Hvilken turbukse skal jeg velge?

En tynn bukse gir bedre pusteegenskaper, mens en tykkere bukse gir bedre isolasjon. Til bruk om våren og sommeren anbefaler vi de tynne til de mellomtykke buksene, mens de aller tykkeste er mest egnet for bruk om vinteren, til f. eks. topptur på ski.

Hvorfor bruker man turbukse?

Værforandringer i høyder skal ikke tas lett på. Til sammenlikning med en shorts vil en turbukse kunne hjelpe deg med å holde på varmen hvis temperaturen synker eller vinden blåser opp. I noen deler av Norge er for eksempel en lang turbukse være et smart valg på grunn av flått, veps og huggorm.

Hvordan vaske en turbukse?

Vask på 40 grader med et mildt vaskemiddel. Ikke bruk tøymykner, skyllemidler eller blekemiddel da det kan skade stoffets vannavstøtende egenskaper (ikke membranen / vanntettingen) og fargen på stoffet. Skyll plagget to ganger om mulig.

Hvilken turbukse skal jeg velge? – Related Questions

Når bruker man Skallbukse?

Skallbukser er bukser du bruker som ytterste lag når du er ute og vil beskytte deg mot regn og snø. En skallbukse skal holde vann og fukt ute, og brukes først og fremst når du går i regnvær, i vått terreng eller dyp snø.

Hvorfor loer klær?

– Lo kommer stort sett fra andre klær man har utenpå. Det kan også komme av at man har hatt pledd over seg eller vært i kontakt med puter. I tillegg kan det komme av at man for eksempel har glemt papir eller en serviett i lommene når man skal vaske buksen sin.

Hva er Skallbukse og softshell bukse?

Hva er forskjellen på softshellbukser og skallbukser? – Vanligvis sier man at softshell er plagg som er laget av litt mykere materialer enn tradisjonelle skallplagg.

Hvordan krympe turbukse?

Vask den i varmt vann.

Det er den enkleste måten å krympe bukser som har viet seg for mye ut. Vask buksen(e) det gjelder på den varmeste graden du har på vaskemaskinen og husk å IKKE bruke tøymykner for best mulig resultat – dropp helst tøymykner generelt når du vasker jeans dersom du vil at de skal holde seg!

Hvordan skal en skalljakke sitte?

Hvordan skal en skalljakke sitte på kroppen? – Den skal sitte komfortabelt og gi deg god bevegelighet. Derfor er det viktig at du prøver jakken sammen med lagene du har tenkt å ha under. Klær i seg selv genererer ikke varme, det handler om balanse mellom kropps- og lufttemperatur.

Er 10000 mm vanntett?

– Mye av det som selges og markedsføres som vanntett har en vannsøyle på 10.000. Men skal du være tørr må det være over 20.000, sier Einar Sæther, avdelingsleder for Tursenteret til DNT/Bergen og Hordaland Turlag. Vannsøyle er egnet til å kategorisere mellom det som er ment å være helt tett og ikke.

Er skalljakker vanntett?

En skalljakke er en jakke som skal fungere som ditt beskyttende skall mot vær og vind. Den er vanntett samtidig som den transporterer fuktighet ut, vi sier gjerne at jakka puster, slik at du blir mindre klam og svett når du er i aktivitet.

Hva er forskjell på skalljakke og softshelljakke?

Softshelljakke. En softshelljakke er et teknisk plagg som beskytter godt mot vind, og har veldig gode pusteegenskaper. I motsetning til skalljakken er den ikke vanntett – men vannavvisende. Det betyr at den tåler lett regn i kortere perioder, men at vannet etter hvert vil trenge gjennom.

Er Gore-Tex jakker vanntett?

GoreTex Paclite

Designet for å gi komfort og pålitelig beskyttelse, er disse plaggene vindtett, vanntett og pustende. Pakkes lett ned i lommen eller en liten ryggsekk.

Er softshell Vindtett?

Softshell er et materiale som er både praktisk, pustende og funksjonelt. Dette er et materiale som er vind- og vannavstøtende. Softshell er en felles betegnelse på yttertøy som ikke har et tettsittende membran som gjør plagg 100% vann- og vindtett.

Hva er bra vannsøyle på jakke?

En vannsøyle på over 3000mm regnes normalt som vanntett. Dette varierer også mellom hvilke typer produkter det gjelder. En jakke vil ikke regnes som vanntett før den har en vannsøyle på 10 000mm, mens et telt vil kunne holde vannet ute med en vannsøyle på kun 1500mm.

Er 15000 i vannsøyle bra?

10000 regnes for å være svært vanntett og er du ute i kraftig regn må vannsøylen være minimum dette for å holde deg tørr. 15000 er minimum for lengre opphold ute med kraftig nedbør og krevende bruk (for eksempel at du sitter på regntøyet, det krever mye av stoffet i forhold til vanntetthet).

Leave a Comment