Hvilken Oral-B er best?

OralB IO Series 9S er kåret til testvinner som den beste elektriske tannbørsten på markedet, selv om den også har sine mangler.

Hvordan bruke Oral-B tannbørste?

Før børsten mot tannoverflaten foran, bak og tyggedelen på hver tann. Selv om du bruker en oppladbar elektrisk tannbørste, bør du bruke omtrent to minutter til å pusse, slik at du er sikker på at du har pusset hver eneste tann. Når du er ferdig er det bare å skylle børstehodet med vann og la det tørke.

Hvilken Oral-B er best? – Related Questions

Hvilken type elektrisk tannbørste er best?

Testvinner – Elektrisk tannbørste
  • Oral-B Pro 2 2000 – BEST I TEST ELEKTRISK TANNBØRSTE.
  • Oral-B iO Series 9s – BESTE PREMIUMVALG.
  • Oral-B Pro 600 – BESTE BUDSJETTVALG.
  • Philips Sonicare Diamond Clean.
  • Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 eltannbørste, HX6850/57.
  • Beconfident Sonic Whitening Toothbrush.

Kan elektrisk tannbørste skade tennene?

Selv om du bruker elektrisk tannbørste eller vanlig tannbørste, så vil ikke tennene bli renset godt nok dersom du pusser feil. Hvis du bruker elektrisk tannbørste bør du la tannbørsten gjøre jobben ved å holde den på hver tannflate.

Er vanlig eller elektrisk tannbørste best?

Det finnes ingen entydige beviser på at en elektrisk tannbørste er bedre enn en vanlig tannbørste, så hvorfor anbefaler tannlegen å bruke en elektrisk tannbørste fremfor de normale tannbørstene? Svaret er enkelt- elektriske tannbørster er enklere å bruke.

Kan man bruke elektrisk tannbørste på regulering?

Du kan gjerne bruke elektrisk tannbørste. Tannbørsten blir fortere slitt når man har regulering og skal byttes når børstehårene begynner å sprike. Vi anbefaler bruk av fluortannkrem og ekstra fluor i form av fluorskyll (0,2% NaF) gjennom hele behandlingen.

Hvordan tannbørste er best?

Bruk kraft slik at du får pusset tennene hardt og skikkelig

Plakk sitter ikke godt fast på tennene. Det kan skade tannoverflaten og tannkjøttet. En myk tannbørste med sirkulære bevegelser er anbefalt. Dersom du bruker elektrisk tannbørste gjør denne jobben for deg og du skal ikke presse den hardt mot tennene.

Hvordan rense elektrisk tannbørste?

Slik rengjør du Oral-B iO elektrisk tannbørste

Etter tannpuss skyller du børstehodet under rennende vann mens det er festet til håndtaket. Løsne børstehodet fra håndtaket, og rengjør begge delene. Pass på å skylle godt inni toppen av håndtaket og inni børstehodet. Tørk alle delene før du fester børstehodet på håndtaket.

Hvor ofte lade elektrisk tannbørste?

Avhengig av kraften til batteriet, bør du kunne bruke det mellom 5 og 14 dager før du må lade det. Noen elektriske tannbørster av høy kvalitet kan ha en batterilevetid på opptil 30 dager.

Hvordan pusse tenna uten tannbørste?

Bruk en tannkremmengde på størrelse med en ert. Bruk fortrinnsvis en fluorholdig tannkrem. Puss i minst tre minutter hver gang.

Skal man skylle munnen med vann etter munnskyll?

Riktig rekkefølge for rengjøring av munn

Skyll. Rens tennene med tanntråd. Puss tennene med tannbørste og tannkrem. Avslutt med munnskyll.

Er det best å pusse tenner før eller etter frokost?

Den amerikanske tannlegeforeningen anbefaler at du venter 1 time etter at du har spist, før du pusser tennene – særlig hvis du har inntatt syreholdig mat. Forklaringen er at tannpuss like etter frokost ofte ikke fjerner alle matrester fra tennene. Tannpussen blir mer effektiv hvis du venter litt.

Hvis du ikke pusser tenner?

Dersom man ikke pusser tenner over lang tid vil man først få tannkjøttsbetennelse. Det gjør at tannkjøttet lett blør ved berøring, og det kan lukte av ånden. Så vil man kunne utvikle hull i tennene, som gjør at tennene råtner.

Hva skjer om du ikke pusser tenner?

Det aller viktigste er å pusse tennene godt hver gang du gjør det og å ikke slurve. Da kan nemlig bakteriene sette seg, og etter tre dager kan du utvikle en betennelse uten at du selv vet det. Hele 90 prosent av oss har hatt en svak betennelse i tannkjøttet en eller annen gang i løpet av livet.

Skal man bruke tanntråd før eller etter tannpuss?

Ettersom mange «glemmer» eller slurver med tanntråd kan det være greit å innføre en rutine at man bruker det før tannpussen. Grunnen til dette er fluortannkrem kan gi større virkning etter rengjøring med tråd, men sjansene for at du husker det er også større før tannpuss.

Skal man skylle ut tannkrem?

Tannkremen inneholder vanligvis fluor. Fluor er bra for tennene, og motvirker dannelsen av hull. Derfor anbefaler vi av og til at man ikke skyller munnen rett etter tannpussen, slik at litt av tannkremen får ligge igjen.

Leave a Comment