Hvilken parfyme er best for menn?

Her er herreparfymene som får best i test
  • Overraskende og sensuell: Giorgio Armani Stronger With You EdT.
  • Gir komplimenter: Dior Sauvage Eau de Toilette.
  • Velduftende og frisk: Jean Paul Gaultier Le Male EdT.
  • Lidenskapelig og heroisk: Versace Eros Pour Homme EdT.
  • Bestselgende favoritt: Hugo Boss Bottled Edt.

Hva lukter Versace Eros?

VersaceEros EdT 100 ml

Duften åpner med friske innslag av Mynte, italiensk Sitron og Grønt Eple som åpner opp for hjertet av aromatiske Tonkabønner, Amber, Geranium og Vanilje. Basen er komponert av Sedertre, Vetiver og Eikmose og gir en maskulin og varig avslutning.

Hvordan teste parfyme?

Et lurt triks kan være å ta pauser etterhvert i testingen, da man lett blir «mettet» av dufter. Spray parfymen først på et papir, deretter på deg selv. Den bør sitte i minst ti minutter. – Om man har tid, prøv den gjerne rundt en time, da kjenner man om man kan leve med den eller ikke.

Kan parfyme bli for gammel?

– Det kommer helt an på hvordan du oppbevarer dem, så alt fra et år til flere år. Står de kjølig og mørkt kan de vare lenge – sollys er faktisk duftens verste fiende, sier Egeberg. Brochmann forteller at en parfyme aldri blir bedre enn når den er ny, men at de kan holde i årevis hvis de oppbevares riktig.

Hvilken parfyme er best for menn? – Related Questions

Hvorfor er parfyme så dyrt?

Nisjeprodusentene vender seg generellt til et smalere publikum med mer personlig smak hvilket innebærer mindre produksjon og dermed høyere omkostninger. Parfymer fra designers eller større kommersielle merker levererer store opplag til en bredere kundekrets som kanskje ikke er beredd på å legge hele lønnen på en duft.

Når går en parfyme ut på dato?

Hun forklarer at en parfyme eller eau de parfum som oppbevares kjølig sikkert varer 5 til 6 år. Om du begynner å merke at parfymen skifter farge eller endrer lukt, kan det rett og slett være fordi den har blitt dårlig. – Du merker godt når den dufter gammelt, litt muggent, nesten litt beskt og skarpt.

Hvorfor kan man ikke lukte sin egen parfyme?

– Alt handler om hvordan duftmolekylene frigjøres fra kroppen din. Har du fet hud, vil parfymen binde seg på en annen måte enn om du har tørr hud. Dessuten har det mye å si hvor varm kroppen din er. Jo høyere temperatur, jo raskere fordampning, sier Brochmann.

Skal man lukte sin egen parfyme?

Aamodt fra Heaven Scent legger til at det er viktig å teste på sin egen hud fordi å lukte en parfyme på et annet menneske ikke er den samme som å faktisk gå med duften hele tiden selv. – Derfor er det aldri en god idé å kjøpe en duft du har luktet på en annen uten å prøve den selv.

Blir kvalm av parfyme?

Mange opplever å få vondt i hodet eller bli kvalm av enkelte parfymer. Ifølge Norges astma- og allergiforbund er det ikke snakk om allergi, men en overfølsomhet. – Grunnen er at noen er mer sensitive, forklarer helsefagrådgiver Anna Bistrup.

Hvor bør man ta på parfyme?

Du kan for eksempel spraye duften på håndleddene dine, bak ørene, i den indre armhulen og på baksiden av knærne eller på anklene. Det aller beste stedet å påføre parfymen din, for at den skal holde lenge, er i håret.

Hvor mye parfyme skal man bruke?

Hvor mye parfyme du bør bruke, kommer helt an på duften. En lett og frisk eau de toilette kan du trygt spraye mer av enn en mer krydrete og tyngre duft. – På et helt generelt grunnlag holder det i massevis med en spray bak hvert øre og en på hver vrist.

Er parfyme bra for huden?

Parfyme har den siste tiden vært et svært omdiskutert tema. Fordi produktene er nøye formulert av kjemikere etter strenge reguleringer og standarder, er det ikke grunnlag for å si at parfyme i hudpleie er farlig. Bruker du allerede parfymerte produkter og ikke reagerer på de er det ingen grunn til bekymring.

Hvordan ta på parfyme mann?

Unngå å dynke hele kroppen i parfyme. De fleste menn bruker en liten dæsj på halsen, mens kvinner gjerne påfører på håndleddene. Unngå klesplagg.

Er aftershave parfyme?

Etterbarberingsvann eller aftershave er vann tilsatt litt sprit og parfyme, som brukes til å smøre ansiktet for å helbrede huden og forhindre irritasjon etter barbering.

Er Eau de toilette parfyme?

– Forskjellen er ganske enkelt konsentrasjonen av parfymeolje i de to, og eau de toilette inneholder mye mer vann enn eau de parfume, forteller hun til danske BT. Det betyr at om du skal kjøpe parfyme til en som ikke liker kraftig parfymelukt, kan det være smart å gå for en eau de toilette.

Hvor mye parfyme skal man bruke menn?

– Ingenting er verre enn menn som lukter skikkelig, skikkelig mye, samme hvor godt de lukter. – Parfyme skal ikke brukes i store mengder. Om noen greier å lukte deg når du er mer enn to meter unna, har du brukt for mye. – Altfor mange menn bruker altfor mye parfyme.

Leave a Comment