Hvilket strykejern er best i test?

FV9847E0 fra Tefal er utnevnt til testvinner som det beste strykejernet. Du får den beste strykesålen fra Tefal som glir enkelt over tøyet, med relativt god fordeling av damp, samt veldig høyt damptrykk og et godt kalk filter.

Hva er et bra strykejern?

 • Philips GC3925 — Best i test.
 • Tefal Pro Express — Premium.
 • Philips GC2145/ 20 — Beste budsjettvalg.
 • Tefal Virtuo FV1711E0 — Billig og bra.
 • Philips GC4930/ 10 — Allsidig strykejern.
 • Bosch TDI90EASY — Praktisk strykejern.
 • Tefal Ultimate Pure FV9845E0 — Kraftigst damp.
 • Tefal FV6520E0 — Trådløst strykejern.

Hvor mange grader strykejern?

Stryk først silke og syntetisk på lav til middels varme (ca 180 grader), ull på middels høy, og bomull og sengetøy ved høye temperaturer (200-220 grader).

Hvilket strykejern er best i test? – Related Questions

Skal det være vann i strykejern?

Når du har brukt strykejernet og skal pakke det bort, skal du alltid tømme det for vann. Gjør du ikke det, kan du faktisk ødelegge strykejernet. Vannet kan, ifølge idenyt.dk, både skade de indre delene av jernet og selve strykesålen. Som alle andre ting kan også strykejern bli skitne.

Kan man bruke rettetang som strykejern?

Dersom rettetangen din har flere settinger for temperatur, kan du fint bruke den til å stryke vekk rynker på alt fra silkebluser (på en lav temperatur-setting) til bomull og også strikkegensere (hvor du fint kan bruke en høyere temperatur).

Hvor varmt strykejern bunadskjorte?

Et tips kan også være å legge posen med den fuktede skjorten i kjøleskapet. Det er lettere å stryke lin som er kaldt. Lin tåler dårlig høye temperaturer, og du risikerer å få gule flekker om varmen er for høy. Sett derfor strykejernet på middels høy varme.

Hvor varmt strykejern på lin?

Symbolet er et strykejern med et antall prikker som indikerer maksimal temperatur.
 1. ¤ 110 °C: lav varme, for syntetiske fibre og regenererte fibre (polyamid/nylon, viskose med mer)
 2. ¤¤ 150 °C: middels varme, for ull og silke.
 3. ¤¤¤ 200 °C: høy varme, for bomull og lin.

Hvordan stryke på merker på klær?

Mens strykejernet varmes opp, legger du strykemerket der du vil ha det. Så legger du et stykke bakepapir (følger alltid med i ordren når du bestiller hos Ikast Etikett) oppå strykemerket. Når strykejernet er varmt, presser du det lett ned på strykemerket og stryker i 5-10 sekunder.

Hvordan bruke damp strykejern?

Fyll tanken med vann og velg passende innstilling for plagget ditt, sjekk vaskelappen for råd. Legg plagget på et strykebrett og bruk litt ekstra damp på spesielt vanskelige skrukker. Heng den opp etterpå for å holde den skrukkefri.

Kan man steame silke?

Siden tekstiler har lavt volum og høy overflate blir de umiddelbart nedkjølt igjen, i motsetning til om du skulle vasket plagget på samme temperatur eller presset et glohett strykejern på det. Derfor kan du trygt steame sensitivt tøy som ull, viskose eller silke.

Hvordan få fin skjorte uten strykejern?

Heng skjorta eller blusa på en kleshenger i dusjen for å fjerne skrukker og rynker, helt uten å finne fram strykejernet. Mens du dusjer i varmtvann, retter skjorta seg ut på grunn av den varme dampen!

Hvordan rengjøre sålen på strykejern?

Hjemmeremedier for å rengjøre en strykesåle
 1. Bland like mengder hvit eddik og salt i en kjele.
 2. Varm blandingen forsiktig (blandingen skal bare varmes opp, ikke kokes).
 3. Ta på gummihansker for å beskytte hendene mot varmen, og dypp deretter en svamp i salt og eddikblandingen.
 4. Skrubb forsiktig bunnen av strykejernet rent.

Hvordan avkalke strykejern?

Et dampstrykejern kan enkelt rengjøres innvendig: Hell en blanding av vann og eddik i strykejernets vannkammer. Sett på strykejernet og vent til det varmt før du holder det over vasken. Trykk på dampknappen slik at vannet renner ut. Uansett om du bruker rensemiddel eller eddik, så må du være nøye med å få ut alt.

Hvordan bruke eddik til rengjøring?

For å holde dine glass skinnende blanke, tilsett 1/4 kopp eddik til oppvaskmaskinens skyllesyklus. Flekker og grums ved kalkholdig vann blir borte ved å varme opp like deler eddik og vann og legge glassene i og la virke 15-30 minutter. Bruk oppvaskbørsten og skyll rent.

Hvordan fjerne plast fra strykejern?

Hvis det fortsatt er spor av smeltet plast, koble fra strykejernet og kjør det lunkent over en veldig tykk klut (som du ikke lenger bruker) dynket i litt aceton. Jernets overflate blir helt ren igjen!

Hvorfor skal plast vaskes?

– Det er unødvendig å vaske plastavfallet før det blir levert til resirkulering, sier ledelsen ved det tyske gjenvinningsanlegget ALBA, som tar imot brukt plastemballasje fra en rekke norske kommuner.

Korleis blir plast laga?

Praktisk talt all basisplast blir i dag produsert fra petrokjemiske (petroleumbaserte) utgangsstoffer, altså forbindelser som etylen, propylen, butener og butadien, som dannes ved cracking av petroleum.

Hvordan få vekk strykemerker?

Legg et kaffefilter (ja, faktisk) over strykemerket, og før et varmt strykejern over kaffefilteret. Da smelter limet igjen, og deler av limet vil normalt feste seg til kaffefilteret, og det blir enkelt å fjerne strykemerket.

Hvordan sy på strykemerker?

Sånn stryker du merker på klærne

La tøyet dampe av før du tar det i bruk. Du kan vaske klær med strykemerker. Sørg for å vende vrangen ut, så det ikke slites på merket. Skal merket sitte ekstra godt fast, kan du velge å sy rundt kanten på strykemerket, etter at det har blitt satt fast med varme.

Leave a Comment