Hvilken vei skal terrassebord med riller ligge?

Vi anbefaler at den peneste siden alltid legges oppover. Når det gjelder rillede terrassebord, velger du selv om du ønsker rillene opp eller ned.

Hvordan snu terrassebord?

Snu bordene riktig

Hvis du snur bordene så årringene “smiler”, vender de med margsiden opp, og tåler mer fukt. Hvis bordet med tiden vil krumme seg, vil det også være midten som løfter seg, og ikke sidene, som du kan risikere å sparke tærne i.

Hvor tett skal terrassebord legges?

Det er viktig å ta hensyn til hvor tett terrassebord skal legges. Trevirke er levende, og vil ekspandere når det blir fuktig. En god pekepinn er at det bør være 3-5 mm mellom terrassebordene. Dersom du legger terrassebordene når de er fuktige, er det mulig å redusere mellomrommet.

Hvilken vei skal terrassebord med riller ligge? – Related Questions

Hvor mye skal terrassebord stikke ut?

Når terrassebordene legges, skal avstanden mellom dem være fra 2-5 mm. Mange proffer bruker tommestokken som mal. Ikke kapp dem i endene, men la dem stikke minimum 5 cm utenfor. Må terrassebordene skjøtes, gjøres det på terrassebjelkene.

Når kan nye terrassebord beises?

Har du bygget ny terrasse, bør terrassegulvet behandles så snart materialene har tørket. Nye, impregnerte materialer må få tørke opp før behandling, det tar 4–6 uker, avhengig av været. Spør gjerne din byggevarehandel om hvor lenge materialene har ligget til tørk.

Hvor mange millimeter mellom terrassebord?

Avstand mellom terrassebordene

Det bør alltid være 3-5 mm mellom bordene ettersom virket kan reise seg, vri seg eller svelle ut i bredden når det blir fuktig. Dersom virket er fuktig når du legger det, kan du redusere noe på mellomrommet.

Hvor langt mellom søyler?

Det skal være ca. 2,5 meter avstand mellom fundamentene til hver bjelke.

Hvor langt mellom bjelker terrasse?

Ved bruk av 21 mm terrassebord skal senter- avstanden mellom bjelkene ikke overstige 400 mm. Bjelkene skal stikke 100 mm utenfor ytterste drager, for å gi feste til rekkverksstendere. Du kan feste bjelkene ved hjelp av beslag, f. eks vinkelbeslag eller båndstål.

Hvordan legge terrassebord årringer?

Huskeregel: Smilet skal alltid ut/opp. Legge merke til hvilken vei årringene går og pass på at det skal se ut som om tre smiler ut fra spikerslagene.

Hvordan legge terrassebord med skjøt?

Skjøting av terrassebord

Skjøter må legges over bjelkene. Terrassebordene bør festes med to skruer på hver bjelke. For penest resultat, legg aldri to skjøter ved siden av hverandre. Fordel eventuelle skjøter slik at det blir minst tre bord mellom hver skjøt på samme bjelke.

Hvor fort tørker terrassebord?

Ta gjerne utgangspunkt i en tørketid på 3-4 dager om temperaturen er 20 ºC, og det ikke regner. Det er bedre at terrassen får tørke én dag for mye enn én dag for lite. Dersom beis påføres på fuktige terrassebord, vil ikke beisen trekke godt nok inn i treverket, og når treverket tørker vil det trekke seg sammen.

Når kan man male terrassebord?

Bare vent til det er tørt nok! MÅL FUKTEN: Med en fuktmåler får du en god indikasjon på om treverket er tørt nok for beising. TØRT NOK: Vent til treverket er tørt nok før du beiser.

Hvorfor skal man ikke male i sola?

SOL: Unngå å male i direkte sollys, spesielt om sommeren. Overflaten er da ofte veldig varm, og malingen tørker for raskt slik at den ikke rekker å feste seg skikkelig til overflaten.

Hvor mange strøk med beis på terrassen?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Hvor mange strøk med beis?

Hvor mange strøk bør du male? Skal du beise, er det to strøk som gjelder. Det samme gjelder for maling, men i tillegg er det viktig at materialene er grunnet før du starter. Har du beiset huset tidligere, kan du også velge å påføre vedlikeholdsbeis.

Skal man grunne før man beiser?

Grunning og to toppstrøk er en miljøvennlig behandling som tar optimalt vare på trehus. Hus som er behandlet fra før med maling, dekkbeis eller beis skal ikke grunnes. Hus som fra før er beiset kan påføres ny beis, dekkbeis eller maling.

Hva er best av maling eller beis?

Maling danner tykkere film enn beis og dekkbeis og gir en glattere overflate på treverket. Maling dekker og beskytter treverket best over tid, enten det er olje,- eller akrylbasert maling. Intervallene varierer fra 5-6 år opptil 12 år – forutstatt riktig forarbeid.

Leave a Comment