Hvilket strykejern er best i test?

Testvinneren i styrkejern testen ble Philips GC3925. Dette på grunn av sine geniale funksjoner, god strykeevne, kraftige damputslipp og en forbrukervennlig pris. Den garanterer fjerning av selv de verste krøllene. Er du ofte på reisefot, er dampstrykejernet ST-8132- fra Tristar noe for deg.

Hvor mye strøm bruker strykejern?

I gjennomsnitt varierer forbruket til et dampstrykejern mellom 1500 og 2500 watt. På den annen side bruker et vertikalt strykejern mellom 1000 og 3000 watt. Jo mer varme, jo mer energi kreves det.

Hvor mange grader strykejern?

Stryk først silke og syntetisk på lav til middels varme (ca 180 grader), ull på middels høy, og bomull og sengetøy ved høye temperaturer (200-220 grader). Siden riktig temperatur er kritisk, la jernet stå noen minutter etter du har justert på temperaturen.

Hvilket strykejern er best i test? – Related Questions

Kan man bruke rettetang som strykejern?

Dersom rettetangen din har flere settinger for temperatur, kan du fint bruke den til å stryke vekk rynker på alt fra silkebluser (på en lav temperatur-setting) til bomull og også strikkegensere (hvor du fint kan bruke en høyere temperatur).

Kan man stryke 100% polyester?

100% polyester kan bare strykes med en fuktig bomullsduk. Yttertøy må først strykes fra feil side. For å unngå å skade fôret med strykejernet, anbefales det også å bruke en bomullsklut.

Hvor varmt strykejern bunadskjorte?

Et tips kan også være å legge posen med den fuktede skjorten i kjøleskapet. Det er lettere å stryke lin som er kaldt. Lin tåler dårlig høye temperaturer, og du risikerer å få gule flekker om varmen er for høy. Sett derfor strykejernet på middels høy varme.

Hvor varmt strykejern på lin?

Symbolet er et strykejern med et antall prikker som indikerer maksimal temperatur.
  1. ¤ 110 °C: lav varme, for syntetiske fibre og regenererte fibre (polyamid/nylon, viskose med mer)
  2. ¤¤ 150 °C: middels varme, for ull og silke.
  3. ¤¤¤ 200 °C: høy varme, for bomull og lin.

Hvordan stryke på merker på klær?

Mens strykejernet varmes opp, legger du strykemerket der du vil ha det. Så legger du et stykke bakepapir (følger alltid med i ordren når du bestiller hos Ikast Etikett) oppå strykemerket. Når strykejernet er varmt, presser du det lett ned på strykemerket og stryker i 5-10 sekunder.

Hvordan bruke damp strykejern?

Fyll tanken med vann og velg passende innstilling for plagget ditt, sjekk vaskelappen for råd. Legg plagget på et strykebrett og bruk litt ekstra damp på spesielt vanskelige skrukker. Heng den opp etterpå for å holde den skrukkefri.

Kan man steame silke?

Siden tekstiler har lavt volum og høy overflate blir de umiddelbart nedkjølt igjen, i motsetning til om du skulle vasket plagget på samme temperatur eller presset et glohett strykejern på det. Derfor kan du trygt steame sensitivt tøy som ull, viskose eller silke.

Hvordan få fin skjorte uten strykejern?

Heng skjorta eller blusa på en kleshenger i dusjen for å fjerne skrukker og rynker, helt uten å finne fram strykejernet. Mens du dusjer i varmtvann, retter skjorta seg ut på grunn av den varme dampen!

Hvordan rengjøre sålen på strykejern?

Hjemmeremedier for å rengjøre en strykesåle
  1. Bland like mengder hvit eddik og salt i en kjele.
  2. Varm blandingen forsiktig (blandingen skal bare varmes opp, ikke kokes).
  3. Ta på gummihansker for å beskytte hendene mot varmen, og dypp deretter en svamp i salt og eddikblandingen.
  4. Skrubb forsiktig bunnen av strykejernet rent.

Hvordan avkalke strykejern?

Et dampstrykejern kan enkelt rengjøres innvendig: Hell en blanding av vann og eddik i strykejernets vannkammer. Sett på strykejernet og vent til det varmt før du holder det over vasken. Trykk på dampknappen slik at vannet renner ut. Uansett om du bruker rensemiddel eller eddik, så må du være nøye med å få ut alt.

Hvordan bruke eddik til rengjøring?

Eddiksyren i eddiken har en god desinfiserende virkning mot skadelige bakterier. Vann og oppvaskmiddel sliter på trefibrene. For å friske opp overflatene, strø litt natron over og spray på ufortynnet klar eddik. La det skumme og boble i fem til ti minutter og skyll med en klut dyppet i rent kaldt vann.

Hvordan fjerne plast fra strykejern?

Hvis det fortsatt er spor av smeltet plast, koble fra strykejernet og kjør det lunkent over en veldig tykk klut (som du ikke lenger bruker) dynket i litt aceton. Jernets overflate blir helt ren igjen!

Leave a Comment