Hvilken parfyme skal jeg velge?

En duft skal gjerne gjenspeile hvem du er og ikke minst lukte godt. Hanne Sundby, parfymeekspert i Tax Free Norge, forteller at man bør tenke over om man liker duften av blomster, sitrus, vanilje, tre eller krydder. – Det å velge parfyme kan enkelt sammenlignes med å velge klær.

Hva lukter YSL Libre?

Duftnoter: Toppnoter: Mandarinolje, petit grain-olje, lavandine fransk olje solbærakkord. Hjertenoter: Lavendelolje, sjasmin sambac absolute, sjasmin grandiflorum India absolute og appelsinblomst absolute. Bunnoter: Vaniljeekstrakt Madagascar, sedertreolje, amberakkord og musk.

Blir parfyme for gammel?

– Det kommer helt an på hvordan du oppbevarer dem, så alt fra et år til flere år. Står de kjølig og mørkt kan de vare lenge – sollys er faktisk duftens verste fiende, sier Egeberg. Brochmann forteller at en parfyme aldri blir bedre enn når den er ny, men at de kan holde i årevis hvis de oppbevares riktig.

Hvilken parfyme skal jeg velge? – Related Questions

Kan parfyme stå på badet?

Parfyme bør oppbevares i jevn temperatur under 30 grader. Med andre ord trenger den ikke å ta opp plass i kjøleskapet, men den bør heller ikke stå på badet. Parfyme bør heller ikke utsettes for sterkt lys, så la parfymen beholde forpakningen for lengst mulig holdbarhet.

Hvor mye parfyme skal man bruke?

Hvor mye parfyme du bør bruke, kommer helt an på duften. En lett og frisk eau de toilette kan du trygt spraye mer av enn en mer krydrete og tyngre duft. – På et helt generelt grunnlag holder det i massevis med en spray bak hvert øre og en på hver vrist.

Når går en parfyme ut på dato?

Hun forklarer at en parfyme eller eau de parfum som oppbevares kjølig sikkert varer 5 til 6 år. Om du begynner å merke at parfymen skifter farge eller endrer lukt, kan det rett og slett være fordi den har blitt dårlig. – Du merker godt når den dufter gammelt, litt muggent, nesten litt beskt og skarpt.

Hvor lenge kan man bruke en parfyme?

Du vil raskt merke forskjell i duften når du har bevart parfymen for lenge. De pleier som regel å lukte mer og mer alkohol, jo eldre de blir. Oppbevar parfymen din i mørke og kjølige rom, så lever den i opptil to år.

Hvor lenge kan man oppbevare parfyme?

Parfyme anses å være en ferskvare da parfymens intensitet avtar med tiden, men den kan likevel være holdbar fra 12 til 35 måneder om den oppbevares riktig, sier Annica Nettö.

Hvor lenge varer en uåpnet parfyme?

– Når det gjelder uåpnede dufter så settes det ikke en varighet på dem, men det vi kan si er at de normalt kan oppbevares i mange år før kvaliteten forringes. Åpnede dufter har en varighet på 24 måneder eller 36 måneder, forutsatt at de blir oppbevart riktig.

Skal man ha parfyme i kjøleskapet?

Unngå bad og kjøleskap

Hverken sollys, varme eller luft er bra for parfyme. Det kan nemlig bidra til både misfarging og endring av lukt. Og dette gjelder både for åpnede og uåpnede flasker.

Hvorfor er parfyme så dyrt?

Nisjeprodusentene vender seg generellt til et smalere publikum med mer personlig smak hvilket innebærer mindre produksjon og dermed høyere omkostninger. Parfymer fra designers eller større kommersielle merker levererer store opplag til en bredere kundekrets som kanskje ikke er beredd på å legge hele lønnen på en duft.

Er parfyme restavfall?

Parfymeflaske, med rester sorteres som farlig avfall.

Hvordan ta på seg parfyme?

Spray din parfyme der du kjenner puls, for eksempel på halsen, håndleddene og bak ørene. På disse områdene er kroppen varmere, noe som gjør at parfymeduften blir mer intensiv. Hvis du vil ha en jevn fordeling av duften kan du spraye parfymen i luften og gå gjennom duftskyen eller spraye lett i håret.

Hvor kaster man gammel neglelakk?

Neglelakk og neglelakkfjerner

Når neglelakk tørker ut og blir vanskelig å påføre er det på tide å kaste den. Men ikke kast dette med annet søppel. Både neglelakk og neglelakkfjerner må nemlig kastes med annet farlig avfall. Det finner du på de fleste avfallsstasjoner.

Hvor kaster man solkrem?

Slik plast må kastes som restavfall slik at det kan energigjenvinnes lokalt fremfor i utlandet.

Kan man bruke solkrem som er 1 år gammel?

Bør oppbevares mørkt

Det danske forbrukerrådet gjorde en undersøkelse på utvalgte solkremer, og resultatet viste at solkrem som ble åpnet for to år siden fortsatt er grei å bruke. Eide Flaten mener likevel at man må ta høyde for hvordan man har oppbevart kremen i denne perioden.

Kan solkrem bli for gammel?

En solkrem varer vanligvis i 12 måneder – som er angitt som 12M ved krukke-piktogrammet. Dette er etter åpning – og for å vite når du åpnet den, kan det være lurt å skrive på emballasjen når du åpnet den. Så slipper du å være i tvil om det er solkremen fra i fjor eller fra 2017 du egentlig har stående i skapet.

Skal man ha på solkrem hver dag?

Huden blir skadet av sola året rundt, og du bør smøre deg med solfaktor i ansiktet hver dag. Med beskyttelse mot skadelige solstråler unngår du ujevn pigmentering og varige skader i huden, som ikke vises før mange år senere.

Hvorfor blir noen fortere brun enn andre?

Takk for at du kontakter Ung.no. Hvor brun en blir når en er ute i sola, avhenger av hvilken hudtype en har og hvor mye pigmenter en har i huden. Dette er genetisk bestemt, og selv om du er av skandinavisk opprinnelse, kan du allikevel ha mye pigment i huden.

Leave a Comment