Hvilken motorsag anbefales?

Testvinner – Motorsag
  • Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG.
  • Husqvarna 545 Mark II – BESTE PREMIUMVALG.
  • Stihl MS 211 C-BE.
  • Stiga CS 545.
  • Stihl MSA200C.
  • Stihl MSA 120 C-BQ.
  • Husqvarna 436 Li.
  • Husqvarna 440 E-series Triobrake X-Torq.

Hvor mye veier en motorsag?

Spesifikasjoner
Motorkraft 45,7 cc
Totalvekt 7 kilo
Hestekrefter i motoren 2,8
Sverdlengde 33 centimeter

Hvilken olje til motorsag?

Vi anbefaler sterkt at man benytter ferdigblandet bensin med syntetisk totaktsolje (Aspen 2T). Denne kommer i hendige kanner på 5l, eller større forpakninger på 25l eller 200l.

Hvilken motorsag anbefales? – Related Questions

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Hvor ofte bytte kjede på motorsag?

Det er på tide å skifte motorsagkjedet når den lengste delen av en sagtann er kortere enn 4 millimeter, eller du finner sprekker.

Kan man bruke motorolje som girolje?

Girolje er, i likhet med motorolje, et smøremiddel. Forskjellen er at additivene i giroljer ikke er de samme som i motoroljer. I en girolje tilsetter man viskositetsforbedrere og EP-tilsetninger. Det sistnevnte additivet består ofte av svovel og fosforforbindelser.

Hvordan finne oljetype?

Sjekk om det står noe i manualen til bilen

De fleste har hele instruksjonsboka liggende i hanskerommet på bilen, så kan man når som helst slå opp når det skjer noe. Mange manualer kan være knotete å bla seg gjennom, men de fleste inneholder informasjon om hvilken type motorolje man skal bruke på bilen sin.

Skal 4 takter ha olje?

En firetakter skal ikke ha oljeblandet totakter-bensin. Motoren “venner” seg ikke til dette. Sjekk – og helst bytt motoroljen og gå over til vanlig bensin.

Kan man bruke vanlig motorolje på gressklipper?

Høyytelses og høykvalitets multigrads-motorolje har viskositet SAE 30 og anbefales på grunn av muligheten for helårsbruk for alle 4-takts gressklipper. Beskytter mot korrosjon og sikrer en lang levetid for motoren.

Hvor ofte bør man skifte motorolje?

Oljen bør skiftes ut hver 10 – 15 000 km, eller hvert år uavhengig av kjørelengde. Dette gjelder både nye og gamle biler, men er du usikker kan du sjekke motorprodusentens spesifikasjoner for skiftintervall.

Hva skjer om man fyller for mye motorolje?

Ikke fyll på for mye olje. For mye smøremiddel kan føre til ødelagte tetninger, sotavleiringer på veggene i motoren og at katalysatoren blir defekt.

Er det farlig med for mye motorolje?

Selv om du har sikkert byttet motorolje i bilen din flere ganger, er det likevel en sjanse at du kan gjøre en feil. Å fylle på for lite motorolje er like ille som å fylle på for mye motorolje. Overfylling av motorolje i bilen din kan forårsake alvorlig skade på de indre motordelene og føre til motorhavari.

Hvor lenge må man vente før man peiler olje?

Først du parkere bilen et sted den står plant, og så du vente i minst ti minutter for å la oljen renne tilbake i sumpen. 2. Løft panseret og sikre det, og finn deretter peilepinnen, som vanligvis er lett å få øye på og få tak i.

Hvor ofte må man peile olje?

Oljenivået kontrollerer man med å peile oljen, og hvor ofte kommer litt an på om du har et oljeforbruk eller ikke. Har du mistanke om at bilen bruker olje, så peil ofte, men generelt så kan et forslag være å peile månedlig.

Hvor lenge kan man lagre motorolje?

Hvor ofte bør du skifte olje? Om du følger ditt serviceprogram, skal oljen ideelt sett holde seg fin til neste service. Det er allikevel mange som velger å skifte olje en gang i året. Hvor ofte du bør skifte kommer som sagt litt an på kjøremønsteret ditt, men også andre variabler som kjøreforhold og motorens tilstand.

Hva gjør man med brukt motorolje?

Små mengder spillolje fra husholdninger, for eksempel ved oljeskift på bilen, skal samles opp og leveres til det kommunalt mottak for farlig avfall der du bor. Det er viktig at spilloljen ikke blir blandet med annet avfall, men blir levert i tette beholdere som er merket med hva de inneholder.

Hva skjer om man ikke skifter olje på bilen?

Det kan redusere motorens levetid. Uvanlig slitasje eller avleiringer i motoren kan oppstå om det tar for lang tid mellom oljeskift. Motoren din kan overopphetes fra for mye friksjon, og kan føre til problemer med kjølesystemet. Bilen din kan havarere.

Hvorfor blir olje svart?

Oljen blir fort svart – det er sot og smuss fra forbrenningen som blir oppløst. Det er helt normalt.

Hva er forskjellen på 5 30 og 5 40 olje?

Egenskapene til oljene 5W30 og 5W40

Den kinematiske viskositeten til 5W30 varierer i området 9,3–12,5 mm2/s og den dynamiske viskositeten er 2,9 mPas. Verdiene for 5W40 er: Henholdsvis 12,5–16,3 mm2/s og 3,5 mPas.

Leave a Comment