Hvor dypt skal kirsebærtre plantes?

Tips når du planter kirsebærtrær

Gropen bør være omtrent 80 cm dyp, og like bred – og du kan med fordel grave opp både sider og bunn før plantingen for at røttene enkelt skal kunne søke seg både utover og nedover.

Hvordan plante et kirsebærtre?

Hvordan plante et kirsebærtre

Du bør plante kirsebærtreet på et sted med god plass til å vokse ettersom kirsebærtrær kan vokse seg store. Når du planter kirsebærtreet, graver du et plantehull som er litt større enn rotknollen. Deretter fyller du jord i plantehullet og tilfører store mengder vann.

Er kirsebær Selvpollinerende?

Treet bærer mye frukt, og er også selvpollinerende. Det er et sunt tre som er sterk mot sykdommer.

Når skal kirsebærtre klippes?

Steinfrukt som plomme, kirsebær og moreller bør helst beskjæres to ganger i året, både på våren og etter frukten er høstet. Kjernefrukt som eple og pære holder det å beskjære en gang årlig, men de kan beskjæres inntil tre ganger årlig (gjøres gjerne i jordbruk og storskalaproduksjon).

Hva passer sammen med kirsebær?

Kirsebær har en svært sur og syrlig smak og passer best til å bli konservert. Den kan likevel spises naturell sammen med yoghurt eller i fruktsalat. Ved foredling er surkirsebær egnet til å saft-, vin- og likørproduksjon. Frukten kan også brukes til kompott eller syltetøy.

Er kirsebær frukt eller bær?

Bær: En saftfull, kjøttfull frukt, som oftest med mange små frø. Frukt: Frukter som vokser på trær. Husk at moreller og kirsebær “tilhører” fruktgruppen.

Hvilken plantefamilie tilhører kirsebær?

Rosefamilien
Kirsebær / Familie

Rosefamilien er en viktig familie av blomsterplanter som omfatter 2500–3000 arter fordelt på 90–100 slekter. Mange av de mest kjente plantene som vokser i Norge tilhører familien.
De er ett- eller flerårige urter eller trær og busker.

Wikipedia

Hvor sunt er kirsebær?

Nyttig for kroppen

Kirsebær er proppfull av næringstoffer, vitaminer og antioksidanter, og er det 15. mest antioksidantrike vi har undersøkt. De er rike på C-vitamin, SOD, fenoler, melatonin, vitamin E, fiber, folat (vtaimin B-9), kalium, magnesium, kalsium, fosfor og jern.

Hvordan klippe kirsebærtre?

Man kan beskjære plommetrær, morelltrær og kirsebærtrær på høsten, og her kutter man kun små greiner som vokser rett opp eller rett ned (siden disse ikke kan bære frukter). Unngå skjære vekk store greiner, og la treet få beholde den naturlige formen sin. Fjern døde eller syke greiner gjennom hele sommeren.

Hvor gammelt kan et kirsebærtre bli?

Hvor gamle blir kirsebærtrær

Surkirsebærtrærne (Prunus cerasus) vokser raskt, forblir relativt små og lever i gjennomsnitt 15-25 år. Det langsommere og høyere voksende søtkirsebæret (Prunus avium) kan leve i gjennomsnitt 45-55 år.

Hvor høyt blir kirsebærtre?

Kirsebærtrær blir 3–8 meter høye og har 8–10 centimeter lange, utstående, glinsende, glatte, småtaggete blad uten kjertler på bladstilken. Blomstene sitter to til tre sammen på dverggrener med løvblad. Kirsebær blomstrer etter knoppsprett, og setter mange rotskudd.

Er kirsebærtre giftig?

De er fruktene av det japanske kirsebærtreet. I motsetning til populær tro, er de ikke giftige. Sultne fugler liker å spise disse fruktene. Men det meste havner på bakken og tørker opp.

Hvordan flytte kirsebærtre?

Når du flytter treet, drar du det på en presenning eller evt. løfter det mekanisk. Husk at det ikke må stå dypere i det nye hullet enn det har stått tidligere. Beste flyttetid er tidlig vår.

Når pode kirsebærtre?

Podekvisten tas i februar-mars og må være fra siste sommers vekst og fra et friskt tre. Podekvist kan tas fra et tre du har i hagen selv, fra andre eplehager eller fra kvistbanker. Podekvist lagres innpakket i vått avispapir med plast rundt i kjøleskap eller enda bedre, nedgravd i snøen, til podingen gjøres i april.

LES OGSÅ  Hva er verdens beste høyttalere?

Hva kan podes sammen?

Poding – Koble sammen plantevev som normalt er atskilt, og sammenføyingen vokser videre som en helhet. To eller flere planter kan podes sammen.

Hvorfor blomstrer ikke japansk kirsebærtre?

Du kan prøve å stresse treet litt! Kutt vannrette striper på tvers av stammen et par steder hvis du tør. Du skjærer altså gjennom barken på tvers av stammen, ikke helt rundt, men ca halvveis rundt. Så lager du et tilsvarende kutt på andre siden, men 10-15cm opp på stammen.

Hvordan lage Podevoks?

Oppskrift; 4 deler harpiks(fås i fargehandel), 1 del parafinvoks (skismurning),1 del bivoks (birøkter) og 1 del fåretalg (slakter). Det er en fin fellesoppgave i hagelaget at en koker opp, så kan alle interesserte få kjøpe.

Hva kan podes på selje?

roser eller frukt på ulike grunnstammer, eller former av nåletrær på egnede grunnstammer.

Leave a Comment