Hvilket regntøy til barn?

Regntøy til små barn er som regel i PU-tekstiler (plast/gummi), som i utgangspunktet er tett. Vannsøylen på PU-regntøy ligger vanligvis på 3000-8000 mm. Et PU-regntøy på 8000 vil være helt vanntett, dersom regntøyet har teipede sømmer og innsnevring på arm og ben.

Hva er vannsøylen på vårt testvinnende regntøy til barn Stormflod 💦?

Årets testvinner: Stormflod

Regnsettet, som ble gitt seks stjerner av seks mulige i testen, er et todelt regnsett med regnjakke og regnselebukse, for alderen 1–7 år. Settet finnes i to fargekombinasjoner. Modellen har hele 30000mm vannsøyle og høy rive- og slitestyrke!

Skal man impregnere regntøy?

Regntøy består av 100 prosent vanntett materiale, og du trenger derfor ikke å impregnere regntøyet. Har tøyet begynt å ta inn vann så skyldes det at det har gått hull i materialet. Hvis du har pustende regntøy som ikke er i 100 prosent vanntett stoff, kan du etterimpregnere med jevne mellomrom.

Hvilket regntøy til barn? – Related Questions

Hvordan vaske regntøy til barn?

Ved vask av regntøy anbefales det å følge vaskeanvisningen. Ofte holder det kun å spyle regntøyet, ved behov vaskes det på 40 grader. Bruk ikke skyllemiddel eller tørketrommel på plaggene.

Hvor høy vannsøyle på regntøy?

– Ved bruk vil et plagg bli slitt og ikke være så tett lenger, legger han til. – Mye av det som selges og markedsføres som vanntett har en vannsøyle på 10.000. Men skal du være tørr må det være over 20.000, sier Einar Sæther, avdelingsleder for Tursenteret til DNT/Bergen og Hordaland Turlag.

Hvor ofte bør man impregnere?

En impregnering bør gjøres inntil to ganger i uka, avhengig av hvor ofte skoen brukes og i hvilket vær. Det finnes forskjellige typer impregnering for forskjellige typer sko, men Arezo trekker frem «Woly Protector» som en god impregneringsspray som kan brukes til både syntetiske materialer, skinn og Gore-Tex.

Skal nye gore tex sko impregneres?

Nei, det er ikke nødvendig å impregnere en sko med GORETEX®-membran. Du kan etter hvert bruke en impregneringsspray, men dette blir først nødvendig når den opprinnelige overflatebehandlingen er slitt av eller du begynner å se slitasje på skoen.

Hvordan impregnere Gore Tex?

Dette kan du enkelt gjøre selv ved å spraye plagget med impregnering og deretter fiksere impregneringen ved å tørketromle plagget i ca. 20 minutter. Denne typen impregneringsspray finnes for eksempel i velassorterte friluftsbutikker.

Hvordan impregnere turbukse?

Ønsker du likevel å tilføre ny impregnering så kan du gjøre det mens plagget enda er vått. Lukk alle glidelåser og spray plagget med en impregnering som er anbefalt og godkjent for tekniske materialer. Mange produsenter lager sin egen impregnering, men det vil absolutt fungere med en standard impregneringsspray.

Hvor lenge varer gore tex?

GORETEX® og dri-produkter

GORETEX®-produkter skal vaskes etter ca. 150 timers bruk eller når de har blitt ordentlig skitne. Plaggene skades ikke av vask – tvert imot så vil dette forlenge plaggets levetid.

Hvilket vaskemiddel til gore tex?

-Det perfekte vaskemiddelet for Gore Tex / membranplagg!

Nikwax Tech Wash renser og revitaliserer plaggets vannavvisende egenskaper, samtidig som pusteegenskapene bevares. Vaskemiddelet kan brukes på alle tekstiler som skal være vanntette, for eks din Gore Tex jakke eller andre plagg med pustende membran.

Når bruker man Skallbukse?

Skallbukser er bukser du bruker som ytterste lag når du er ute og vil beskytte deg mot regn og snø. En skallbukse skal holde vann og fukt ute, og brukes først og fremst når du går i regnvær, i vått terreng eller dyp snø.

Hva er bib bukse?

Bib er en betegnelse for selebukse – det absolutt viktigste plagget når du skal sykle. Du får dem også uten seler, men med seler slipper du at buksa sklir ned. Buksa skal sitte som støpt – altså ikke være for stor.

Hva er Skallbukse og softshell bukse?

Softshellbukser er laget i mykere materialer enn skallbukser. De fungerer godt som ytterstoff, og har i tillegg isolerende egenskaper. Softshellbukser er svært behagelige i bruk, stoffene er behagelige mot huden og de har som regel god stretch for den beste komforten.

Hva er varmest av ull og fleece?

Fleece kan lages av et hvilket som helst materiale og er et godt mellomlag både i ull og i polyester. Klepp påpeker at fleece i ull selvsagt vil være varmest.

Er merinoull bedre enn ull?

Merinoull har lengre og tynnere fibre enn andre ulltyper, og du vil merke at plagg i merinoull føles lette og myke mot huden. Fibrene er mer elastiske enn vanlige ullfibre, og holder bedre på fasongen. Ull kan holde på mye fuktighet uten å føles våt, og transporterer fukt bort fra huden.

Er merinoull bra?

Merinoull puster svært godt fordi fibrene kan absorbere opptil 30% av sin egen vekt i fuktighet, slik at fuktigheten fjernes fra kroppen. Dette gjør at brukeren holder seg tørr og behagelig uavhengig av temperaturen.

Leave a Comment