Hvilket liggeunderlag skal jeg velge?

Bredden bør være så stor som mulig, men større bredde enn 60–65 cm gir liten økning i komfort. Tykkelsen trenger ikke være mer enn 6 cm for å gi god komfort hvis du sover på magen eller ryggen, mens sover du på siden, trenger du ca. 8 cm for få topp komfort. Underlagets struktur kan også øke komforten litt.

Hvordan fungerer selvoppblåsende liggeunderlag?

Selvoppblåsende liggeunderlag er et utmerket alternativ for deg som er opptatt av vekt. Liggeunderlaget er fylt med skumfyll med åpne kjerner, som gjør at de kan fylles med luft som pumpes inn via en ventil. Når ventilen skrus opp suges det luft inn i liggeunderlaget i takt med at skumfyllingen vokser.

Hvor langt skal et liggeunderlag være?

Liggeunderlagene kommer ofte også i 2 lengder. Regular lengde er ca 183 cm langt, mens Long er ca 197cm. Er du ca 180cm høy bør du gå for et long-liggeunderlag. Da unngår du at bunn på soveposen ender utenfor liggeunderlaget.

Hvilket liggeunderlag skal jeg velge? – Related Questions

Kan man bruke yogamatte som liggeunderlag?

Man kan også bruke yogamatten som liggeunderlag og er dermed et godt valg om man skal på telttur eller piknik.

Hvilket liggeunderlag er best i hengekøye?

Som liggeunderlag til hengekøye er det derfor lurt å velge et som isolerer godt. Et enkelt, klassisk skumunderlag, som Strandco Sleeping Mat eller Phoxx Sleeping Mat er rimelige, men gode alternativer. For kaldere netter kan det være greit med et underlag som er fylt med syntetfyll eller dun.

Hvor mye luft i liggeunderlag?

En vanlig feil mange gjør er at de blåser opp liggeunderlaget sitt litt for mye. Ønsker du en myk madrass, så blås opp liggeunderlaget litt mindre. Et tips er å blåse opp liggeunderlaget ditt hardt og deretter legge deg ned på det og slippe ut luft forsiktig gjennom ventilen til du er fornøyd.

Hvordan blåse opp Sydvang liggeunderlag?

Sydvang Burfjord Foam blåses ikke opp manuelt. I stedet åpner man en ventil som slipper luft inn til det komprimerte «madrasstoffet».

Hva er R verdi på liggeunderlag?

Hva er Rverdi? Rverdien beskriver isolasjonsevnen til liggeunderlaget, og gir en indikasjon på hvor mye varme du vil miste gjennom underlaget – enten du sitter eller ligger på det. Tykkelse alene vil ikke være noen indikator på Rverdi, ei heller om underlaget er fylt med et isolasjonsmateriale.

Hvordan blåse opp Urberg liggeunderlag?

Insulate Airmat blåses opp manuelt med en ventil i nederste del, men man kan også benytte Urberg Drybag Pump (må kjøpes separat) for å blåse opp liggeunderlaget mer effektivt og hindre at fukt fra pusten kommer inn i liggeunderlaget.

Hvordan få luft i liggeunderlag?

Selvoppblåsende liggeunderlag

Når ventilen skrus opp suges det luft inn i liggeunderlaget i takt med at skumfyllingen vokser. Ett tips er å rulle ut liggeunderlaget så tidlig som mulig når du kommer til teltplassen, slik at det har tid til å blåse seg selv opp før leggetid.

Hva er liggeunderlag laget av?

De enkleste liggeunderlagene består av et skummateriale med en tykkelse på for eksempel 50 mm. Lengden og bredden er som regel litt større enn en sovepose, for eksempel 2 meter lang og 60 cm bred. Et sitteunderlag er mindre variant av et liggeunderlag ment til å sitte på, og kan for eksempel være 40×30 cm stort.

Hvordan oppbevare liggeunderlag?

Liggeunderlag skal oppbevares utpakket med ventilen åpen og aller helst hengende. Det kan jo ta litt plass, men du vinner altså lang levetid til underlaget ditt om du passer godt på det mellom alle turene. Om underlaget oppbevares nedpakket i posen sin, vil dun- eller fiberfyllet bruke mer tid på å spenne seg.

Hvilken vei skal reinsdyrskinn ligge?

Den vannavstøtende lær siden vendes ned mot snøen eller bakken. Ved posteringsjakt kan man med fordel vende skinnet andre veien, med hårene ned. Da har man et lydløst sitteunderlag. Oppbevaring etter bruk: Hvis skinnet/ sitteplaten er blitt våt, heng skinnet tørt og luftig for tørking.

Hvordan holde seg varm i hengekøye?

– Det holder med ett lag ull i soveposen. Du skal varme opp lufta mellom deg og soveposen. Hvis du kler på deg for mange lag, er det ikke sikkert du klarer å varme opp soveposen. Da blir det kaldt, forklarer Hege Schultz Heireng.

Hvor er det lov å sove i hengekøye?

Reglene for overnatting i utmark:

du kan telte/sove i hengekøye minst 150 meter fra nærmeste bebodde hus eller hytte. du kan gjøre dette inntil 2 døgn på samme sted. Lenger hvis du er på høyfjellet eller langt fra bebyggelse.

Er det lov å sove ute?

Allemannsretten i Norge gir deg dermed lov til å telte eller campe der du ønsker i utmarka, så lenge det er minst 150 meter fra nærmeste hus eller hytte, samt at du ikke er lengre enn to netter på rad på samme sted.

Leave a Comment