for den minoiske kultur (ca. 2700–1420 f.Kr.), som utgjorde den tidligste dokumenterte sivilisasjon i Europa.

Hva er hovedstaden på Kreta?

Denne byen, som også er kjent som Heraklion, er Kretas hovedstad og en av Europas eldste bosettinger og har en historie som strekker seg tilbake til tiden før kristendommen oppstod. Byen har hatt herskere som blant annet venetianerne og tyrkerne opp gjennom historien.

Hva spiser man på Kreta?

Kreta er kjent for sitt gjestfrie folk og den gode maten.

Her er noen av våre absolutt favoritter:

  • saganaki – fritert ost.
  • stifado – kjøttgryte med gode krydder.
  • tzatziki – yoghurt, agurk og hvitløk.
  • dolmadakia – vinblader fylt med ris.
  • tirokriketter – friterte ostekroketter.

Kan man drikke vann på Kreta?

Drikkevann. Generelt er det ikke problem å drikke vannet fra springen i Hellas. Men det smaker ikke særlig godt, og hvis man vil være på den sikre siden, så kjøp vann på flaske.

Er det euro i Kreta?

Valuta. Euro. Nok av minibanker i byene og på turiststedene. Kredittkort som Visa, Mastercard og Eurocard godtas de fleste steder, American Express og Diners atskillig færre steder.

Hva koster et måltid på Kreta?

Prisene på restaurantene i Kreta.
Måltid, rimelig Restaurant 104 NOK (63-251)
Innenlandsk øl (0,5 liters dyptgående) 37 NOK (26-63)
Importert øl (0,33 liters flaske) 39 NOK (26-52)
Koks/Pepsi (0,33 liters flaske) 23 NOK (19-26)
Vann (0,33 liters flaske) 11 NOK (5.20-16)

Leave a Comment