Hvilken vin til gave?

Når man først gi en vin i gave mener Jon Trygve at man først bør velge en vin av ekstra høy kvalitet, og gjerne noe en vininteressert mottaker kanskje ikke har smakt før. Det første tipset er ikke nødvendigvis en vin man ikke har smakt før, men det er utvilsomt en vin som selv den mest kresne vil være glad for å motta.

Hvilken vin passer til rype?

Velhengt og veltilberedt rosastekt rypebryst passer best med yngre viner med relativt frisk fruktkarakter. En fruktdrevet Côtes du Rhône eller Pinot Noir fra California er gode valg.

Kan man kjøpe gavekort på polet?

Vi selger også gavekort

Du får også kjøpt fysiske gavekort i alle våre butikker. Verdien bestemmer du selv. Det er ingen aldersgrense på kjøp av gavekort.

Hvilken vin til gave? – Related Questions

Kan man levere tilbake vin?

Kom tilbake med vin med feil

Reklamasjon må skje innen rimelig tid etter at varen ble åpnet. Det er bra hvis du har kvittering, men det går nok fint uten. Du får enten en ny vin eller pengene tilbake, så lenge det ikke er mer enn fem år siden du kjøpte den hos oss. Vær oppmerksom på at vi ikke tar brennevin i retur.

Kan man bytte vin på polet?

Vin, øl og alkoholfri drikke fra Vinmonopolet kan byttes uten kvittering eller byttelapp. – Det er en av fordelene med et monopol. Så lenge vi har tilsvarende varer i sortimentet vårt, bytter vi uten å kreve kvittering, sier polets informasjonskonsulent Ida Brenden Engholt.

Hvor kan jeg kjøpe ditt gavekort?

Gavekortet kan du kjøpe fra websiden vår dittgavekort.no, eller hos de aller fleste kjøpesentrene til Amfi og Thon.

Kan man bruke gavekort på Vinmonopolet?

Vinmonopolet selger egne gavekort, som da kun kan brukes på vinmonopolet, så du kan jo eventuelt ønske deg dette.

Hvor kjøpe Verdikort?

Verdikort Pluss kjøpes i nettbanken. Kortet har chip og PIN-kode, og støtter kontaktløs betaling. Ved kontaktløs betaling på kjøp over kr 500 kan det hende at du må bekrefte kjøpet med signatur. Verdikort Pluss kan lades så mange ganger du ønsker og kan brukes i fysiske butikker og på nett.

Kan man kjøpe gavekort på meny?

Kjøp et gavekort på alt det gode hos MENY. Verdien på gavekortet velger du selv! Når du har mottatt ditt gavekort må dette aktiveres.

Kan gavekort gå ut på dato?

Lett å glemme. – Et gavekort er etter loven gyldig i tre år, med mindre det står en annen utløpsdato på kortet, sier Pia Cecilie Høst, som leder forbrukerdialog hos Forbrukerrådet.

Kan man få gavekort til Rema 1000?

Gavekort fra REMA 1000 er en fin gave til den som har alt. Gavekort kjøper du i din nærmeste REMA 1000-butikk. Gavekort kan kjøpes i alle våre REMA 1000-butikker over hele landet, og er tilgjengelig i kasseområdet. Våre ansatte hjelper deg gjerne med kjøp av gavekort.

Kan man kjøpe alkohol med gavekort?

Hvis ikke det er slik at senteret eller matbutikken har egne regler om at gavekort ikke kan brukes til alkohol. Vinmonopolet selger egne gavekort, som da kun kan brukes på vinmonopolet, så du kan jo eventuelt ønske deg dette.

Er det lov å gi rabatt på alkohol?

Det er forbudt for innehavere av salgsbevilling å gi spesielle rabattilbud ved omsetning av alkoholholdig drikk.

Hvor mye alkohol kan man kjøpe samtidig?

Det er ingen lov som regulerer hvor mye alkohol man kan kjøpe på samme tid i Norge. Du kan derfor kjøpemye alkohol du vil.

Er det lov å kjøpe alkohol på nett?

Privatpersonar kan innføre øl, vin, brennevin og anna alkoholhaldig drikke til personleg bruk i sendingar utan å søkje om løyve.

Hvor mye vin per person toll?

Tollfri kvote for personer på reise
Varetype Mengde
Vin og lignende med alkoholstyrke over 2,5 til og med 22 volumprosent 1,5 liter
Øl over 2,5 volumprosent (også sterkøl), eller annen drikk (for eksempel rusbrus) til og med 4,7 volumprosent 2 liter

Hvor mye vin kan man ta med seg?

Kvote for alkohol og tobakk:
Varetype Mengde
Brennevin/sprit/likør og lignende over 22 % til og med 60 % 1 liter
Vin og lignende over 2,5 % til og med 22 % 1,5 liter
Øl over 2,5 % (også sterkøl), eller rusbrus o.l. over 2,5 til og med 4,7 % 2 liter

Kan man bytte flasker på polet?

I utgangspunktet kan du bytte alle slags varer kjøpt på Vinmonopolet, med unntak av brennevin. – Dette med brennevin gjør vi på grunn av metanolfare. Dermed kan man bytte varer med alkoholprosent under 22 volumprosent alkohol, forteller Halvor Bing Lorentzen, kommunikasjonsdirektør i AS Vinmonopolet.

Kan vin bli for gammel?

En vin kan fort bli dårlig dersom den oppbevares feil.

Det samme gjelder kraftige temperatursvingninger der flasken oppbevares, eksempelvis på kjøkkenet. Det beste er å plassere vinflaskene kjølig i et mørkt rom. Nederst i klesskapet fungerer fint om man ikke har vinkjeller eller et vinskap.

Leave a Comment