Hvilken motorsag anbefales?

Testvinner – Motorsag
 • Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG.
 • Husqvarna 545 Mark II – BESTE PREMIUMVALG.
 • Stihl MS 211 C-BE.
 • Stiga CS 545.
 • Stihl MSA200C.
 • Stihl MSA 120 C-BQ.
 • Husqvarna 436 Li.
 • Husqvarna 440 E-series Triobrake X-Torq.

Hvilken batteridrevet motorsag er best?

1. Husqvarna 120i — Beste batteridrevne motorsag. Dersom du jakter en stillegående, enkel og ekstremt brukervennlig motorsag, er det ingen som kan måle seg med denne modellen. Den er perfekt for felling av mindre trær, beskjæring og avkutting av greiner.

Når kom den første motorsag?

Den første brukbare motorsagen ble laget i 1917. De første motorsagene var tomannssager. Enmannsmotorsager kom i bruk på slutten av 1940-tallet, og i løpet av få år overtok de det meste av felle- og kappearbeidet.

Hvilken motorsag anbefales? – Related Questions

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Hvorfor skjærer motorsagen skjevt?

Forhold som kan føre til at motorsagkjeden skjærer skjevt, er: 1. Sløve kniver som er skadet av steiner eller andre harde gjenstander. Det er viktig å fjerne alle nærliggende gjenstander før du bruker en motorsag.

Hvem oppfant motorsaga?

Robert P. McCulloch
Motorsag / Oppfinner

Robert Paxton McCulloch var en amerikansk entreprenør fra Missouri. Han er mest kjent for McCulloch-motorsagen og for sitt kjøp av den gamle London Bridge, som han flyttet til Lake Havasu City i Arizona. Dette er en av fire byer han har grunnlagt i USA. Han døde 25. februar 1977 i Los Angeles.

Wikipedia

Hvordan slipe kjede på motorsag?

Hvordan slipes kjedet?
 1. Bruk en rundfil. Hold sliperen i 90 ° vinkel i forhold til rullene på slipemåleren. Slip med begge hendene. Filen skal hvile på begge rullene.
 2. Fortsett deretter med å slipe hver tann. Hver sagtann skal slipes slik at den er skarp. Det er viktig at alle sagtennene har samme lengde.

Hvor langt sverd motorsag?

Anbefalt lengde er 12″ og 14″. Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″.

Hvordan sage med motorsag?

11 Grunnregler:
 1. Stødig benstilling.
 2. Avlast sagen mot stammen.
 3. Bruk alltid full gass ved anslaget.
 4. Dra sagen rundt stammen og sag med støtende kjede.
 5. Hold sagen nær kroppen.
 6. Vend sagen og sag med dragende kjede.
 7. Støtt sagen mot stammen med høyre ben.
 8. Hold ryggen rett og forsøk å være bevegelig i ben og hofter.

Er det lov å felle trær på egen tomt?

Det er ulovlig å felle trær som er vernet i reguleringsplanen. Hvis du feller et vernet tre, vil vi pålegge deg å plante et nytt tre. Du må også inngå en avtale med en trepleier om vedlikehold av det nye treet for sikre at treet vokser opp. I tillegg kan du få bot, og i alvorlige tilfeller vil vi politianmelde hogsten.

Kan man bruke motorsag uten kurs?

Alle som skal bruke motorsag i næringsrettet virksomhet og trenger bevis på dokumentert sikkerhetsopplæring, skal iht Arbeidsmiljøloven (forskrift om utførelse av arbeid §§ 10-1 og 10-2) gjennomføre teoretisk og praktisk opplæring.

Hvor mye koster motorsag kurs?

Prislapp: 4000 -8000 kroner. De som er erfarne skogsarbeidere kan lese en god del på egen hånd, slik at de slipper billigere unna, blant annet gjennom et web-kurs. Et førerkort koster mellom 4000 og 8000 kroner – alt avhengig av hvilken utdanning som kreves.

Hva er aldersgrensa på motorsag?

Bruk av motorsag har en nedre aldersgrense på 15 år.

Er det aldersgrense på motorsag?

Aldersgrense for bruk av motorsag er regulert i forskriften «Arbeid av barn og ungdom». Denne sier at ungdom mellom 15 og 18 år har forbud mot arbeid som kan medføre særlig fare. Både motorsag, båndsag o.l. kommer inn under denne forskriften. Det betyr at aldersgrensa for selvstendig bruk er 18 år.

Hvor gammel må man være for å ta motorsagkurs?

Aldersgrense Må være fylt 15 år for å kunne delta. Verneutstyr ha med egen motorsag/ryddesag og verneutstyr (hjelm m/visir og øreklokker, vernebukse og vernestøvler). Det kan være mulighet for å låne motorsag/ryddesag. Antall Det tilbys i første omgang kurs for inntil 16 deltakere.

Hva er Hobbyskog?

Hobbyskog er et begrep som brukes på de skogseiendommene som ikke går med overskudd. Det betyr en skog der overskuddet fra en engangsavvirkning ikke forsvarer de kostnadene som man har i resten av omløpstiden til skogen.

Hvordan felle vanskelige trær?

Slik feller du trær
 1. Stødig start av sagen er viktig.
 2. Også små trær bør få felleskår.
 3. Du må ha klar fluktvei rundt treet som du skal felle.
 4. Brukt siktelinjene på sagen.
 5. Bruk ikke tuppen på sverdet.
 6. Husker du fra skoledagene?
 7. Litt avstand mellom vernestøvlene gjør at du står stødigere.

Leave a Comment