Hvilken tursekk skal jeg velge?

Skal du på en dagstur, så passer det fint med en sekk på inntil 35 liter. Skal du på en weekendtur anbefaler vi en sekk som har størrelse på inntil 65 liter. Skal du på langtur ville vi valgt en sekk som har et volum på inntil 110 liter.

Hvor tung bør en tursekk være?

Et typisk utsagn er at sekken ikke bør veie mer enn 1/3 av din kroppsvekt, om du er i god form. Veier du 60 kilo, bør sekken altså ikke veie mer enn 20 kilo. Er du overvektig eller i dårlig form, sies det at 1/4 av kroppsvekten er maks. Veier du 60 kilo, men er i dårlig form, bør sekken altså ikke veie mer enn 15 kilo.

LES OGSÅ  Hvilke merke er best på vaskemaskin?

Hvordan skal en tursekk sitte på ryggen?

Vekten fra ryggsekken skal hvile 60-70% på hoftebeina og 30-40% på skuldrene med skulderstroppene komfortabelt over skuldrene. Ryggsekken skal sitte veldig nær ryggen og tyngdepunktet skal føles nær sentrum.

Hvilken tursekk skal jeg velge? – Related Questions

Hvor stor sekk til ukestur?

På en ukestur kan du gå for en ryggsekk på 60-90 liter.

Hvordan pakke sekk for tur?

Pakking av sekken

Pakk de tyngste gjenstandene nederst i sekken og nærmest ryggen. Telt, sovepose m.m. legger du nederst i sekken. Tursnacks, turmat og klær legger du litt lettere tilgjengelig øverst i sekken. Pakk klær og annet tilbehør du vil holde tørt i vanntette pakkposer.

Hvordan skal magebelte sitte?

En tommelfingerregel er at oversiden av hoftebeltet skal være like under navlen, men dette avhenger av formen og høyden på beltet og din egen kroppsform. Stram skulderremmene slik at sekken kommer inntil ryggen.

Er det god trening å gå med sekk?

Kroppen er bygget ikke bare for å , men for å bære vekt på tur. Det å med en ryggsekk stimulerer en rekke muskelgrupper som er essensielle for nettopp det. Noen av musklene man stimulerer er kjernemuskelaturen, rygg, ben, rumpe og skuldre. Samtidig kan det bidra til en bedre holdning og stabilitet i mage/rygg.

Hvordan stille inn storsekk?

De fleste sekker har en justerbar rygglengde, som gjør at du kan skyve «ryggen» opp eller ned for best mulig justering. Løsne borrelåsen bak skulderstroppene og skyv opp eller ned platen for å justere lengden.

Er det bra å gå med staver?

Visste du at trening med gåstaver er noe av det mest effektive du gjøre? Med gåstaver forbrenner du opptil 67 prosent flere kalorier enn når du går tur uten gåstaver, ifølge maratondronningen Ingrid Kristiansen, som har vært «kjerringa med stavene» i 15 år.

Hvor lange staver må man ha?

Den klassiske tommelfingerregelen innenfor stavlengder er at man skal ha klassiskstaver som er 30 cm lavere enn en selv. Det vil si, at dersom du er 170 cm høy, skal klassiskstavene dine være 140 cm.

Hvor tung sekk i Birken?

Sekken på 3,5 kilo, som alle birkebeinere må bære, symboliserer kongssønnen Haakon Haakonsøn. Fra 1932 til 1992 skulle sekken veie 5,5 kg. Fra 1993 ble det besluttet å redusere vekten til 3,5 kg. Dagens sekker er så lette at deltakerne får med seg det de trenger over fjellet med denne vekten.

Kan alle gå Birken?

Birken-ambassadør Ole Kristian Bakkene er i år med på Birkebeinerrennet for tredje gang. I år har han fått med seg sju andre til turen over fjellet. Ole Kristian legger stor vekt på at Birken er noe alle kan delta på, og ikke kun noe for eliten.

Hva skal man spise og drikke før Birken?

Fortsett med et kosthold rikt på karbohydrater. Kvelden før bør du velge «lett mat», gjerne pasta/pizzarett fremfor et «tungt måltid» med mye kjøtt/fet saus/fløte ol. Bruk gjerne litt salt i maten og drikk godt. Du bør også unngå alkohol da dette ikke er bra for prestasjonen.

Når er Birken 2022?

Veien til Birken – Samarbeid med SkiX

De to, og flere andre, eksperter, skal hjelpe deg som deltager med trening og forberedelser fra 1. august og frem til rennet 19. mars 2022. Husk: Bli med fra starten og meld deg på allerede nå!

Hvor mye koster Birken?

Birken sykkelfestival 2022
Ritt Pris, NOK
Birkebeinerrittet 1295,-. 17-24 år: 995,-. Elite: 450,-
TurBirken sykkel 86 km 695,-
TurBirken sykkel 41 km 695,-
UltraBirken sykkel 1330,-

Hvordan følge noen på Birken?

Du kan følge konkurrentene, kameratene, naboen og kona ved å bruke vår SMS- tjeneste under alle Birkenarrangement med tidtaking. ( Ikke BarneBirken) Informasjon blir sendt til din mobiltelefon.

Hvor mange er påmeldt Birkebeinerrittet?

Birkebeinerrittet var lenge det største mosjonsarrangementet i Norge, og var lenge et av verdens største terrengsykkelritt målt etter antall deltakere. Birkebeinerrittet hadde i sitt toppår 2011 over 18 500 påmeldte, fordelt på de ulike Birken-rittene. I 2019, det siste året før koronapandemien, var tallet 7 843.

Leave a Comment