Hvilket regntøy er best?

Hvilket regntøy er best? Vi har testet regntøy og kårer Gneis Turmalin Allværssett til best i test. Dette er skallklær av høy kvalitet som gir mye for pengene, og som tåler både vind og vann svært godt. Turmalin har vannsøyle 10 000 mm og holder barnet tørt selv når det plasker i vannpytter.

Hva er bra vannsøyle på regntøy?

Mange opererer med 5.000 i vannsøyle for at plagget skal anses som “vanntett”. Alt Stormbergs regntøy har en vannsøyle over dette nivået. Det er også fint å være obs på at regntøy som er helt tett fort kan bli klamt om du skal være i mye bevegelse.

Skal man impregnere regntøy?

Regntøy består av 100 prosent vanntett materiale, og du trenger derfor ikke å impregnere regntøyet. Har tøyet begynt å ta inn vann så skyldes det at det har gått hull i materialet. Hvis du har pustende regntøy som ikke er i 100 prosent vanntett stoff, kan du etterimpregnere med jevne mellomrom.

Hva er vannsøylen på vårt testvinnende regntøy til barn Stormflod 💦?

Årets testvinner: Stormflod

Regnsettet, som ble gitt seks stjerner av seks mulige i testen, er et todelt regnsett med regnjakke og regnselebukse, for alderen 1–7 år. Settet finnes i to fargekombinasjoner. Modellen har hele 30000mm vannsøyle og høy rive- og slitestyrke!

Hvilket regntøy er best? – Related Questions

Er vannsøyle 10000 bra?

10000 regnes for å være svært vanntett og er du ute i kraftig regn må vannsøylen være minimum dette for å holde deg tørr. 15000 er minimum for lengre opphold ute med kraftig nedbør og krevende bruk (for eksempel at du sitter på regntøyet, det krever mye av stoffet i forhold til vanntetthet).

Er vannsøyle 10000 vanntett?

Om materialet tåler trykket fra en 10 meter høy søyle, vil plagget dermed ha en vannsøyle på 10 000mm. Jo høyere tall, desto bedre vanntetthet. Alt klassisk gummiregntøy til barn, regnes som 100% vanntett.

Hva betyr vannsøyle på klær?

Vannsøyle brukes for å beskrive hvor mye vann et materiale tåler før vannet trenger gjennom materialet. Uttrykket brukes for eksempel for jakker, bukser, telt, tarp etc. Målingen av vannsøyle tester hvor høyt vanntrykk stoffet tåler.

Hva er vannsøylen på gore tex?

Pusteevne verdi for GORETEX® produktene er ca 15’000mm og vanntetthet er vannsøyle på hele 45’000mm.

Hva menes med vannsøyle 3000 mm?

Nivået av vanntetthet vises av vannsøylen som forteller hvor mye vanntrykk materialet kan tåle i tykkelse før vann går gjennom overflaten. Tykkelsen på vannmassen / trykket gis i mm. Vannsøyle over 3000 mm: Beskytter mot regn i en periode. Vannsøyle over 5000 mm: Beskytter mot kraftig regn.

Hva betyr vannsøyle 8000?

Vannsøylen på PU-regntøy ligger vanligvis på 3000-8000 mm. Et PU-regntøy på 8000 vil være helt vanntett, dersom regntøyet har teipede sømmer og innsnevring på arm og ben.

Er 20000 mm vanntett?

De fleste er enig i at du må opp i minst 20.000 for at noe skal være vanntett, men skal du være ute i styrtregn over tid må du opp mot 30.000 for å holde unna vannet.

Er vannavvisende vanntett?

Et vannavvisende plagg er ikke helt vanntett, men tåler lettere regnskurer. Det har en fluorkarbonfri DWR-behandling som gjør at vannet perler seg og renner av. Hvis produktet utsettes for regn i en lengre periode, vil likevel vann trenge gjennom materialet.

Hvor mye bør en regnjakke tåle?

Vannsøyleoversikt
Vanntetthet (mm) Værforhold
6 000 – 10 000 mm Tåler lett regn, moderat snø, lett trykk.
11 000 – 15 000 mm Moderat regn, gjennomsnittlig snø, lett trykk.
16 000 – 20 000 mm Kan håndtere lange turer i kraftig regn, våt snø, lett trykk.
20 000 mm + Tåler kraftig regn, våt snø, høyt trykk.

Er fleece vanntett?

Vanntett fleece

Impregneringen virker sterkt vannavvisende på plaggets overflate og gjør eksempelvis fleece helt vanntett! Den ødelegger ikke de pustende egenskapene til fleecen.

Er Gore Tex vanntett?

GORETEX SURROUND

Membranen er 100% vanntett, så vann sperres ute, mens svetten enkelt fordamper ut i fra hele foten. Denne teknologien egner seg best til bruk under varme forhold og/eller høy aktivitet.

Kan man vaske regnjakke i vaskemaskin?

Trikset for å holde impregneringen god er å ta en lett vask. En god løsning er å vaske den på 30 eller 40 grader. Velg gjerne hurtigprogram uten forvask, og et program uten sentrifugering. Programmet for finvask fungerer fint på de fleste vaskemaskiner.

Leave a Comment