4 65-66 cm 350-390 g
5 68-71 cm 410-450 g

Hva er 5-er fotball?

SPILL- OG KAMPDIMENSJONEN I 5’ER FOTBALLEN (8-10ÅR)

Laget som har ballen, er i prinsippet i angrep, og overordnet for angrepslaget er å score mål. Laget uten ball er i forsvar, og den viktigste oppgaven er å hindre scoring i mot.

Når bruker man 5er ball?

Størrelse 5 fotballer er egnet for junior- og seniorspillere. Dette er den største størrelsen og er regnet som den offisielle matchballstørrelsen på seniornivå.

Når begynner man med 7 fotball?

I klassene 10, 11 og 12 år spilles det 7er fotball. Der 5er lag i spilleplanen er satt opp mot 7er lag, skal begge lag spille 5-er fotball.

Hvor gammel for å spille old boys?

Old boys: 2 x 30 minutter spilletid. Spillere må ha fylt 33 år ved årets begynnelse.

Hva er 7 er fotball?

For aldersklassene 10 – 11 år spilles det 7’er fotball.

Her utvikles spilleprinsippene fra 5’er fotball – tilpasset alder og modning. Relasjoner mellom roller på laget vil ligge nært opp til spilleformene i ungdoms- og voksenfotball, og vil være en fin læringsarena inn mot ungdomsfotballen.

Hvor lenge varer en 5er kamp i fotball?

2 x 25 min. 2 x 30 min. For 3-er, 5-er og 7-er fotball: I turneringer kan det være andre spilletider.

Hvor lenge varer en omgang i 5 er fotball?

En fotballkamp for senior-spillere varer i to omganger à 45 minutter, altså til sammen 90 minutter. I kampen er det er en pause på ca. 15 minutter mellom hver omgang.

Er det lov å score direkte fra avspark?

Etter godkjent scoring settes spillet i gang fra midten av det laget som ikke scoret målet. Det kan ikke gjøres mål direkte fra avspark. Benyttes ikke. Dommeren bør gi tilsnakk ved gjentatte overtredelser.

Er det offside på 7er fotball?

Mål kan ikke gjøres direkte fra avspark. Ved spillets begynnelse må motspiller være minst 5 meter unna. 10. Offside praktiseres ikke.

Er det lov å kaste ballen i mål?

Dersom keeperen gjør et mislykket forsøk på å klarere ballen etter et tilbakespill, kan han/hun nå ta ballen med hendene for å få kontroll. Det målvaktene derimot ikke får lov til, er å score ved å kaste ballen i motstanderens mål.

Kan man spille fotball med øredobber?

Man kan fint spille fotball selv om man har øredobber. Det kan være en begynnende betennelse, og det du skal gjøre, er å rense daglig mens øredobbene er i.

Er det straffe i 5er fotball?

Straffespark tas fra åtte (8) meter, rett foran mål. Mål kan ikke scores direkte fra innspark (uten at andre spillere har berørt ballen). Det er ikke tillatt å kaste ballen over midten ved målkast, men det er tillatt når målvakten skal frigjøre ballen etter redning.

Hvor lenge varer en 3 er kamp?

Kamptiden er 7 minutter. Avspark startes av førstnevnte lag i kampprogrammet. Hvis ballen spilles ut av banen, igangsettes spillet av motstanderlaget ved innspark fra linjen hvor ballen gikk ut. Det spilles ikke med hjørnespark.

Er det offside på utspill?

Det er aldri offside fra innkast eller utspill fra mål. Offside dømmes hvis en spiller får ballen, og er nærmere motstanderens mål enn den nest siste spilleren.

Hvor stor er en 7 er bane?

Sjuerfotball spilles med seks utespillere og keeper. For optimal utfordring og mestring anbefaler vi banestørrelse 30 x 50 m.

Hvor stort er et 7er mål?

Målet er i str. 5 x 2 meter og er et standard 7er fotballmål. Fotballmålets målramme er utført i eloksert aluminium.