Hvilken varmepumpe til basseng?

Hvis du er i tvil, anbefaler vi alltid at du går en modell opp i kW-størrelse, spesielt i kjølige, nordiske land. Vanligvis kan du regne med 1 kW oppvarmingskapasitet per 2580 liter bassengvann.

Hvor mye strøm bruker varmepumpe til basseng?

Varmepumpe luft/vann:

På en varmepumpe til basseng får du igjen hele 4 – 5 kW med varme for hver kW du forbruker. Med en slik besparelse er det realistisk å regne med at det koster kr 2000 – 3000 å holde bassenget på 28 grader hele sommersesongen.

Hva koster det å varme opp basseng?

Oppvarming av bassenget

For å holde vannet varmt med lav kostnad bruker du en varmepumpe på mellom 15 000 og 20 000 kroner. Oppvarmingen vil koste deg mellom rundt 500 kroner i måneden i sommerhalvåret, ifølge leverandørene Klikk.no har snakket med.

Hvor mye koster det å fylle opp et basseng?

For å fylle opp et basseng på 2 420 liter, er 37 kroner per gang. Fyller du det opp hver dag i to uker, er gjennomsnittsprisen i Norge på 518 kroner. For å fylle opp et basseng på 10 000 liter, er gjennomsnittsprisen 151 kroner per gang, og 2 114 for å fylle det opp hver dag i to uker.

Hvilken varmepumpe til basseng? – Related Questions

Er det dyrt å ha basseng?

Prisen for å bygge et basseng ligger på anslagsvis 200 000 til 600 000 kroner. Innkjøpsprisen vil naturlig nok variere. Du kan skaffe deg et basseng til rundt 15 000 kroner, eller du kan ende opp med å betale godt over 300 000 kroner. Det avhenger helt av bassengets form, type, størrelse og dine preferanser.

Når er basseng søknadspliktig?

Du må søke: Dersom du ønsker permanent basseng må du ta kontakt med et profesjonelt foretak som kan stå ansvarlig for utbygging og omsøking av bassenget ditt. Oppføring av permanent svømmebasseng med tilhørende installasjoner er søknadspliktig etter pbl § 20-3.

Hvor mye koster det å bygge basseng inne?

Er du ute etter et kvalitetsbasseng som du kan nyte i lang tid og som bidrar til å øke verdien på boligen, ønsker vi på et tidlig tidspunkt å opplyse om at du bør ta utgangspunkt i en pris på 500 – 600 000 kr og oppover.

Hva koster et lite basseng?

Det koster vanligvis ikke så mye å anskaffe et lite svømmebasseng. De fleste modeller av små bassenger koster mellom 10 000 og 40 000 kroner, avhengig av størrelsen på bassenget. Noen modeller kan også bestilles på nettet, og da blir fraktkostnadene inkludert i prisen.

Hvor stort må et svømmebasseng være?

Størrelse og dybde

Men hvis du først skal ha basseng, bør du sørge for at det ikke blir for lite, anbefaler Arne Nesje. – Om du vil svømme, bør bassenget ha en lengde på 8–10 meter, og gjerne mer om du har plass. Vanndybden bør minst være på 70–80 cm.

Hvordan sikre basseng?

Et gjerde bør gå helt ned til marken, og være minst 150 cm høyt. Det må stå på solid fundament, og skal også sikrest mot klatring og at barn kan komme gjennom gjerdet. Port må ha solid lås eller annen lukkeanordning. For damanlegg er det ikke alltid nødvendig med inngjerding.

Hva er motstrømsbasseng?

Motstrømsbasseng / swimspa

Spatec har siden 2002 solgt motstrømsbasseng (også kalt swimspa) i Norge. Motstrømsbassengene gir deg mulighet til å svømme og trene i varmt vann ute i din egen hage året rundt.

Hvor mye koster motstrømsbasseng?

Alt vil være avhengig av type basseng og hvilket tilbehør som velges. Ønsker man å gjøre bassenget til et motstrømsbasseng vil en slik modul koste ca 25 000 kroner. Kan monteres både på stålplate og glassfiberbasseng.

Hvor mye strøm bruker boblebadet?

mye koster det

Et overslag fra spabad-leverandøren spaxo.no viser at et godt isolert spabad bruker mellom 150-250 kw/t strøm per måned i sommerhalvåret. I den kaldeste perioden om vinteren, derimot, viser beregningene deres at strømforbruket øker til rundt 300-400 kw/t per måned.

Er swimspa søknadspliktig?

Som eier av et massasjebad eller et utendørs boblebad er du ikke pliktig å sende inn søknad under forutsetning av følgende: At massasjebadet ikke er større enn 10 m² i grunnflate. At den plasseres minimum 4 m fra nabogrense. At den sikres mot at barn og voksne kan falle i den.

Leave a Comment