Hvilket merke er best på tørketrommel?

WTX8HKL9SN fra Bosch er kåret til testvinner i kategorien blant de de beste tørketromler i forhold til pris. Til tross for litt mindre trommel så får du en maskin som tørker veldig godt, som er skånsom og med selvrensende kondensator.

Hva er Kondenseringsevne?

Mer konkret er kondenseringsevnen forskjellen mellom den mengden fukt som ble fjernet fra tøyet i løpet av tørkingen – og den mengden fukt som blir kondensert og samlet opp i beholderen. Det betyr at en tørketrommel med kondenseringsevne A er god til å absorbere og motvirke fukt fra veggene, og ev.

Hva vil det si at en tørketrommel har varmepumpeteknologi?

Tørketromler drevet med varmepumpe-teknologi, gjenbruker den varme, fuktige luften fra tørkingen. Luften ledes inn i pumpen, som avkjøler og tørker den. Deretter varmes den opp igjen og brukes på nytt i tørkeprosessen. På denne måten holdes både energiforbruket og kostnadene nede.

LES OGSÅ  What is Alessandro Volta most famous for?

Hvilket merke er best på tørketrommel? – Related Questions

Hvor mye koster det å kjøre en tørketrommel?

Tørketrommelen bruker tre til seks ganger så mye strøm som vaskemaskinen på en 40-gradersvask. Det vil si mellom 1,5 og 3 kWh per tørk, avhengig av type tørketrommel og hvor tørt tøyet blir. Om du kutter tre runder med tørketrommelen i uka, reduserer du strømforbruket med 250 – 500 kWh per år.

Hvor mye strøm bruker en ny tørketrommel?

Årlig energiforbruk og -kostnad
Forbruk (kWt/år) Kr/år (100 øre/kWt)
Tørketrommel 8 kg: A: 176 kWt / B: 540 kWt 176 /540 kr
Vaskemaskin 8 kg: A: 50 kWt / F: 85 kWt 50/85 kr
Oppvaskmaskin: A: 50 kWt / F: 100 kWt 50/100 kr
Kjøleskap ca. 360 liter: A: 116 kWt / F: 175 kWt 116/175 kr

Hva er forskjellen på varmepumpe utluft og kondenstørketrommel?

Kondenstørketrommel med varmepumpeteknologi

Utluftingsmodellen pumper helt enkelt den varme og fuktige luften ut av boligen, kondenstørketrommelen kondenserer vannet i luften før den sendes ut av maskinen.

Kan man ha på tørketrommel når man ikke er hjemme?

Ikke bruk tørketrommel, vaskemaskin eller oppvaskmaskin om natten eller når du ikke er hjemme. Dette er utstyr som trekker mye effekt og derfor kan ha en høyere brannrisiko, sier Øren. Maskinene bør også ha god avstand til brannfarlige ting eller brennbart materiale.

Hvorfor ikke bruke tørketrommel?

Varmeutviklingen i tørketromler utgjør en risiko i seg selv, og i tillegg kan overbelastning være en risiko. Ikke ha for mye klær i maskinen. Da vil motoren jobbe tungt og risikoen for kortslutning øker. Vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner er utstyr som rekker mye effekt, og dermed har høyere brannrisiko.

LES OGSÅ  Hvordan hindre cookies?

Hva går ikke i tørketrommel?

Badetøy: Trommelen ødelegger elastisiteten i plagget. Strømpebukser: Krymper og krølles i trommel. Bh: Varmen kan skade elastisiteten og formen, samt at spilene kan falle ut. Plagg med paljetter og påsydd pynt: Kan selv bli skadet, samt ødelegge andre plagg.

Kan man ha jeans i tørketrommel?

Jeans er laget av kraftig bomull og tåler i prinsippet en runde i tørketrommelen, men for lengst mulig levetid bør det unngås. Årsaken til dette er at varmen krymper stoffet, som strekkes ut når du tar på deg buksene, som igjen fører til at de slites mer.

Kan man ha på vaskemaskin og tørketrommel samtidig?

En 16A kurs tåler fint vaskemaskin og tørketrommel på full effekt i kortere perioder. Vasker du veldig mye etter hverandre samtidig som tørketrommel går for full maskin kan du oppleve at sikringen går. En vaskemaskin bruker ikke maks effekt hele tiden. Den bruker mest når den varmer opp vannet.

Kan man ha sko i tørketrommelen?

Selv om det er greit å legge joggesko i vaskemaskinen på lav varme, er det best å holde dem unna tørketrommelen. Varmen kan krympe gummisålene og endre formen.

Kan håndklær gå i tørketrommelen?

Det meste som er laget i bomull (klær, håndklær og sengetøy) kan tørkes i tørketrommel uten problemer.

Hvor bør tørketrommel stå?

I stedet for å lede luften ut i det fri, resirkulerer tørketrommelen luften, så du i prinsippet kan sette den hvor som helst. Kondenstørketromler gir i fra seg en del fukt til omgivelsene, så sørg for at det er god utlufting i det rommet tørketrommelen skal stå i.

Hvor mye sliter tørketrommel?

Det som sliter aller mest på klærne, er faktisk at vi har dem på oss (70-75 %). Deretter kommer slitasje fra nødvendig vask, hvor både vaskemiddel og maskin bidrar (20-25 %). Først på tredje plass kommer slitasje fra tørketrommel (mindre enn 10 %).

LES OGSÅ  Hvilken robotgressklipper er best?

Leave a Comment