Hvilken turbukse skal jeg velge?

En tynn bukse gir bedre pusteegenskaper, mens en tykkere bukse gir bedre isolasjon. Til bruk om våren og sommeren anbefaler vi de tynne til de mellomtykke buksene, mens de aller tykkeste er mest egnet for bruk om vinteren, til f. eks. topptur på ski.

Hva bør man ha av turklær?

 • Tursko. For å unngå slitne bein, såre tær og gnagsår er det viktig å velge sko med god kvalitet og komfort når man skal på skogs- eller fjelltur.
 • Lett vindjakke.
 • Ullundertøy.
 • Ullgenser.
 • Shorts og t-skjorte.
 • Telt.
 • Sovepose.
 • Hengekøye.

Hvilken turjakke skal jeg velge?

Her er de viktigste egenskapene du skal lete etter i en turjakke:
 1. Vindbeskyttelse.
 2. Høy vannsøyle (avgjør hvor mye vann den tåler)
 3. Isolasjonsevne (hvis du vil ha noe som varmer)
 4. Pusteevne.
 5. Ventilasjon.
 6. Hette og lommer.
 7. Justeringsmuligheter (som snøring i livet og midje)

Hvilken turbukse skal jeg velge? – Related Questions

Hva er forskjell på skalljakke og softshelljakke?

Softshelljakke. En softshelljakke er et teknisk plagg som beskytter godt mot vind, og har veldig gode pusteegenskaper. I motsetning til skalljakken er den ikke vanntett – men vannavvisende. Det betyr at den tåler lett regn i kortere perioder, men at vannet etter hvert vil trenge gjennom.

Hva er forskjell på 2 og 3 lags jakke?

En 3lags skalljakke, eller bukse for den del, består av tre lag. Ytterstoff, membran og innerstoff, som beskytter membranen. Disse er laminert sammen og oppleves som ETT stoff. I en 2lags skalljakke er membran og ytterstoff laminert sammen til ett stoff.

Hva er vannsøylen på gore-tex?

Pusteevne verdi for GORETEX® produktene er ca 15’000mm og vanntetthet er vannsøyle på hele 45’000mm.

Hva er forskjellen mellom dunjakker og vatterte jakker?

– Når det gjelder fukt og vann er dunjakker er som regel bare kraftig vannavstøtende, mens jakker med vattering i syntet gjerne også har membran med tapede sømmer og vannavstøtende glidelåser.

Hva er bra vannsøyle på jakke?

En vannsøyle på over 3000mm regnes normalt som vanntett. Dette varierer også mellom hvilke typer produkter det gjelder. En jakke vil ikke regnes som vanntett før den har en vannsøyle på 10 000mm, mens et telt vil kunne holde vannet ute med en vannsøyle på kun 1500mm.

Er 15000 i vannsøyle bra?

10000 regnes for å være svært vanntett og er du ute i kraftig regn må vannsøylen være minimum dette for å holde deg tørr. 15000 er minimum for lengre opphold ute med kraftig nedbør og krevende bruk (for eksempel at du sitter på regntøyet, det krever mye av stoffet i forhold til vanntetthet).

Er 8000 vannsøyle bra?

Vannsøyle over 3000 mm: Beskytter mot regn i en periode. Vannsøyle over 5000 mm: Beskytter mot kraftig regn. Vannsøyle over 8000 mm: Tåler både kraftig regn, men også å sitte på vått underlag. Vannsøyle over 10000 mm: For ekstreme forhold.

Er vannsøyle 10000 vanntett?

Om materialet tåler trykket fra en 10 meter høy søyle, vil plagget dermed ha en vannsøyle på 10 000mm. Jo høyere tall, desto bedre vanntetthet. Alt klassisk gummiregntøy til barn, regnes som 100% vanntett.

Hva er det beste regntøyet?

Vi har testet regntøy og kårer Gneis Turmalin Allværssett til best i test. Dette er skallklær av høy kvalitet som gir mye for pengene, og som tåler både vind og vann svært godt. Turmalin har vannsøyle 10 000 mm og holder barnet tørt selv når det plasker i vannpytter.

Er 20000 mm vanntett?

De fleste er enig i at du må opp i minst 20.000 for at noe skal være vanntett, men skal du være ute i styrtregn over tid må du opp mot 30.000 for å holde unna vannet.

Hva betyr 20000 mm vannsøyle?

Vannsøyle – en måleenhet for vanntetthet

Den nederste åpningen på røret er dekket tett med et skallmateriale. Så fyller vann i røret. Når det begynner å piple vann gjennom materialet i bunnen, måler du hvor høyvannstanden i røret er. Står vannet 20 meter opp i røret har materialet en vannsøyle20 000 mm.

Hva er bra pusteevne?

Pustevne minst 5000 g/m2/24h: Produktet puster bra, og passer til utendørslek.

Leave a Comment