Hvilket regntøy til barn?

Regntøy til små barn er som regel i PU-tekstiler (plast/gummi), som i utgangspunktet er tett. Vannsøylen på PU-regntøy ligger vanligvis på 3000-8000 mm. Et PU-regntøy på 8000 vil være helt vanntett, dersom regntøyet har teipede sømmer og innsnevring på arm og ben.

Hva er vannsøylen på vårt testvinnende regntøy til barn Stormflod 💦?

Årets testvinner: Stormflod

Regnsettet, som ble gitt seks stjerner av seks mulige i testen, er et todelt regnsett med regnjakke og regnselebukse, for alderen 1–7 år. Settet finnes i to fargekombinasjoner. Modellen har hele 30000mm vannsøyle og høy rive- og slitestyrke!

Hvilket regntøy er best?

Hvilket regntøy er best? Vi har testet regntøy og kårer Gneis Turmalin Allværssett til best i test. Dette er skallklær av høy kvalitet som gir mye for pengene, og som tåler både vind og vann svært godt. Turmalin har vannsøyle 10 000 mm og holder barnet tørt selv når det plasker i vannpytter.

Hva er bra vannsøyle på regntøy?

– Ved bruk vil et plagg bli slitt og ikke være så tett lenger, legger han til. – Mye av det som selges og markedsføres som vanntett har en vannsøyle på 10.000. Men skal du være tørr må det være over 20.000, sier Einar Sæther, avdelingsleder for Tursenteret til DNT/Bergen og Hordaland Turlag.

Hvilket regntøy til barn? – Related Questions

Er 8000 vannsøyle bra?

Vannsøyle over 3000 mm: Beskytter mot regn i en periode. Vannsøyle over 5000 mm: Beskytter mot kraftig regn. Vannsøyle over 8000 mm: Tåler både kraftig regn, men også å sitte på vått underlag. Vannsøyle over 10000 mm: For ekstreme forhold.

Er vannsøyle 10000 bra?

10000 regnes for å være svært vanntett og er du ute i kraftig regn må vannsøylen være minimum dette for å holde deg tørr. 15000 er minimum for lengre opphold ute med kraftig nedbør og krevende bruk (for eksempel at du sitter på regntøyet, det krever mye av stoffet i forhold til vanntetthet).

Hva er en bra vannsøyle?

En vannsøyle på tekstiler på 3000 mmH2O eller høyere regnes som vannavvisende. På klær bør man over 15 000 mmH2O for å kunne regne plagget som vanntett, mens det for et telt kan holde med 1500 mmH2O.

Hva betyr 20000 mm vannsøyle?

Vannsøyle – en måleenhet for vanntetthet

Den nederste åpningen på røret er dekket tett med et skallmateriale. Så fyller vann i røret. Når det begynner å piple vann gjennom materialet i bunnen, måler du hvor høyvannstanden i røret er. Står vannet 20 meter opp i røret har materialet en vannsøyle20 000 mm.

Hva betyr vannsøyle 20000?

20 000 mm +

Tåler kraftig regn, våt snø, høyt trykk. Vi tester vannsøylen til alle vanntette plagg i et laboratorium og merker dem med vannsøyle, slik at du enkelt kan få en oversikt over hvor vanntett det bestemte plagget er.

Hva betyr vanntett 10k?

Vannsøylen, målt i millimeter (mm), er et mål på hvor vanntett et stoff er. I tilfellet 10k eller 10,000 mm stoff, hvis du legger en sylinder med indre dimensjoner på 1 “x 1” over et stykke nevnte stoff, kan du fylle det med vann til en høyde på 10 000 mm (10m) før vannet vil begynne å lekke gjennom.

Hvor mye er 5000 i vannsøyle?

– Tenk deg et rør som er fem meter høyt. Stoffet plasseres med utsiden mot vannet, under røret. Tåler stoffet dette trykket uten å lekke inn vann har det en vannsøyle5000 mm. I Norge beregnes 3 000 mm.

Er vannavvisende vanntett?

Et vannavvisende plagg er ikke helt vanntett, men tåler lettere regnskurer. Det har en fluorkarbonfri DWR-behandling som gjør at vannet perler seg og renner av. Hvis produktet utsettes for regn i en lengre periode, vil likevel vann trenge gjennom materialet.

Hvor mange mm er vanntett?

Målingen av vannsøyle tester hvor høyt vanntrykk stoffet tåler. Ofte kan det være forvirrende å forstå seg på hva som er vanntett og hva som er vannavvisende. En vannsøyle på over 3000mm regnes normalt som vanntett. Dette varierer også mellom hvilke typer produkter det gjelder.

Hva betyr vannsøyle 4000?

4000 mm – Kortere turer i lett regn. 6000 mm – Kort periode i kraftig regn eller lengre periode i lett regn. 8000 – 12 000 mm – Kraftig regn på få timer eller veldig lenge i lett regn. Over 12 000 mm – Lang tid i kraftig regn.

Er Gore Tex vanntett?

GORETEX SURROUND

Membranen er 100% vanntett, så vann sperres ute, mens svetten enkelt fordamper ut i fra hele foten. Denne teknologien egner seg best til bruk under varme forhold og/eller høy aktivitet.

Leave a Comment